Reisblogs Noord-Amerika

Upstate New York deel 3: Catskills & Hudson Valley

Het is alweer het laatste blog over onze prachtige reis door het noord-oosten van Amerika. De vakantie eindigen we in de staat waar we begonnen zijn: Upstate New York. We kunnen er geen genoeg van krijgen!

Ga hier naar het blogoverzicht van deze reis

Ons laatste bezoek aan deze staat begon in het plaatsje Newburgh, gelegen aan de Hudson River. Er is maar één reden waarom je hiernaartoe zou gaan en dat zijn de Orange County Choppers. Vroeger keek ik hun programma regelmatig op Discovery Channel en wilde het altijd al een keer bezoeken. Twee dagen voor het bezoek kreeg ik via een Amerika Facebook groep de tip dat daar de winkel zat en we deze niet mochten missen.
We snuffelden door de winkel en kochten tickets voor een tour door de werkplaats. Helaas was het al later op de dag en waren er geen bekende gezichten meer aan het werk.

Natuurlijk wilden we ook de Hudson River nog zien. Na een beetje googlen kwam Willem een leuke plek tegen om over de Hudson te lopen: Walkway over the Hudson State Historic Park. Een wandelbrug die van het plaatsje Highland naar Poughkeepsie loopt. De 2 kilometer lange brug heet ook wel Poughkeepsie Bridge. Heerlijk om er over heen te lopen en we genoten dan ook van het uitzicht en de rust.

Volgende stop was het Catskill Gebergte. Via scenic route 28 reden we naar het startpunt van een wandeling (Giant Ledge Trail) die de moeder van Willem thuis in een ANWB-magazine had gevonden. Na wat zoeken op internet kwamen we erachter dat dit een van de mooiste wandelingen is in het berggebied.

We parkeerde de auto op een zeer kleine parkeerplaats, aten een boterham om wat meer energie te krijgen en schreven onze naam in een boek voor het geval er wat zou gebeuren. De wandeling is ongeveer 5 km (retour) en op sommige plekken redelijk steil. Er zijn verschillende plekken (ledges) waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht over de Catskills. Het uitzicht is overigens op veel plekken hetzelfde.

Na de flinke wandeling besloten we dat het wel welletjes was en reden we richting Bethel Woods Center for the Arts. Hier is de originele locatie van het bekende Woodstock Festival. We liepen door het kleurrijke hippie museum en bezochten daarna nog de plek waar het festival was. Echt een bezoekje waard!


Na een drukke dag reden we weer richting het warme zuiden. Na ongeveer 5 uur rijden stopten we tegen de avond in het willekeurige plaatsje Thurmont, Maryland, waar we overnachtten. De volgende ochtend stonden we vroeg op om nogmaals 5 uur te rijden richting huis. De reis verliep vlotjes waarna we genoeg tijd hadden om alles op te ruimen en wat boodschappen te doen. We hadden beiden nog maar één vrije dag waarna er (helaas) gewoon weer gewerkt moest worden….


Meer reisblogs lezen over de staat New York inclusief New York City? Dat kan hier

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: