Wonen in Singapore

Quarantaine in Singapore: 5 Tips om je hotel verblijf prettiger te maken

Dat reizen nu niet meer is zoals het was, weten we inmiddels wel, maar wanneer je Singapore in wilt komen komt er toch nog iets meer bij kijken dan alleen een negatieve covid test. Wanneer jij aankomt in Singapore moet jij nog steeds verplicht in quarantaine. Alsof een nieuw leven beginnen in Singapore nog niet moeilijk en ingewikkeld genoeg is, moet je hier ook nog eens extra papierwerk en andere zaken voor regelen.

Twee weken in een hotelkamer opgesloten zitten klinkt voor de ene als een hel en terwijl de ander niets liever zou willen omdat die bijvoorbeeld volledig gefocust kan werken. Hoe je je er ook bij voelt, het is prettig wanneer je goed voorbereid kunt beginnen aan deze quarantine en je het een beetje goed door kunt maken. Twee weken ergens vast zitten, in een compleet nieuw land, kan best wel wat met iemand doen.

Een tijdje geleden deelde ik op mijn stories in Instagram dat wij besloten hadden om op vakantie te gaan naar Nederland. Als voorbereiding op onze eigen quarantaine ging ik flink op onderzoek uit. ‘Wat heb ik allemaal nodig?’ ‘Hoe maak ik mijn leven in quarantaine zo fijn mogelijk?’ ‘Wat wil ik uit deze quarantaine halen?’ Tijdens de voorbereidingen, kwam ik allerlei tips en tricks tegen en deze ga ik allemaal met je delen in een handig en overzichtelijk artikel.


Quarantaine in Singapore: De paklijst

De meest gestelde vraag op is ‘Wat heb ik allemaal nodig tijdens de quarantaine?’ Nou, ik heb daar uitgebreid onderzoek naar gedaan en ontzettend veel over gelezen. Er zijn heel veel items die je mee kunt nemen. Ik heb uiteindelijk een quarantainepaklijst opgesteld. Niet iedereen heeft dezelfde items nodig tijdens quarantaine dus kies vooral wat bij jou past en wat jou quarantaine makkelijker kan maken.


Hier bestel je je benodigdheden

Een van de fijnste dingen in Singapore is dat het heel normaal is om alles online te bestellen en af te laten leveren waar jij maar wilt, maar dan bedoel ik ook écht alles en overal. Wanneer je gebruik maakt van online shoppen zorg er dan wel voor dat je goed en duidelijk het adres van het hotel noteert én je naam en nummer van je hotelkamer, en dat je een credit card of PayPal hebt! Deze websites kun je gebruiken om producten te bestellen:


Lazada

Lazada is een soort Amazon van Singapore en bestaat uit verschillende online winkels zoals de Lazada Mall, Taobao en Redmart. Je hoeft voor deze winkels maar één account aan te maken.

In de Lazada Mall (LazMall) kun je echt alles vinden en ook nog eens spotgoedkoop! De producten die op deze website staan kunnen uit verschillende landen komen zoals Singapore, China, Maleisië of Japan. Vooral producten die uit China verzonden worden, kosten echt een schrijntje van prijs van dezelfde producten hier in Singapore. Een nadeel is wel dat je wat langer op je producten moet wachten.

Taobao is een Chinese online winkel waar bedrijven hun producten kunnen verkopen voor een vaste prijs of tegen een bod. Zelf maak ik geen gebruik van deze winkel, omdat het meeste in het Chinees beschreven wordt. LazMall is meer gemixt en meestal in het Engels.

Redmart is een van de grootste online supermarkten van Singapore. Net zoals in een gewone supermarkt kun je hier alles vinden: versproducten, schoonmaakmiddelen, beautyproducten en producten voor je kind(eren), en ook veel verschillende merken tegen verschillende prijzen. Niet alle items zijn altijd direct leverbaar: Het kan soms enkele dagen duren. Welke producten niet direct leverbaar zijn, wordt duidelijk aangegeven.

Bezoek hier de website van Lazada.


Amazon

Amazon is ook een veel gebruikte website in Singapore. Een groot voordeel van Amazon is dat ze een online supermarkt hebben die binnen 2 uur alles kan leveren (mits het product en tijdslot beschikbaar is). Soms is het niet meteen beschikbaar maar dan kunnen ze, in tegenstelling tot Redmart, vaak wel nog dezelfde dag bezorgen.

Dit heet Amazon Fresh. Het assortiment is niet zo uitgebreid als van Redmart, maar vaak goed genoeg voor basics. Ook kun je op Amazon Fresh speelgoed en elektronica bestellen. De producten uit deze supermarkt kun je alleen bestellen als je een Prime account hebt. Deze kun je voor een maand gratis aanmaken en proberen.

Bezoek hier de website van Amazon Fresh.


Carousell

Carousel is de Marktplaats van Singapore. Je kunt ook op deze website alles vinden en goede dealtjes scoren. Je kunt zelf producten zoeken per gebied of zelfs per wijk. Op deze manier kun je kijken of het product wat je wilt kopen, dichtbij verkocht wordt. Heb jij een item gevonden wat je graag wilt hebben, dan kun je vragen of de verkoper (eventueel tegen een kleine meerprijs) het snel af kan komen geven bij het hotel waar je verblijft. Op deze manier heb je het sneller ‘in huis’ dan wanneer je het product via de post laat komen.

Bezoek hier de website van Carousell.


De Singapore quarantaine community

Singapore kent ondertussen een zeer uitgebreide quarantainegemeenschap. Binnen deze gemeenschap worden er handige tips en tricks uitgedeeld en kun je al je vragen stellen waar je mee zit. Verhuizen naar Singapore en het gehele quarantaineproces kan nogal ingewikkeld en overweldigend overkomen.

De beste plek om lid te worden van de quarantaine community is op Facebook. Nog geen lid? Dan is het nu toch echt tijd om een account aan te maken. Van deze groepen moet je zeker lid worden:

Ben jij aangekomen in Singapore en naar je hotel gebracht, dan kun je ook op Facebook een specifieke quarantainegroep zoeken voor het hotel waarin je verblijft. In deze groep kun je meedoen aan activiteiten, om tips vragen of gewoon gezellig kletsen met anderen. Wie weet hou jij er nog een mooie vriendschap aan over!

Je weet helaas niet op voorhand in welk hotel je zult verblijven. Daarom kun je deze groep pas zoeken wanneer je aangekomen bent in Singapore.


Fit blijven tijdens quarantaine in Singapore

Tijdens je quarantaine zul je veel zitten of liggen en is een beetje bewegen dus niet geheel onbelangrijk. Doe je niets aan sport dan is het nu misschien een goede tijd om eens te beginnen aan een nieuwe routine. Sommige mensen bieden leuke online lessen aan tijdens de quarantaine waar je aan mee kunt doen, maar natuurlijk kun je ook gewoon je eigen ding doen.


Sportproducten bestellen

Een van de beste plekken om kleinere sportitems te bestellen is Decathlon. Deze winkel heeft een ontzettend groot assortiment en voor een meerprijs kun je kleinere items binnen twee uur laten leveren. Ideaal dus!

Ook kun je kijken op de Facebookgroep van je hotel (of de groepen die ik hier boven genoemd heb) voor items die verkocht worden. Er bestaat een goede handel tussen de verschillende kamers in een hotel. Ongetwijfeld kun jij gewichten of een yogamat scoren.


Fitnessapparaten huren

Wil je geen spullen kopen, dan kun je ook huren. Ja, het is een ding. Grote opvouwbare treadmills of fietsen huren is een ding. Lijkt je dat wat? Check dan deze websites:


Met Youtube kun je ook fit blijven

Natuurlijk kun je ook gewoon heel simpel fit blijven met Youtube. Er zijn ontelbaar veel sportkanalen waar je mee kunt sporten. Of je nu krachttraining wilt doen, dansen of aan de 10.000 stappen wilt komen, er is voor iedereen wel wat. Dit zijn enkele kanalen waar wij graag gebruik van maken:


Hotelquarantaine met kinderen

Hoewel wij zelf geen kinderen hebben, kan ik me goed voorstellen dat twee weken in een hotelkamer zitten met kinderen zeker niet gemakkelijk is.

Op voorhand kun je vragen naar een grotere kamer of twee aaneengesloten kamers huren met een tussendeur. Op deze manier heb je meer plek en ruimte om te bewegen. Dit is helaas niet altijd beschikbaar en moet je toch met zijn alle op één kamer zitten.

 • Zorg dat je ook tijdens quarantaine een routine hebt met een duidelijk schema.
 • Zorg ook dat je duidelijke regels maakt waar kinderen zich aan moeten houden.
 • Bestel ander eten voor je kinderen wanneer het eten van het hotel niet goed is en ze niets anders kunnen bieden.

Wat ik vooral lees is dat je je kinderen zo goed mogelijk moet vermaken met verschillende activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

 • Knutselen
 • Kaart- en bordspellen
 • Kleuren en tekenen
 • Het in elkaar zetten van een grote lego set
 • Actief bezig zijn, zoals dansen
 • Films kijken
 • Educatieve spelletjes of opdrachten
 • Engelse les (op een speelse manier)
 • Elke dag een cadeautje uitpakken, soort adventskalender
 • FaceTimebelletjes met vrienden en familie

In de bovengenoemde Facebookgroepen kun je ontzettend veel tips vinden of specifieke vragen stellen over quarantaine met kinderen.


Heb jij brandende vragen voor je verhuizing naar Singapore?
Plan een vragenuurtje met mij in!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: