Wonen & Werken Singapore

Hallo Singapore: Week 2

Onze eerste week in Singapore is echt voorbij gevlogen! We hadden het dan ook ongelofelijk druk. Gelukkig was de tweede week iets rustiger en hadden we zelfs tijd om leuke dingen te doen. Hoe onze tweede week bevallen is lees je hieronder in het nieuwe Singaporeblog!

We zijn nog steeds verbaasd over het appartement. Elke keer komen we weer nieuwe dingen tegen. Het 50 meter zwembad, ontelbaar veel BBQs, aquagym, 4 jacuzzi’s en de gewone gym hadden we wel al gezien. Maar op de tweede verdieping wachtte ons nog een groter zwembad, een bibliotheek, stoomcabines en vergaderruimtes. Later bezochten we de zogenoemde ‘sky terraces’ op hogere verdiepingen in het appartementencomplex. Hier vonden we wederom meerdere BBQs en leuke hangstoelen waarin relaxt kon worden en zelfs verwarmde jacuzzi’s. Ongelofelijk al die luxe!

Maandag
Willem ging vandaag voor het eerst werken. Ik ging verder met spulletjes opruimen en alles een plaatsje geven. Ook kwam de loodgieter vandaag voor een tweede keer. Vorige week kwamen ze het water dan wel aanzetten maar wat bleek: We hadden geen warm water! Gelukkig hadden we dat zelf snel weten op te lossen met hulp van de buren. Maar ondanks dat was er toch nog een lekkende kraan en kwam er geen water uit het kraantje op het balkon. Dat moest toch nog even opgelost worden. Binnen tien minuten stond de loodgieter weer buiten en was alles perfect gemaakt.

Dinsdag & woensdag
We kwamen er al snel achter dat we wat dingetjes te kort kwamen dus mijn dagen bestonden vooral uit boodschappen doen bij de IKEA of andere plekken in de buurt. Ook maakte ik een klein begin in het schrijven van mijn blogs. Door de hele verhuizing en maanden reizen ben ik behoorlijk achter komen te liggen.

Lees hier hoe onze eerste week in Singapore is verlopen

Donderdag
De klusjesmannen het appartement inspecteren op de dingen die er kapot waren. Een soort manager-achtig iemand met assistent kwam binnen samen met een van de projectontwikkelaars. Samen met hen ging ik alles af. Ze schreven het netjes op en ik kreeg te horen dat ik een formulier moest laten ondertekenen door de huurbaas. Hij moest toestemming geven dat de verbeteringen gedaan moesten worden. Maar die beste man woont in Vietnam dus ik zei dat dat niet zo snel geregeld was. Dat was allemaal geen probleem, de manager zei dat ze vandaag alles gingen maken. De projectontwikkelaar ging weg en de manager gaf instructies (in Singlish, dus nog vrijwel onverstaanbaar) aan zijn assistent die er ook op uit ging.

Binnen enkele minuten stonden er twee mannen aan de deur die kwamen kijken naar de airco die niet werkte, althans twee van de vier. Weer iemand aan de deur die kwam kijken voor het lampje in de kast wat niet aan ging en begon dit meteen te maken. Weer een andere man kwam binnen die keek naar de afzuigkap. De manager verzekerde mij dat alles vandaag gefixt werd. Ik zei dat is prima maar morgen ofzo kan ook, het had allemaal geen haast. Maar nee nee het was allemaal geen moeite.

De man van de afzuigkap deed wat moeilijk en na een paar duidelijke woorden van de manager ging hij weer weg. Hij zou iemand zo snel mogelijk sturen. Ondertussen was het lampje gemaakt en werd mij verteld dat de airco wat langer ging duren. Ze zouden de dag erop terug komen, want vandaag hadden ze geen tijd. Allemaal prima.
Na een paar minuutjes kwamen er twee andere mannen binnen om het kapotte plafond te maken. Er was een hapje uit net of er een deur tegenaan gestoten was tijdens het bouwen. De manager moeide zich flink dat alles schoon moest blijven en zo snel mogelijk gemaakt moest worden. Ik vond het wel een beetje vervelend, want zo’n haast had het ook allemaal weer niet. Ook ging hij even de rest van het huis door en vond nog een ander plekje waar overheen geschilderd moest worden. Binnen een kwartier was dit opgelost en ook werd de afzuigkap door, jawel, wéér een andere man gemaakt.

Binnen een uur was alles gemaakt. Hij verontschuldigde zich voor de airco en zei dat als hij tijd had hij morgen mee zou komen met de klusjesmannen. Zo niet, dan kwam zijn assistent. Hey, relax, allemaal goed hoor!

Vrijdag
In de ochtend kwamen dezelfde airco-mannen weer langs samen met de assistent. Direct gingen ze in de weer. Het duurde toch wel een paar uur voordat ze alles gemaakt hadden. Ondertussen kwam ook de manager even om de hoek kijken of alles wel goed ging. Echt een hele aardige man. Ik ondertekende papieren dat alles klaar was en als er nog iets was moest ik het maar gewoon laten weten. Echt top geregeld hier!

In de avond hadden we ons eerste sociale event. De Nederlandse groep organiseert elke maand de ‘Dutch Drinks’ waar je kunt netwerken en gezellig kletsen met andere Nederlanders. We besloten hier naartoe te gaan. Het was in Downtown ergens op een dakterras met mooi uitzicht op de Marina Bay. Voor de eerste keer voelden we ons helemaal in Singapore.

Zaterdag & Zondag
We besloten in de weekenden ons een beetje te gaan gedragen als toeristen. Er is stiekem nog best wat te zien in Singapore en in het weekend hebben we daar mooi tijd voor.
Willem moest nieuwe kleren hebben voor zijn werk dus besloten we naar de bekendste winkelstraat van de stad te gaan: Orchard Road. Als je hier niet kunt kopen wat je zoekt, dan heb je echt serieuze problemen. Ontelbaar veel winkels en verborgen malls van verschillende verdiepingen onder de grond, en ook niet zoals in Nederland om de 5 meter dezelfde winkel. Heerlijk om hier rond te sjokken maar op ten duur wel vermoeiend. We kijken onze ogen nog uit naar alle apartere dingen die ze hier aanbieden in de wat meer Aziatische winkels.

We hadden de hele dag gewinkeld en niet eens tijd gehad om voor een fiets te kijken voor Willem. We besloten zondag naar de Decathlon te gaan in de wijk Little India. Volgens mij besloot heel Singapore dat ook te doen. Het was ongelofelijk druk. Uiteindelijk gingen we zonder fiets naar huis, want Willem besloot om de hoek bij ons appartement nog eens te kijken of ze daar wat beters hadden. Hij was geslaagd maar de fiets die hij wilde hadden ze alleen in een vestiging in Downtown. Willem is de hele dag bezig geweest om dingen te regelen en weer heelhuids naar het appartement te fietsen. Vanaf nu kan hij met de fiets naar zijn werk in plaats van met het openbaar vervoer.


Meer lezen over onze avonturen in Singapore, dat kan hier.

2 Comments

  • Lianne

    Heej meisje,
    Krijg er steeds meer zin in en als ik dat zo lees kom ik met een leeg koffer en shop daar wel een nieuwe garderobe bij elkaar. Of hebben we daar geen tijd voor?

    Liefs xx

  • Rianne van den Boom

    Karin heel leuk om te lezen zo jullie bevindingen. We hebben natuurlijk wel wat dingen gehoord maar je hebt het allemaal leuk opgeschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: