Wonen & Werken USA

Lente in North Carolina

Eindelijk is het zover! Langzaam aan beginnen de temperaturen steeds meer omhoog te kruipen. Hier en daar staan de eerste bomen al te bloeien. De lente is hier!

Deze winter was misschien wel de koudste die we hier gehad hebben. Na het posten van mijn winter blog hadden we nog een aantal sneeuwdagen. Maar rond half februari hadden we ook al dagen van rond de 20-25 graden (Celsius). We hadden de BBQ wel aan kunnen steken! Echter werd het weer opnieuw wat minder, maar sinds een aantal dagen kruipt het langzaam omhoog. Lekker zonnetje erbij, genieten!

Ga hier terug naar de winter in North Carolina

Temperatuur
De wisselvalligheid die geldt voor de herfst en winter gaat tijdens de lente gewoon vrolijk door. Vorige week hadden we een dag dat het flink sneeuwde en ook deze week is er weer kans op wit poeder. De rest van de week was het heerlijk toeven met een zonnetje en temperaturen die  schommelen tussen de 15 en 20 graden. Soms kan het ‘s nachts nog wel vriezen. Dit is dan weer verraderlijk in de ochtend: Zonnetje schijnt, het lijkt heerlijk weer maar eigenlijk is het nog erg koud.

Alles staat in bloei
Zoals in de herfst alle blaadjes verkleuren komt in de lente alles in bloei te staan. Door de warme dagen zijn er sommige planten al vroeg bij. Niet alles staat gelukkig tegelijkertijd in bloei. Zo kunnen we de hele maanden maart, april en mei genieten van de mooie bloesem.

De bloesem is ook overal te vinden: bomen langs de snelweg, in de wijk, in parken en in mooie aangelegde tuinen. Onze favoriet plek om te bezoeken is de Sarah P. Duke Gardens, een prachtige botanische tuin op Duke University. Ontelbaar veel vrijwilligers onderhouden deze tuin zodat tijdens de lente en zomer de tuin er prachtig bij ligt.

Viezigheid
Met de lente komt ook een ander fenomeen om de hoek kijken: Pollen Season. Het begint al in maart wanneer de eerste bomen in bloei staan en gaat door tot aan de herfst. Er zijn steeds andere plantensoorten die voor loopneuzen en jeukende ogen kunnen zorgen. Gelukkig hebben wij daar niet zoveel last van.
Waar we wel last van hebben is de groenige deken van poeder die weken lang werkelijk overal op ligt. Op het balkon, tegen de ramen, over de auto. Laat staan als het een beetje waait, vliegt het zo je ogen in! Er is niets tegen te doen en met schoonmaken houd je na twee dagen ook op. De jaarlijkse ‘spring cleaning’ stellen wij dan ook altijd uit naar de zomer…


Meer lezen over North Carolina? Dat kan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: