Wonen & Werken Singapore

Een nieuw avontuur

Het einde van ons Amerika avontuur komt al redelijk in zicht. Wordt het niet eens tijd om naar de toekomst te kijken? No worries! Dat hebben wij al lang gedaan. We besloten een nieuw avontuur aan te gaan. Waar dat is, dat lees je hieronder. 

Al ongeveer dag een na ons vertrek naar Amerika kregen we de vraag ‘Wat zijn jullie toekomstplannen?’ vaak te horen. Daarnaast ‘Komen jullie weer terug naar Nederland?’ Tja, we wonen er net. Lastig om er dan al antwoord op te geven.

Aankomst op het vliegveld van Raleigh-Durham (RDU)

Maar na ruim twee jaar in Amerika gewoond te hebben, begon die vraag ook bij ons wat meer te spelen. De tijd ging ongelofelijk hard en voor we het wisten zouden we die keuze ook echt moeten gaan maken. Maar een ding was zeker: Als we ooit weer in Amerika wilden wonen en werken dan moeten we nu het land voor minimaal 2 jaar uit. Dit heeft te maken met een beurs die Willem gekregen had. De beurs was een overeenkomst tussen Amerika en Nederland en een vereiste was dat men na de studie terug moest keren naar Nederland om minimaal 2 jaar lang kennis en cultuur uit te wisselen. Later bleek dat dit ook wel in de EU gedaan kon worden en dat we niet alleen beperkt zouden zijn tot Nederland.

We vonden het beide toch wel jammer dat we hier aan vast zaten, aangezien er in Amerika ook erg goede werkmogelijkheden zijn voor Willem. Maar zoals ze hier zeggen ‘it is what it is’.

Na ruim een jaar samen praten en dromen over verschillende mogelijkheden (sommige reëel, andere wellicht wat minder reëel…) kwamen we tot een soort van conclusie wat onze persoonlijke voorkeur had. Maar goed allemaal leuk en aardig, er moet wel een baan beschikbaar zijn!

Ineens was het zomer 2017 en woonden we al 3 jaar in Amerika. Willem ging naar een conferentie in Baltimore, Maryland voor één van de grootste statistiekconferenties van de wereld. Alle belangrijke mensen komen hier samen en als je indruk wilt maken op iemand dan is dit the place to be.

Willem had maar een doel voor ogen, een baan scoren. (Ook al was dit nog aan de vroege kant: De meeste vacatures komen pas in de winter uit.) En als Willem een doel heeft, staat werkelijk niets of niemand hem in de weg. Willem raakte in contact met een professor en ze praatten over zijn onderzoek en eventuele toekomstplannen. De professor zag hem wel zitten maar hij moest nog even het een en het ander uitzoeken en zou ons later meer informatie geven.

De zomer was al bijna op zijn einde toen we het nieuws kregen: Willem was een geschikte kandidaat en ze wilden hem graag hebben! Onze blijdschap duurde maar een kleine twee weken. Willem kreeg onverwacht een email dat de professor met hem wilde praten via Skype. We vreesden voor het ergste en het was nog waar ook. De baan werd weer ingenomen omdat er zich nog andere kandidaten beschikbaar hadden gesteld. Er moest nu een sollicitatieronden plaats vinden. Super onprofessioneel en ik dacht dat het niet meer door zou gaan. Willem is immers nog aan het afstuderen en er zijn altijd mensen die beter zijn of eerder aan de slag kunnen.

Heel oktober heb ik buikpijn gehad, maar net voor het einde van de maand kregen we het verlossende woord. ‘Als je nog interesse hebt willen we heel graag met je samenwerken.’ Jeeej! We waren super blij dat het alsnog gelukt was!

Maar wat gaan jullie doen dan? Komen jullie terug naar Nederland? Nou, Willem is aangenomen voor een post-doc positie (onderzoek wat je doet na je PhD) op de beste universiteit van heel Azië en Oceanië. Hij gaat werken op de National University of Singapore! Eind mei pakken wij opnieuw onze koffers en vliegen wij naar de andere kant van de wereld.

Singapore here we come!!

Blijf ons de komende tijd dus volgen over hoe het ons af gaat met onze nieuwe verhuizing naar de andere kant van de wereld!


Maar komende tijd wonen we nog even in Amerika. Daar lees je hier meer over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: