Reviews: Reisproducten en hotels

De 14 leukste reisspellen voor elke wereldreiziger die nu niet op reis kan

Corona heeft een flinke invloed op de prachtige reisjes die we in 2020 (en waarschijnlijk ook nog in 2021) zouden maken. Ook wij hadden van alles op het programma staan. Maar helaas, we moeten afwachten wanneer we weer op pad kunnen. In de tussentijd hoef je natuurlijk niet stil te zitten. Wist je dat je vanuit thuis ook een beetje op reis kunt gaan? Eerder deelde ik al de leukste reisseries en -documentaires van Netflix. In dit blog heb ik de leukste reisspellen voor je op een rijtje gezet. Al deze spellen hebben een leuk reisthema. Wij wensen je veel ‘reis’- én speelplezier!


Ticket to Ride

Ticket to Ride is tegenwoordig een van de meest populaire reisspellen, je ziet het overal voorbij komen. In dit gezelschapsspel draait het om het bouwen van stations en spoorwegen dwars door Noord-Amerika of Europa. Het is de bedoeling dat jij zoveel mogelijk punten scoort met bouwen.

Er zijn verschillende bordspellen van Ticket to Ride beschikbaar zoals de originele versie USA of Europa. Ook voor kinderen is er een speciale editie. Daarnaast zijn er uitbreidingssets te koop die je meenemen naar Afrika, Azië of verschillende steden zoals New York of Amsterdam.

7 Wonders

In 7 Wonders word je meegenomen naar het oostelijke deel van de Middenlandse Zee, om precies te zijn naar 7 verschillende steden en bekende bezienswaardigheden: Deze liggen tussen Efeze, Babylon, Halikarnassos, Gizeh, Olympia, Alexandrië en Rhodos. Het is de bedoeling dat jij één van 7 oude beschavingen opbouwt en welvarend maakt op het gebied van verovringen met je leger, wetenschappelijke ontdekkingen, het bouwen van grote bouwwerken en succesvol handelen. Welke stad of wereldwonder kies jij?

Hoewel 7 Wonders een bordspel is voor drie of meer spelers, de regels kunnen aangepast worden zodat het ook met twee spelers gespeeld kan worden. 7 Wonders Duel is een opvolger speciaal gemaakt voor, zoals de naam al zegt, twee spelers.

Tour Operator

In dit leuke gezelschapsspel ben je de beheerder van een reisbureau, vliegtuig en hotel. Je moet ervoor zorgen dat je hotel schoon is en je vliegtuig op tijd vertrekt. Net zoals in het echte leven komen toeristen naar je toe met een hoop wensen, voorkeuren en zijn ze niet allemaal even geduldig. Aan jou de taak ze tevreden te stellen en te zorgen dat hun vakantie tot in de puntjes geregeld is. Heb jij de meeste tevreden klanten? Dan ben jij de winnaar van het spel!

Risk

Risk, wie kent het niet? Dit bordspel staat helemaal in het teken om op strategische wijze de wereld te veroveren. Bouw het sterkste leger, volg je missie en versla je tegenstanders. Gegarandeerd een avond vol speelplezier!

Voor kinderen is er een speciale Risk editie beschikbaar. Ben je op zoek naar een bijzondere versie van het spel dan is er ook een Assassins Creed, Star Wars en The Walking Dead editie te krijgen.

De zoektocht naar El Dorado

In dit gezelschapsspel ben je een expeditieleider die door de dicht begroeide jungles van Zuid-Amerika reist. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk de gouden stad van El Dorado te vinden en te bereiken. Tijdens je expeditie word je geholpen door zeelieden, padvinders en andere reizigers om je eindbestemming te bereiken. Overkom alle obstakels zoals eindeloze regenwouden en grote rivieren en word uitgeroepen tot winnaar!

De zoektocht naar El Dorado speel je met twee tot vier spelers en kinderen vanaf 10 jaar.

Catan

Net als Risk is Catan ook al jaren en jaren een enorm populair spel. Als ontdekkingsreiziger heb je het eiland Catan ontdekt. De grond van het eiland is enorm vruchtbaar en levert veel goederen waarmee je dorpen en wegen kunt bouwen. Ruil goederen met andere ontdekkingsreizigers en bouw de meest welvarende dorpen en steden.

Het leuke van Catan is dat het speelveld elke keer opnieuw ingedeeld kan worden. Geen enkele keer zul je hetzelfde spel spelen! Daarnaast zijn er verschillende uitbreidingen beschikbaar, zoals de Zeevaarders, Piraten & Ontdekkers of Kooplieden & Barbaren, zodat je het spel nog leuker kunt maken.

Naast het basisspel met zijn vele uitbreidingen is er ook een dobbelspel, Catan reiseditie (klein formaat) en kaartspel beschikbaar. Voor kinderen is er een special Junior editie verkrijgbaar.

Carcassonne

Voor dit leuke bordspel hoef je niet ver van huis. Carcassonne is een middeleeuwse stad in het zuiden van Frankrijk. Tijdens dit spel trekt iedere speler een landtegel waarmee je samen de stad opbouwt. Ken horigen toe aan de landtegels en win de meeste punten!

Carcassonne kent een heleboel uitbreidingen die het spel nog leuker maken. Tegenwoordig is er ook een Big Box te koop. Hierin zit het basisspel met maar liefst 11 uitbreidingen!

In 2018 kwam er een nieuw bordspel uit, Carcassonne: Safari. De speelwijze is identiek aan het originele spel, maar dit keer ontdek je de Afrikaanse savanne en het prachtige wildlife!

Het Verboden Eiland & De Vergeten Stad

Samen met de andere spelers ga je als avonturier op zoek naar Het Verboden Eiland. Op dit eiland liggen vier schatten verborgen van de mystieke beschaving, de Archeërs. Maar zodra je op het eiland komt begint het te zinken! De Archeërs hebben dit ontworpen om de schatten te beschermen tegen rovers. Zoek samen de schatten en verlaat het eiland voordat het te laat is!

De Vergeten Stad speelt zich af in de woestijn. Je gaat samen met de andere spelers op zoek naar een vliegmachine die verborgen ligt onder de ruïnes van de Vergeten Stad. Dit reisspel is de opvolger van Het Verboden Eiland en zit vol nieuwe elementen en uitdagingen.

Lost Cities

Lost Cities is wederom een spannende expeditie voor het hele gezin. Je gaat op zoek naar de vijf verloren steden. Zoek je een weg door de jungle, lavavelden, woestijn en een rotslandschap. Vind jij als eerste de verloren steden en heb je de meeste punten? Dan heb jij het spel gewonnen!

Het bordspel is gebaseerd op het gelijknamige kaartspel. In tegenstelling tot het kaartspel is het mogelijk om het bordspel met meer dan twee personen te spelen.

Monopoly Steden Edities

Met deze Monopoly edities kun je gezellig op reis in Nederland en België! Reis en koop je een weg langs de bekende bezienswaardigheden en straten in Brussel, Brugge, Antwerpen, Nieuwegein en Leiden. Het spel is als vanouds maar in een nieuw en leuk jasje gestoken.

Hou je meer van pretparken? Dan is de Efteling editie een must om te spelen! Monopoly heeft ook een wereldeditie waarmee je de hele wereld over reist langs de bekendste bezienswaardigheden. Helaas is deze momenteel (tijdelijk) niet beschikbaar.

The Great Tour

Vind je Ticket to Ride een leuk spel? Dan is deze ook een aanrader. Een paar jaar geleden won dit spel de titel ‘speelgoed van het jaar’. In toffe minibusjes (die veel weg hebben van een Volkswagenbus) ga je op reis door Europa. Aan de hand van tickets bezoek je je favoriete steden en bezienswaardigheden. Plan je roadtrip goed en tactisch uit want degene die de meeste plekken bezoekt, wint!

EXIT Het Spel

Ben jij een fan van escape rooms, dan is de uitgebreide EXIT serie iets voor jouw! Net als bij een echte escape room werk je samen om uit een kamer te ontsnappen, een moord op te lossen, een schat te zoeken of zelfs een vliegtuig te repareren! Los alle puzzels, codes en raadsels binnen 90 minuten op om te winnen.

Er zijn nu in totaal al meer dan 10 EXIT spellen beschikbaar. Voor de reisliefhebbers zijn er verschillende scenario’s, onder andere de Dode in de Orient-Express, de Grafkamer van de Farao, de beroving op de Mississippi, het Mysterieuze Museum en de Vlucht naar het Onbekende.

Scrabble

Speel je liever klassieke woordspellen dan de nieuwste games? Speel dan een gezellig ouderwets potje Scrabble. Waarom staat Scrabble in de lijst tussen de reisspellen? Je kunt Scrabble heel gemakkelijk in een superleuk reisspel veranderen! Leg bijvoorbeeld alleen woorden die met reizen te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan landen, steden, bekende bezienswaardigheden, maar ook woorden die reis gerelateerd zijn zoals koffer, zonnebrand of vliegtuig. Simpel, maar geeft veel plezier!

Blue Lagoon

Als Polynesische ontdekkingsreiziger heb je een compleet nieuwe archipel aan eilanden ontdekt met prachtige stranden en wuivende palmbomen. In de eerste etappe van het spel ontdek je de eilanden, waarna je de keuze hebt om hutten te bouwen. Door het verkrijgen van grondstoffen kun je je nederzetting verder uitbreiden. De speler die de meeste punten heeft aan het einde van het spel wint!

Meer leuke reistips vind je hier!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: