Reisblogs Noord-Amerika

Massachusetts: Het westen

Hallo allemaal,

Ons eerste blog uit de staat Massachusetts! Wij vonden wij het moeilijk om leuke dingen te vinden onderweg naar de oostkust. Daar heb je natuurlijk Boston en een hoop andere leuke plaatsjes, maar daarover later meer. Uiteindelijk hebben we toch nog wat gevonden!

Ga hier naar het blogoverzicht van deze reis

Na een hele avond regen scheen eindelijk de zon weer toen we opstonden. Het was ondertussen al behoorlijk warm. Na het ontbijt reden we naar de lokale supermarkt om wat lekkere dingetjes te halen voor de lunch. We waren vandaag (19 augustus) 5 jaar samen! Een speciaal dagje.

Snel lieten we het gezellige dorpje Williamstown achter ons liggen en reden we door naar de hoogste berg van Massachusetts.

Mount Greylock State Reservation
Deze 1 km hoge berg werd Massachusetts eerste state park. Onderweg naar de top kom je diverse uitkijkpunten tegen met een mooi uitzicht over de omgeving. Laaghangende bewolking waaide af en aan wat een mooi effect gaf.

Op de top staat een War Memorial Tower. Mooi monument voor oorlogsslachtoffers. Het monument fungeert ook als een uitkijktoren. Bovenaan heb je een nog mooier uitzicht dan op de top van de berg zelf.

Mohawk Trail
Onder aan de voet van de berg begint de scenic Mohawk Trail. De eerste scenic route van New England. En, zoals ze zelf zeggen, ook de mooiste. De weg volgt een oude Indianenhandelsroute en is ongeveer 111 km lang.

Natural Bridge
Dicht bij de Mohawk Trail ligt het Natural Bridge State Park. Het bijzondere aan dit park is, is dat het de enige witte marmeren brug heeft van heel noord Amerika. Geschat wordt is dat de rotsformatie zo’n 550 miljoen jaar oud is. Leuk park om even door heen te lopen. Helaas viel de zelf brug een beetje tegen.

Vanuit de Natural Bridge reden we verder oostwaards over de Mohawk Trail. Vanaf het einde van de Trail was het niet het snelste om de snelweg te nemen. Gedurende de hele rit hebben we over binnenwegen gereden, dwars de staat door.

We sliepen in een hotel in een voorstad van Boston. Helaas waren er geen campings beschikbaar die een goede ligging hadden voor wat we de volgende dag allemaal wilden bezichtigen: Boston en omgeving.

Klik hier voor het reisverslag van Boston en omgeving

Meer lezen over Massachusetts? Dat kan hier!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: