Reisblogs Noord-Amerika

Geplande route voor onze New England roadtrip in Amerika 2017

Over iets minder dan twee weken gaan we weer op pad voor onze tweede roadtrip van dit jaar. Wij zijn er bijna klaar voor! Woohoo!

Wat is het toch vervelend, all die stress die we hebben om een luxe keuze te maken als ‘waar gaan we dit jaar op vakantie?’. Begrijp me niet verkeerd, we voelen ons enorm bevoorrecht dit te kunnen doen! Amerika is gewoon zo ontzettend groot, zoveel te zien en te beleven. Een goede keuze maken is daarom best lastig. Maar uiteindelijk is de keuze gevallen op ruim 3 weken rondrijden door New England en Upstate New York (alles behalve New York City).


Waarom New England en Upstate New York?

Er zijn meerdere redenen
1. Dit gebied is relatief dichtbij (voor Amerikaanse standaarden dan). New England begint net achter New York City. Het beginpunt ligt een kleine 8,5 uur rijden van ons huis af. Daarnaast ligt Upstate New York ook maar 8,5 uur rijden van ons af.

2. Afstanden tussen de staten zijn erg klein in de noordoostelijke hoek. Hierdoor kun je veel zien zonder elke dag grote afstanden af te hoeven leggen.

3. Het weer is er het beste in de zomermaanden. We zaten te denken om richting Texas te gaan, maar daar zweet je de tent uit. Noordelijke staten zijn erg aangenaam dan.

4. We wilden graag kamperen en waar kan dat beter dan in de prachtige natuur van New England? Daarnaast is het perfect af te wisselen met steden, cultuur, historie en tax-free shoppen (niet in alle staten).


De route die we hebben gepland

Zoals gewoonlijk staat deze route totaal niet vast. De route is gebaseerd op steden, scenic byways, attracties en/of natuurgebieden die we het liefste zien. Afwijken van deze route gaan we gegarandeerd!

Vanuit Durham, North Carolina, zal ik (Karin) alleen naar Baltimore, Maryland rijden om Willem op te pikken. Hij zit daar een paar dagen voor vertrek voor een conferentie. Vanuit daar rijden we direct door naar het noorden richting Upstate New York. We rijden de route dus tegen de klok in.
De eerste dag is het rijden tot we niet meer rijden kunnen waarna we het op dag twee rustiger aan kunnen doen en kunnen gaan genieten van onze welverdiende vakantie.


Wat voor vakantie gaat dit worden?

Zoals wellicht al duidelijk was, gaan we met onze eigen auto kamperen. Door de jaren heen hebben we een arsenaal aan kampeerbenodigdheden weten te verzamelen. Gister hebben we nog lekker rondgelopen in de REI outdoor winkel en een aantal benodigdheden gekocht die we tijdens onze vorige uitstapjes misten.

Daarnaast zal dit een low-budget vakantie worden. Nee, niet omdat we zuinige Nederlanders zijn, maar Amerika staat er om bekend om een van de duurdere vakantiebestemmingen te zijn. We zijn gewoon benieuwd hoe ver we met onze dollar kunnen komen. In plaats van dure hotels gaan we gezellig kamperen. In plaats van elke avond uiteten, gaan we lekker koken. In plaats van dure excursies/tours (behalve de walvistocht) maken we gebruik van Google en verkennen we de steden en natuur zoveel mogelijk op ons eigen houtje.

Ook hebben we nog niks geregeld. We gaan op de bonnefooi en kijken waar we terecht komen. Heerlijk die vrijheid!


Benieuwd naar wat wij allemaal zien en doen? Klik dan hier om te beginnen met het eerste blog: Upstate New York: Ithaca, Finger Lakes & 1000 Islands


Volg ons op de voet via sociale media! Like onze Facebookpagina en deel hem met vrienden en familie die ook meer willen weten over reizen in Amerika! Liever alleen plaatjes kijken? Volg ons dan op Instagram waar je tijdens onze reizen, dagelijks kunt genieten van foto updates uit je favoriete land!

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: