Reisblogs Noord-Amerika

Providence en Newport bezoeken in Rhode Island, Amerika

Dag 20 van onze vakantie door New England en we verlaten Massachusetts. Vroeg in de ochtend vertrekken we naar de kleinste staat van Amerika: Rhode Island! Omdat de vakantie al op zijn einde begint te lopen en we nog meer dingen willen zien, blijven we hier helaas maar een dag.


Ga hier naar het blogoverzicht van deze reis


Providence, de hoofdstad van Rhode Island

Vanuit onze kampeerplek is het maar een goed half uur rijden naar de hoofdstad van Rhode Island, Providence. We vertrekken dan ook redelijk vroeg in de ochtend om hier zoveel mogelijk tijd te kunnen besteden.

We parkeerden onze auto midden in het centrum en bezochten het bezoekerscentrum. We wilden maar een paar uur in de stad blijven omdat Newport ons leuker leek (en heel veel bijzonders was er niet te doen in deze stad, naar onze mening). Met een kaart waarop een aantal belangrijke bezienswaardigheden aangekruist waren, door de aardige man van het visitor center, gingen we op pad.

Allereerst naar het Capitool. We besloten niet te wachten op een tour maar zelf rond te lopen. Met een kleine plattegrond bezochten we diverse ruimtes.

Ons rondje door de stad ging verder naar het oudste overgebleven huis van Providence. Dit is tevens ook de plek waar Roger Williams in de 17e eeuw Providence en Rhode Island stichtte. Daarnaast was hij ook de stichter van de eerste échte First Baptist Church. We vervolgden onze weg door Brown University en een ander stukje van de stad. Uiteindelijk kwamen we uit bij de eerste overdekte mall van Amerika (als we de man bij het visitor center moeten geloven).

In de kleine mall aten we een lekkere lunch en besloten dat het wel goed geweest was hier. We liepen terug naar de auto om richting de kust te rijden naar Newport.


Newport

Eenmaal in Newport reden we direct naar het Fort Adams State Park. Echter had je alleen maar toegang tot het fort met een tour. De tour was natuurlijk net begonnen en we zouden een uur moeten wachten voor de volgende. Daarnaast was de prijs (voor ons) ook redelijk aan de hoge kant. Jammer maar helaas, we besloten om het over te slaan.

Omdat het goed weer was en we toch wat van het fort wilden zien, besloten we er omheen te lopen. Hier en daar kon je naar binnen gluren en zien hoe het er aan de binnenkant uit zag.

In Newport zelf gingen we de Cliff Walk lopen. Deze 5,6 km lange route geeft je vanaf de klif mooie uitzichten over de oceaan. Daarnaast loop je langs grote ‘mansions’ in diverse soorten en maten.

We hadden wat moeite om een goede parkeerplek te vinden en uiteindelijk parkeerden we de auto halverwege de route. Achteraf toch niet zo goed gekeken, want we hadden een mooie boete te pakken toen we terug kwamen. Bordje gemist wat een paar meter voor ons stond, toch jammer!

Maar goed we liepen de walk eerst naar het noorden, waarna we (lui dat we waren) een Uber pakten naar het zuidelijkste puntje van de route, om zo weer bij onze auto uit te komen. Hieronder een paar foto’s:

Vanuit de kust reden we richting het gezellige downtown en het havengebied waar we kort doorheen wandelden en wat aten.

Tijdens zonsondergang reden we over de Ocean Road in het gezellige kustplaatsje Narragansett naar ons hotel in de volgende staat: Connecticut!


Ga hier naar het volgende blog over 
Mystic Seaport: The Museum of America and the Sea in Connecticut

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: