USA

Top 7 Virginia: De topattracties

‘Virginia is for lovers’ zo luidt de slogan waarmee de staat aan de oostkust gepromoot wordt. Virginia heeft dan ook veel in zijn mars: Veel historie, prachtige natuur, zonovergoten stranden en leuke steden. Zelf hebben we de staat al ontelbare keren bezocht en elke keer genieten we opnieuw. Natuurlijk willen we niet al het leuks voor ons zelf houden en maakten we een lijst met bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen!

Deel 1 van de lijst bestaat uit de echte topattracties van Virginia.

Meer attracties? Lees onze Top 7 Virginia: Alternatieve attracties

1. Arlington
Direct gelegen aan de west oever van de Potomac River, ligt deze stad die voornamelijk om maar twee attracties bekend staat, namelijk het Arlington National Cemetery en het Pentagon. Vaak wordt gedacht dat deze in de hoofdstad liggen, maar ze liggen er net buiten. Naast deze topattracties mag je ook het U.S. Marine Corps War Memorial en het Air Force Memorial niet missen.

Arlington is ook een goede uitvalsbasis voor goedkope hotels voor een bezoek aan Washington D.C. Vanuit hier kun je gemakkelijk met de metro overal naar toe.

Het Pentagon bezoeken? Hier lees je er meer over

2. Richmond
Ben je een geschiedenisliefhebber? Dan mag een bezoekje aan de hoofdstad van Virginia niet ontbreken. Hier kun je je eindeloos onderdompelen in de verschillende, interessante Civil War museums. Richmond was in de tijd van de burgeroorlog de hoofdstad van de zuidelijke staten en heeft veel te verduren gehad.
Naast alle historie kun je op een zonnige dag o.a. heerlijk wandelen over de Canal Walk lang de James River, het Virginia War Memorial in Gambles Hill Park bezoeken of slenteren door downtown richting het Capitool.

3. Historic Triangle
Tussen de York en James River ligt een bijzonder stukje land vol geschiedenis. De Historic Triangle bestaat uit drie verschillende plaatsen verbonden met de Colonial Parkway: Jamestown, Colonial Williamsburg en Yorktown.

In 1607 kwamen drie Engelse schepen aan land in de Nieuwe Wereld. Kolonisten stichtten de eerste permanente kolonie en noemden hun fort naar de Engelse koning: Jamestowne. In Historic Jamestowne kun je zien hoe de kolonie er destijds uit zag en krijg je informatie over de archeologische opgravingen die nog steeds gaande zijn! Ook het Jamestown Settlement mag niet overgeslagen worden, een living history museum waarbij je een kijkje neemt in het leven van de Britse kolonie.

Colonial Williamsburg is ook een living history museum met gebouwen uit de 17e, 18e en 19e eeuw. Deze plek neemt je mee naar de periode toen Williamsburg de nieuwe hoofdstad van de Britse kolonie werd. Iedereen loopt in klederdracht en men laat zien hoe het leven er destijds aan toe ging. Je kunt het op geheel eigen houtje ontdekken of meedoen met de vele tours die aangeboden worden.
TIP: Maak de dag compleet met een lunch bij kaarslicht en serveerders in klederdracht.

Yorktown staat vooral bekend om de ‘Slag bij Yorktown’ tijdens de onafhankelijkheidsoorlog in 1781. Hier vochten de Amerikanen en de Fransen samen tegen de Britten die Yorktown in beslag hadden. De Britten gaven zich snel over wat onderhandelingen in gang zetten. In 1783 resulteerde dit in de ‘Treaty of Paris’ oftewel het einde van de oorlog en onafhankelijkheid voor alle Britse koloniën in Amerika.
In Yorktown kun je het historische centrum bezoeken, diverse musea over de Slag bij Yorktown en ook kun je een kijkje nemen op de slagvelden waar het allemaal gebeurd is.

4. Shenandoah National Park en de Skyline Drive
Virginia is een van de weinige staten aan de oostkust dat een Nationaal Park in bezit heeft. Het ligt op een kleine 1,5 uur rijden van Washington D.C. Perfect dus als je de grote stad met natuur wilt combineren.

Ondanks dat 40% van het park beschermd gebied is, is er nog meer dan genoeg te doen. De populairste attractie is het rijden van de Skyline Drive, een 170 km lange weg die door de gehele lengte van het park loopt. Langs deze weg vind je talloze uitzichtpunten, watervallen, wandelpaden en overnachtingsplekken.

Of je nu een ervaren wandelaar bent of een beginner, met ruim 800 kilometer aan wandelpaden is er voor ieder wat wils. Echte avonturiers lopen de Appalachian Trail, die vrijwel parallel loopt aan de Skyline Drive. Vergeet niet goed om je heen te kijken als je aan het wandelen bent: Voor je het weet sta je oog in oog met prachtige herten of zelfs een zwarte beer!

5. Virginia Caverns
Virginia staat niet alleen bekend om de prachtige natuur boven de grond, maar ook onder de grond kijk je je ogen uit. Rondom het Shenandoah National Park zijn diverse grotten te vinden. Elke grot is op zijn beurt bijzonder, maar waarom is de ene nu specialer dan de ander? Een lijstje van de bekendste grotten en waarom je deze moet bezoeken:

  • Luray Caverns: Niet alleen de bekendste grot, maar ook de grootste aan de oostkust
  • Skyline Caverns: Hier is een bijzondere kristalsoort te bewonderen, anthodite
  • Shenandoah Caverns: De enige grot in Virginia waarmee je met de lift naar beneden moet
  • Natural Bridge Caverns: De diepste grot aan de oostkust
  • Grand Caverns: Deze grot is het langst toegankelijk voor bezoekers, al vanaf 1806!
Luray Caverns

6. Blue Ridge Mountains en Parkway
Naast het Shenandoah National Park is er nog een ander berggebied wat niet gemist mag worden: De Blue Ridge Mountains. Door deze bergen slingert de bekende Parkway voor zo’n 350 kilometer naar de North Carolina grens. Hoewel dit gedeelte van de route meer bebouwd is vergeleken met North Carolina maken de talloze uitzichten en de wandelroutes het er niet minder mooi om.
Zorg ervoor dat je vooral dit niet mist:

  • De Roanoke Star: De grootste handgemaakte, verlichte en vrijstaande ster ter wereld
  • Crabtree Falls: Een van de grootste watervallen aan de oostkust
  • Mabry Mill: De meest gefotografeerde plek op de Parkway
  • Humpback Rocks: Voor het mooiste uitzicht
Mabry Mill

7. Virginia Beach
Liefhebbers van zon, zee en strand komen ook niets te kort in Virginia. De stranden beginnen in het noorden bij First Landing State Park en lopen helemaal door tot aan de grens met North Carolina. Direct aan het strand vind je honderden motels, hotels en resorts. De bijnaam is niet voor niets ‘Resort City’.

Wat kun je er nog meer doen dan lekker bijkomen van alle drukte? SUP of surfboards huren, een fiets huren, wandelen in de verschillende parken: First Landing State Park, False Cape State Park of Black Bay National Wildlife Refuge, musea bezoeken, op zoek gaan naar dolfijnen met een ecotour of glijden van de vele glijbanen in het Ocean Breeze Waterpark.

First Landing State Park

Meer top attracties? Klik hier voor North Carolina

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: