The Monthly

The Monthly #3: Wat zou je liever? De reiseditie!

The Monthly is een rubriek waar ik de meest uiteenlopende onderwerpen bespreek. Het gaat niet alleen over de leuke en minder leuke dingen die wij afgelopen maand meegemaakt hebben in Singapore of elders op de wereld. Ik schrijf ook over persoonlijke ervaringen of gedachtes die te maken hebben met reizen of wonen in het buitenland. Daarnaast lees je hier ook kleine reisblogs, als het ware samenvattingen van reisjes die wij gemaakt hebben. Via deze persoonlijke rubriek nemen we je mee in ons leven in het buitenland.


Deze maand tik ik een keer een ander onderwerp aan zodat onze lezers ons wat beter kunnen leren kennen. Dit doet ik via het spel: Wat zou je liever… De reiseditie!

Wie kent het niet? We hebben het allemaal wel eens gespeeld: Het spel waar je keuze moet maken tussen twee dingen en zeggen waarom je voor die optie kiest. Dit keer spelen we een leuke reiseditie. Lees hieronder onze antwoorden.

Voor altijd kamperen of slapen in een luxe hotel?
In Amerika kampeerden wij regelmatig wat we erg leuk vonden. Midden in de bossen staan, rust, zelf koken. Het is ook de goedkoopste manier van overnachten in Amerika waardoor we vaker op reis kunnen. Hier in Azië zijn hotels echt super goedkoop. Voor een paar tientjes heb je al iets wat er echt goed uit ziet. Zo zijn luxe resorts (voor Amerikaanse standaarden) erg goedkoop. Hoe aantrekkelijk ook wij gaan liever twee keer op reis dan een keer heel luxe. Dus dan kies ik voor kamperen. Tenzij we de luxe hotels cadeau krijgen haha!

Ga je liever op reis met vrienden of je partner?
Beide is natuurlijk ontzettend leuk maar ga het liefst op reis met mijn partner. Wij zijn echte reisbuddies. Inmiddels weten we van elkaar wat we willen en wat we kunnen verwachten zonder dat we daar veel woorden aan vuil hoeven te maken. Niets beter dan ongegeneerd hangry zijn na een lange dag. Met vrienden heb ik toch altijd het idee dat er sneller grenzen zijn.

Alle landen zien in Europa of alle staten van Amerika?
Inmiddels hebben we meer staten van Amerika gezien dan landen in Europa. Moeilijk, maar omdat we veel gereisd hebben door Amerika kies ik voor een lange roadtrip door Europa. Met een camper Europa door rijden lijkt ons fantastisch!

Wintersport of zomervakantie?
Makkelijk: Zomervakantie! Hoewel een vakantie naar IJsland of Lapland ons ook blijft trekken. We zouden zo graag een keer het noorderlicht willen zien, maar dan zit je gebonden aan de wintermaanden met een hoop sneeuw en kou. Op de een of andere manier komen we altijd uit op een lekker warme en zonnige bestemming. Ik heb vitamine ‘sea’ nodig!

Je camera kwijtraken of je paspoort?
Oh nee! Beide is echt een nachtmerrie. Gelukkig *afkloppen* tot op heden nog nooit meegemaakt. Een paspoort kwijtraken kan vervelende situaties voortbrengen, vooral op vakantie waar je dan ergens een tijdelijke aan moet vragen. Ik heb een keer meegemaakt dat de aanvraag van mijn Amerikaanse visum te lang duurde. Een dag voor vertrek moest ik het in Amsterdam op gaan halen na een hoop stress en e-mails die niet echt beantwoord werden. Dat vond ik al erg, laat staan echt kwijtraken.
Mijn camera is mijn kind haha. Ik kan niet op vakantie zonder camera. Willem maakt tijdens het reizen regelmatig back-ups op zijn laptop. Dat is al een extra veiligheidsmaatregel maar ondanks dat zou ik het kwijtraken van een camera toch erg vinden. Niet alleen voor de kosten maar ook de eventueel verloren herinneringen. Lastig. Dan kies ik toch voor de camera aangezien je deze makkelijker overal aan kunt schaffen dan een paspoort en ik er vanuit ga dat we een back-up van de foto’s hebben.

Reizen per boot of per vliegtuig?
Mijn ervaring met reizen per boot over het algemeen erg slecht aangezien ik vrij snel zeeziek wordt. Vooral op snorkeltripjes moet ik altijd pilletjes innemen. Afgelopen voorjaar maakte we onze eerste cruise die erg goed beviel. Het schommelen merk ik dan toch echt wel. Het zit in mijn hoofd dat ik dan ziek wordt en voel me dan automatisch al niet lekker. Daarom kies ik toch liever voor het vliegtuig dan heb ik vrijwel nergens last van.

Dagje strand of zwembad?
Strand! Als kind had ik altijd een hekel aan het zand aan mijn handen. Nu nog steeds overigens en vloek ik als een voorbij rennend kind zand over mijn handdoek gooit. Maar de hele dag zwemmen, watersporten beoefenen en aan het einde van ze dag je zoute verwarde haar proberen uit te kammen is toch wel echt heerlijk!

Veel beenruimte hebben tijdens een vlucht en geen entertainment of geen beenruimte maar wel entertainment?
Gelukkig ben ik een van die mensen die totaal niets geeft om de entertainment in een vliegtuig. Op nachtvluchten slaap ik standaard (of in ieder geval zo veel mogelijk) en op andere vluchten ben ik vaak bezig op mijn laptop en lees een boek of magazine. Om de gratis WiFi geef ik al helemaal niets. Even lekker niet in contact staan met de buitenwereld, hoewel het wel handig is al ik voor mijn blog dingen op moet zoeken. Geef mij maar beenruimte zodat ik lekker onderuit kan zitten en kan slapen.

Reizen over de zeebodem of in de ruimte?
Deze is lastig omdat ik echt hou van de onderwaterwereld. Er is nog zoveel onontdekt. Een reisje naar de maan is letterlijk van een andere wereld hoewel ik denk dat ik in een ruimteschip snel misselijk wordt door de kracht van het opstijgen en zo haha. Toch kies ik voor het laatste, omdat het in mijn ogen bijzonderder is. Zet mij maar op de lijst!

Zeven dagen in een strandhut op een eiland zitten of een maand in een blokhut in de bergen?
Ondanks dat ik echt een strandpersoon ben, ben ik de rust en natuur van de bergen echt gaan waarderen. Bovendien vindt Willem het niks om een week lang niets te doen in een hutje op het strand. Ik zou eerder kiezen voor de reisduur dus liever een maand dan een week vakantie. Dan kies ik voor heerlijk wandelen in de bergen bij een leuke blokhut.

Je hele vakantie plannen of reizen op de bonnefooi?
Geen discussie: Bonnefooi. Soms lastig als je populaire plekken bezoekt in het hoogseizoen en je weet dat je eigenlijk een hotelovernachting of excursie vooraf vast moet leggen vanwege de prijs of beschikbaarheid. Maar het idee dat er op een langere reis (>1 week) iets vast staat, dat je daar móét zijn, vind ik ergens wel storend. Wij maken een globale planning maar wijken daar vaak van af. Tenzij het écht iets is waarvoor ik naar een bepaald land toe reis, dan is het natuurlijk een ander verhaal.

Wellicht heb jij nog een leuke ‘Wat kies je liever…’ vraag voor ons? Laat deze achter in de reacties en wij zullen ze beantwoorden!
Meer monthly verhalen lees je hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: