Reisblogs Noord-Amerika

Mystic Seaport: The Museum of America and the Sea in Connecticut

Connecticut. Ja, ik vraag me serieus af of wij de enigen zijn die moeite hadden om in deze staat interessante bezienswaardigheden te vinden? In combinatie met het feit dat onze vakantie op zijn einde liep en we tóch nog per se naar het Catskillsgebergte wilden in Upstate New York (lees: weer naar het noorden rijden en dus extra reistijd) hadden we al bijna besloten om deze staat over te slaan. Maar uiteindelijk kwamen we nog net op tijd een attractie tegen die we beiden niet hadden willen missen: Mystic Seaport!


Ga hier naar het blogoverzicht van deze reis

De avond van tevoren hadden we een goedkoop Days Inn hotel geboekt op nog geen 10 minuten rijden van de haven. We wilden vroeg in het museum zijn want aan het einde van de dag moesten we nog helemaal richting de Catskills rijden en we wilden liever niet te veel in het donker rijden.

Mystic Seaport: The Museum of America and the Sea is het grootste maritiem museum van Amerika. Het is een kleine haven met prachtige schepen en een compleet nagebouwd dorp. Door de dag heen worden hier korte voorstellingen gehouden over hoe het leven er in het dorp aan toeging en hoe het leven er op de schepen aan toeging.


De scheepswerf van Mystic Seaport

Daarnaast hebben ze nog een scheepswerf waar echte vakmannen oude schepen opknappen. Het leuke is dat je hier rond mag lopen. Ook worden hier tours gegeven waarbij een van de vakmannen uit komt leggen wat ze aan het doen zijn.

Tijdens ons bezoek waren ze de Mayflower II aan het restaureren. Het is een replica van de originele Mayflower waarmee in 1620 pelgrims naar Amerika gebracht werden. Dit schip ligt normaal in de haven van Plymouth, Massachusetts, waar je de Mayflower II dan kunt bezoeken.

Mystic Seaport
Mayflower II

Het museum is vooral bekend om het pronkstuk Charles W. Morgan, een walvisvaarder uit de 19e eeuw. Daarmee is het de oudste en enige walvisvaarder die overgebleven is van de Amerikaanse vloot.

Charles W. Morgan

Een korte foto impressie van het museum:

Mystic Seaport
Mystic Seaport
Mystic Seaport

Omdat we al zo vroeg in het museum waren, hadden we alles al redelijk op tijd bekeken. We besloten aan één stuk door te rijden naar het plaatsje Newburgh in upstate New York. 


Klik hier voor het volgende blog over de Catskill Mountains en de Hudson Valley in Upstate New York, Amerika

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: