Reisblogs Noord-Amerika

De Adirondack Mountains en Albany in Upstate New York, Amerika

Zoals het vorige blog zei ruilen we na een nacht Vermont al in voor, opnieuw, upstate New York. Nee, Vermont vonden we zeker niet saai maar er is gewoon zo veel meer wat we willen zien en het meeste daarvan ligt in upstate New York. We hebben ontzettend veel goede verhalen gehoord over het mooiste berggebied van upstate New York: De Adirondack Mountains. Deze plek is ontzettend veelzijdig en veel meer dan alleen maar natuur.


Ga hier naar het blogoverzicht van deze reis


Crown Point State Historic Site

Vanuit Warren, Vermont was het een uur rijden naar de grens van New York. Je kunt op meerdere plekken de ferry nemen, maar wij kozen één van de weinige bruggen, de Lake Champlain Bridge. Die ligt op de hoogte van Warren en was daarom voor ons het snelste.

Wanneer je via de brug New York binnenrijdt, kom je direct Crown Point binnen. Deze plek heeft een rijke historie die terug gaat naar 1731. Een Franse kolonie bouwde hier een fort. Tijdens de Fransen- en Indianenoorlog (met de Britten) maakte de Fransen hun fort kapot om het uit Britse handen te houden. In 1759 kregen de Britten het gebied in handen en bouwden ze Fort Crown Point. Nog lang nadat de Britten de oorlog wonnen in 1763, heeft het fort veel betekend tijdens andere oorlogen.

Adirondack Mountains
Crown Point


Ausable Chasm, de topattractie van de Adirondack Mountains

Dé topattractie van het oosten van de Adirondack Mountains is de Ausable Chasm. De 3,2 km lange kloof is erg populair en daardoor toeristisch. We twijfelden eerst wel of er naar toe wilden aangezien we al de ontzettend mooie kloof in Ithaca gezien hadden en na een tegenvallend bezoek aan de Flume Gorge in New Hampshire, wilden we niet opnieuw teleurgesteld worden aangezien de toegang niet goedkoop was.

Bij aankomst was het gigantisch druk. We hebben een hele tijd in de rij moeten staan voor tickets. Je kunt er van alles doen zoals hiken, raften en bergbeklimmen. Wij gingen gewoon lekker simpel wandelen. We kozen voor de Inner Sanctum wandeling, de mooiste wandeling, die je de kloof in brengt. De kloof is erg mooi en gelukkig helemaal anders dan wat we al gezien hadden. De Adirondack Mountains vinden we nu al helemaal geweldig!

Inner Sanctum
Adirondack Mountains
Watervallen in de Ausable Chasm

De route is maar beperkt in de kloof en na een tijdje moet je weer omhoog. Vanuit hier liepen we verder over de Rim Walk, een route aan de rand van de kloof.

Rafters in de kloof

Vanuit het eindpunt kun je ook weer terug lopen, maar wij besloten de gratis bus te nemen die ons weer afzette bij de ingang.


Lees hier meer reisblogs over New York,
inclusief New York City!


Fort Ticonderoga

De laatste stop van de dag was Fort Ticonderoga. Dit fort ligt in het zuidoosten van de Adirondack Mountains.

Bij aankomst was het fort nog maar een uur geopend en bleek de entreeprijs ook nog duurder te zijn dan we dachten. Echter stelde de aardige dame voor ons kaartje te stempelen zodat we de dag erop ook nog gebruik konden maken van het ticket. Daarnaast kregen we ook nog AAA (Amerikaanse ANWB) korting zonder dat we er echt naar vroegen. Ideaal!

Het fort is gebouwd in de 18e eeuw door de Fransen om hun land te verdedigen. Het fort is nog in een erg goede staat en goed onderhouden. Het is verder niet van de overheid maar het is een non-profit-organisatie, je geld gaat dus direct naar het onderhoud van het fort zodat toekomstige generaties er ook van kunnen genieten.

Adirondack Mountains
Fort Ticonderoga
Adirondack Mountains
Fort Ticonderoga
Prachtige adelaar die een nest aan het maken is

Gedurende de dag doen ze allerlei activiteiten. Tours met een gids, diverse demonstraties (schoenen maken, kanon en geweren afvuren) en ze hebben verschillende boottochten. Wij deden mee met de guided tour en keken naar hoe de geweren van vroeger afgevuurd werden.

Adirondack Mountains

Deze mooie dag ging veel te snel voorbij. Het was tijd om de Adirondack Mountains te verlagen en verder richting het zuiden van upstate New York te rijden. We reden naar de hoofdstad van New York, Albany.


Albany

Eenmaal in de stad parkeerden we onze auto in een garage die onder de grond ligt. Hierdoor hoef je niet in de regen te lopen naar het visitor center, het Capitool en het New York State museum.

Allereerst deden we mee aan een tour in het Capitool. Ja, we sparen ze allemaal in Amerika. Het state Capitol in New York is er dan ook niet zomaar een. Het is namelijk het duurste Capitol in Amerika (veel duurder dan D.C. Capitol). Destijds wilden ze dat het ook het mooiste Capitol werd, maar zodra Theodore Roosevelt gouverneur werd, kwam de knip erop. 30 Jaar en $25 miljoen (prijs van nu $720 miljoen) dollar verder vond hij dat het Capitol wel af was. Maar liefst 5 verschillende architecten hebben aan het gebouw gewerkt. Tijdens de tour zagen we dan ook veel verschillende kamers. De tour was gratis en duurde ongeveer een uur. Hierna had je nog de mogelijkheid vrij rond te lopen.

Adirondack Mountains

Wij verlieten het Capitool en liepen naar het New York State Museum. Ondertussen was het al half 5 geweest en we hadden dus maar kort de tijd om rond te lopen. Maar wat we gezien hadden was erg mooi, jammer dat we niet langer de tijd hadden hier.

Na sluitingstijd liepen we naar buiten om het Capitol van de buitenkant te bekijken. Helaas regende het nog flink. Snel probeerden we de ingang te vinden naar de autogarage onder ons. We kregen geen ingang gevonden. Bij navraag aan een beveiliger bleek dat we gewoon een gebouw in moesten lopen en de lift moesten nemen. Lekker duidelijk!


Op naar een nieuwe staat

Binnen tien minuten stonden we bij de auto en reden we richting de eindbestemming van de dag, Williamstown, in het westen van Massachusetts. Een klein college town waar het beste liberal arts college staat van Amerika (en dus ook van de wereld dan eigenlijk.). Gezellig plekje waar we ‘s avonds door heen gewandeld hebben en lekker Indiaans hebben gegeten.


Ga hier verder voor blogs over Massachusetts: De Mohawk Trail en het binnenland van Massachusetts, Amerika

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: