Reisblogs Azië

Reisblog India: Rajasthan 2019 Jaipur

Midden in de nacht schoot ik wakker, ondanks de airco lag ik compleet bezweet in bed. Vlagen van misselijkheid hadden mij wakker gemaakt. Het was nu al zo’n 5 uur aan de gang. De vorige keer dat ik ‘Delhi belly’ had duurde het bijna 12 uur voordat alles eruit kwam. Ik had écht geen zin om daar op te gaan zitten wachten. Ik besloot mezelf een handje te helpen wat enige opluchting gaf (sorry voor de TMI).

We zouden vanuit Jodphur naar Jaipur rijden met een korte tussenstop in Pushkar, een heilige plek waar onder andere de as van Gandhi uitgestrooid is. Maar om hier te komen zouden we binnenwegen moeten nemen en het is een extra uur omrijden (rechtstreeks is het al 6 uur).
Mijn buik had hier totaal geen zin in en met tegenzin vroeg ik Sachin of hij ons direct naar Jaipur kon rijden omdat ik me niet fit voelde. Erg jammer maar dat is het risico van India bezoeken.


Op naar Jaipur

Sachin vroeg direct of we medicatie bij hadden. Los van antibiotica voor hele erge klachten, hadden we verder niets bij. Gelukkig had ik maar een milde variant te pakken.
Hij ging direct op zoek naar een apotheek maar om half 8 in de ochtend was er nog veel gesloten. Op weg naar Jaipur was er gelukkig een open. Ik kreeg drie soorten medicatie mee: 1 voor mijn maag/darm rustig te maken, 1 milde antibiotica en 1 tegen de overgeefreflex. Dit alles voor nog geen 80 eurocent!

Na een paar uur dutten op de snelweg en een lichte snack tussendoor voelde ik me al een heel stuk beter. Ondanks dat besloten Willem en ik samen dat we na een lange reisdag de middag toch door te brengen bij het hotel. Geen straf want ik had twee overnachtingen in een Heritage House geboekt. We wilden eigenlijk heel graag in een echt paleis slapen wat omgebouwd was tot hotel. Helaas zijn deze zelfs voor westerse begrippen behoorlijk duur dus doen we het maar met een mooi Heritage House.


Hallo Jaipur

Vanwege het omzetten van het vliegticket naar de Maldiven hadden we nu maar één volle dag in Jaipur. Veel te weinig dacht ik want er was zoveel te doen. Maar Sachin verzekerde ons dat we de belangrijkste bezienswaardigheden wel zouden halen. We bezochten verschillende forten, musea en monumenten.

En natuurlijk had Sachin ook gelijk. Het was overigens wel een compleet volle dag van hot naar her rijden, in en uit de auto. Met het hete weer was het tempo soms moeilijk bijhouden, ook omdat ik me nog niet helemaal 100% beter voelde.

In de avond aten we voor de tweede keer in het restaurant van het hotel. Boven op het dak hadden ze een mooi ingericht restaurant met uitzicht over de omliggende huizen die ook bewoond waren door een hele groep apen. Niet alleen de kleine baby aapjes gaven ons goede entertainment. Ook het hotel had een avondshow tijdens het eten, traditioneel Rajasthaanse dansen zoals we die in Udaipur ook zagen. Dansen en tegelijkertijd een kom met vuur balanceren op je hoofd blijft bijzonder om te zien.


Doei India

De volgende ochtend was het weer tijd om te gaan. Sachin kwam ons ophalen en reed ons naar het vliegveld. We bedankten hem voor zijn uitstekende service en de leuke tijd die we gehad hebben.

Terwijl hij weer richting Udaipur reed, checkten wij in voor onze vluchten naar Mumbai en Male. Het zou nog even spannend worden met de koffer. In Mumbai zouden we aankomen in de domestic terminal en met de taxi naar het internationale vliegveld moeten gaan. Volgens internet zou je hier twee a drie uur voor uit moeten trekken. Wij hadden drie uur en vijf minuten overstap tijd. Maar gelukkig gaf de dame achter de balie in Mumbai aan dat we niet ons koffer op hoefde te halen en opnieuw in moesten checken.

Met een gerust hart verlieten wij India. Deze keer vonden wij de vakantie heel anders dan de vorig, maar waar het mee te maken heeft kunnen we niet precies zeggen. We zagen super mooie dingen en aten heerlijk eten maar ook deze keer waren de straten vies, roken we vieze geurtjes, spuugde mensen op straat, wilden ze alles aan ons verkopen en wilde hordes mensen met ons op de foto. Maar toch was het anders. Minder erg op een of andere manier, minder forcerend. Misschien omdat er in dit deel van India meer toeristen komen? Wie zal ‘t zeggen?

Ons visum is in ieder geval nog een jaar geldig: Wie weet wat de toekomst brengt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: