USA

Top 7 Virginia: Alternatieve attracties

Enige tijd geleden schreef ik over onze favoriete topattracties van onze noorderburen. Maar Virginia heeft veel meer te bieden dus maakte ik een lijstje van onze favorieten ‘alternatieve’ attracties. 

Topattracties van Virginia gemist? Bekijk hier de lijst

De meeste onderstaande attracties zijn perfect voor een tussenstop tijdens je roadtrip.

1. Alexandria
Ten zuiden van de drukke Washington D.C. ligt het gezellige en historische stadje Alexandria. Ondanks dat het centrum niet zo groot is heeft het toch veel te bieden: Shoppen, musea bezoeken (National Inventors Hall of Fame is onze favoriet) of wandelen door historisch downtown of langs de Potomac River. Aan de rand van de stad vind je het George Washington Masonic National Memorial. Dit is niet alleen een monument en museum maar een nog steeds actieve vrijmetselaarstempel. Zeker een bezoekje waard!

2. Norfolk
Norfolk staat maar om één ding echt bekend en dat is de grootste marinebasis van de wereld: Naval Station Norfolk. En als toerist heb ook jij de mogelijkheid deze te bezoeken! Je kunt een tour maken per bus of per boot. De bustour kun je telefonisch reserveren via de officiële website. De marine- en vliegdekschepen zijn echter zo groot dat ze vanaf het water beter te bezichtigen zijn: Boottours zijn er verschillende. Het makkelijkste is via Victory Rover. Dit bedrijf biedt ook combinatietickets aan voor het Nauticus scheepvaart museum. Bezoek ook dit museum om je bezoek aan Norfolk compleet te maken.

Daarnaast kun je in Norfolk heerlijk wandelen over de Elizabeth River Trial of ga downtown in met de Cannonball Trail. Ga lekker eten halen bij de Waterside Promenade of picknicken in Town Point Park.

3. Appomattox Court House National Historic Park
Voor de geschiedenis liefhebbers is deze plek een must om te bezoeken. Op deze plek werden een van de laatste veldslagen gehouden tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Op 9 april 1865 was Robert E. Lee genoodzaakt zich hier over te geven waarna een voor een andere zuidelijke legers zich overgaven. Het McLean house op het park is de officiële plek waar Lee zich overgaf aan Uysses S. Grant. Entree voor het park is gratis.
TIP: Een snelle en goedkope comfort food lunch van Granny Bee’s in downtown Appomattox mag niet ontbreken op je reis.

4. Monticello
Monticello is het landgoed van Thomas Jefferson, schrijver van de Amerikaanse grondwet en de onafhankelijkheidsverklaring, maar ook de derde president van Amerika. Dit is het enige privéhuis én presidentieel huis van Amerika wat op de UNESCO-lijst staat.
Door middel van een tour door het huis kom je ontzettend veel te weten over deze man. Doe ook mee aan de slavernijtour om meer te weten te komen over hoe het leven er voor hen aan toeging. Tours kun je eventueel vooraf reserveren via de officiële website. Foto’s maken in het huis is helaas niet toegestaan.

5. Natural Bridge 
Dit natuurlijk fenomeen is een 66 meter hoge brug met een breedte van 27 meter. Het wordt gedacht dat de brug overblijfselen (het dak) zijn van een ondergrondse rivier die erosie veroorzaakte.
Naast de brug biedt het State Park 9,5 km aan wandelpaden, een 9 meter hoge waterval en een nagebouwd Monacan Indian Village.
TIP: koop een combinatieticket met de National Brigde Caverns voor korting.

6. Great Falls Park
Een half uurtje ten noord-westen van Washington D.C. vind je prachtige watervallen te midden van de Potomac River. Diverse uitzichtpunten geven je een prachtig uitzicht over de watervallen. Wees niet verbaasd als je daredevils op het water ziet: Wildwatervaren is hier erg populair.
Naast de watervallen heeft het park 24 km aan wandelpaden. Een geschikte plek om even tot rust te komen na een aantal dagen D.C.

7. Voor onderweg
Als je aan het reizen bent is het altijd leuk om onderweg te stoppen en wat te bekijken. Deze twee museums raden wij langs populaire autoroutes.

National Museum of the Marine Corps
De I-95 is een populaire maar lange en saaie weg tussen Washington D.C. en de zuidelijke staten. Op een uur van D.C. ligt dit mooie museum over werkelijk alles wat met de mariniers te maken heeft. Entree is gratis!

Steven F. Udvar Hazy Center
Dicht bij de I66 (van Washington D.C. richting het Shenandoah National Park) ligt het Steven F. Udvar Hazy Center, een lucht- en ruimtevaartmuseum. Hier staat o.a. de Discovery Space Shuttle.
Wil je gedetailleerde informatie over de pronkstukken van het centrum? Doe dan mee aan de gratis tour. Entree is gratis. Parkeren is $15 maar gratis na 16.00 uur.

Ben je meer geïnteresseerd in de geschiedenis van Amerika? Dan kun je langs de I-95 je hart ophalen. Onderweg zijn er diverse battlefields te bezoeken uit de burgeroorlog, waaronder enkele die horen bij de National Park Services.

Meer lezen over Virginia? Dat kan hier

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: