The Monthly

The Monthly #1

Eindelijk hier is die dan. Na hard werken heb ik eindelijk mijn website weten te maken naar mijn smaak en wensen. Voorgaande edities zagen er onprofessioneel en wat beginnerig uit. Dit irriteerde me al eeuwen maar heb helemaal geen tijd gehad om er rustig voor te gaan zitten. Ik dacht dat komt wel als we dadelijk in Singapore zijn.

En zo geschiede. Afgelopen maanden struinde ik internet af op zoek naar thema’s die ik volledig aan kan passen en programma’s waarmee ik nog gedetailleerder de website kon veranderen. Moet dat maanden duren? Nou, voor mij wel. Zulke dingen zijn helaas niet gratis en wil natuurlijk wel eerst programma’s uitproberen voordat ik het koop. Ik heb achter de schermen diverse nieuwe websites gemaakt en de programma’s uitgevogeld om te kijken wat mij beviel. Daar gaat tijd in zitten maar ontzettend leuk om te doen en nieuwe skills te leren.

Met een nieuwe uitstraling en indeling komen er ook nieuwe onderwerpen. In ‘The Monthly’ schrijf ik over van alles en nog wat. Ik schrijf over persoonlijke ervaringen, gedachtes, dingen die we meemaken en leuke reisjes die we gemaakt hebben. Dit wil zeggen dat ik helaas afzie van het schrijven van de ‘Persoonlijke Reisblogs’ die je wellicht gewend bent. Ik vind het zelf ook erg jammer maar om zowel tips te schrijven over onze reizen als ook een blog, is een beetje dubbel op en kost stiekem best wat tijd. Ik denk dat dit een goede tussenweg is. De oude reisblogs blijven natuurlijk wel beschikbaar!

Los van het blog hebben we natuurlijk niet stil gezeten. Nu we eenmaal volledig gesetteld zijn, werd het tijd om weer opnieuw te kijken naar hoe we onze dagen hier in Singapore verder gaan opvullen.

Muziek
Voor Willem betekend dat muziek maken bij een harmonie. Inmiddels heeft hij er een gevonden waar hij al een aantal keer mee gerepeteerd heeft. Ook zijn euphonium is weer de hele wereld over gereisd en is heelhuids aangekomen in Singapore. Overigens in een grote doos met een aantal lekkere Nederlandse producten. In september is het eerste concert dus we zijn erg benieuwd!

Eerste sollicitatie
Ook ik heb niet stil gezeten en heb aan het begin van de maand mijn eerste sollicitatie de deur uit gedaan. Het was een open sollicitatie bij een dierenkliniek in het noorden van de stad. Ruim een uur met het openbaar vervoer, niet ideaal maar we moeten ergens beginnen. Helaas zitten veel klinieken en shelters een eindje buiten de stad. Het scheelt dat ik dit van tevoren al wist. Snel werd ik uitgenodigd voor een gesprek waarna ik uitgenodigd werd voor een werkinterview. Het werkinterview verliep helaas niet zo lekker als ik gehoopt had. Ik stond vooral te kijken en mocht niets doen. Na een uur vragen stellen was ik er wel een heel eind klaar mee. Jammer dat de eerste ervaring niet beter was.

Singapore verkennen
Voordat we naar Singapore vertrokken, hadden we er natuurlijk al ontzettend veel over gehoord van andere mensen. Leuke stad, maar er zou niet veel te zien zijn. Zo voor een paar dagen is het leuk maar dan begint het toch al snel te vervelen en wijken andere mensen uit naar omringende landen. Gelukkig kan ik zeggen dat dit niet waar is. Inmiddels hebben we al meer dan 10 dagen nodig gehad om de stad te bezichtigen en we zijn nog lang niet klaar! Een paar hoogtepunten:

Wandelen in Bukit Timah
Een van de leukste wandelingen die we tot nu toe in de stad gemaakt hebben is die van het Bukit Timah Nature Reserve. Hier ligt namelijk het grootste primaire regenwoud van Singapore. Mijn doel was niet om lekker te gaan hiken maar om Makaak apen te spotten. In het park zagen we er een hoog in de bomen maar de rest van de wandeling zagen we er geen. Teleurgesteld liep ik het park uit maar wat bleek, ze zitten gewoon erbuiten! Een hele familie zat bovenop auto’s en motoren op een parkeerplaats op zoek naar overgebleven etensrestjes.

Rooftop Bars
Een van onze favoriete activiteiten is het afgaan van diverse rooftop bars. Er zijn er ontzettend veel van in Singapore en erg leuk om deze te ontdekken en te genieten van het prachtige uitzicht over de stad.

Wijken verkennen
Inmiddels hebben we al veel leuke wijken gehad in Singapore. Naast het bekende Downtown is er een Chinese, Indiaanse en Arabische wijk. Zowel overdag als ‘s avonds kun je je hier goed vermaken met musea, mensen kijken en eten. Het eten in de Indiaanse wijk brengt ons meteen terug naar India. Heerlijk! De favoriet is nog wel de indrukwekkende Buddha Tooth Relic Temple in Chinatown. Prachtig!

Nieuwe vakantieplannen
Een reisblog bijhouden en geen vakantieplannen hebben dat gaat natuurlijk niet! Deze maand hebben we tickets geboekt voor onze ouders die, net als in Amerika, samen op bezoek komen. We zullen een week in Singapore doorbrengen met zijn allen waarna we met mijn (Karins) ouders naar Kuala Lumpur, Maleisië zullen gaan. Ook hier blijven we een week om de stad en de omgeving te verkennen.

Daarnaast hebben Willem en ik in december een tripje naar Bali, Indonesië geboekt. Al zeker 15 jaar wil ik mijn PADI duikcertificaat halen, maar omdat het er niet van kwam of omdat onze vakanties er niet op ingesteld waren, is het er niet van gekomen. Ik ben van mening dat je zoiets regelmatig moet kunnen onderhouden anders is het zonde. Nu we in Azië wonen en je overal zo gemakkelijk naartoe kunt reizen voor zelfs een weekendje weg, hebben we besloten dat het eindelijk zo ver is. We gaan in Bali zowel de open water als de advanced open water certificaat halen, waarna we nog een aantal dagen de tijd hebben om het eiland te ontdekken.

Wij zijn inmiddels erg benieuwd naar wat de komende maand gaat brengen!

Wij zijn natuurlijk ook benieuwd naar wat jij van de website vindt of wat jij graag op de nieuwe website wilt lezen. Laat het weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: