Reisblogs Noord-Amerika

North Carolina: Wilmington & Omgeving

Wilmington, een van de populairste badplaatsen gelegen in het zuiden van North Carolina. Vooral in de zomerperiode komen hordes Carolinians hier naartoe om te genieten van zon, zee, strand, natuur en lekker eten. 

Niet alleen in de zomer is Wilmington een populaire plek. Dagjesmensen bezoeken het stadje ook graag in het najaar en de eerste wintermaanden. Temperaturen blijven hier wat langer warm vergeleken met andere plekken in North Carolina. Perfect dus voor een weekendje weg!

Wilmington ligt op ruim 2 uur rijden van ons huis af. Lekker dichtbij! Dit is ons tweede bezoek aan het gezellige plaatsje. Een van mijn favoriete plekken in North Carolina.

Moores Creek National Battlefield
De dag begint direct met het bezoeken van een oorlogsgebied, 29 km ten noorden van Wilmington. Hier werd gevochten tijdens de onafhankelijkheidsoorlog in 1776. Deze slag is vooral bekend omdat een kleine groep soldaten een grote groep tegenstanders heeft weten te verslaan.
De soldaten lagen opgesteld achter een brug. Wanneer de tegenstanders de brug over zouden komen, zouden ze gemakkelijk te verslaan zijn. Deze voorspelling kwam uit.

Fort Fisher State Historic Site
We rijden direct door richting het zuiden. Aan het oosten van de Cape Fear River, net ten zuiden van Kure Beach, ligt Fort Fisher State Historic Site. Dit fort was erg belangrijk tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Het was het laatste fort wat de noorderlingen probeerden in te nemen. Bij een tweede poging, die drie dagen duurde, lukte het om de complete invoer van goederen van de zuidelijke staten stop te zetten. Een maand na de inname van het fort kwam Wilmington in handen van het noorden.
Het fort is strategisch gelegen, aan de ene kant de zee en aan de andere kant de Cape Fear rivier. Vanuit het fort heb je een mooi uitzicht over beide. Helaas was het fort gesloten toen wij een bezoekje er aan brachten. Echter mochten we wel gewoon over het terrein lopen.

Buiten het fort kun je heerlijk over het strand lopen, wat zelfs helemaal tot naar Kure Beach loopt.

Kure Beach
Kure Beach is een klein gezellig dorpje direct aan het strand. De beste plek van het stadje is het Ocean Front Park. Hier hebben we heerlijk over de Atlantic Ave. Boardwalk gelopen, langs het strand. Ook bezochten we de lange pier waar veel mensen genoten van het zonnetje en de rust.

Carolina Beach
Carolina Beach is ook ontzettend populair bij zonaanbidders. Klein maar gezellig aangekleed. Leuke boardwalk en veel restaurantjes.

Wilmington
Onze eerste dag eindigde in Wilmington, omdat we daar ons hotel hadden. Tijdens zonsondergang liepen we over de mooie boardwalk.

Snel downtown in om bij onze favoriete ijscowinkel Kilwins een hele bak fudge te kopen. We streken neer op de trappen van het Court House om te genieten van een prachtige zonsondergang.

‘s Avonds liepen we door het gezellige downtown vol met restaurantjes, barretjes en we maakte een aantal stops bij verschillende kunstgalerijen. Vooral de galerij over plastic pollution maakte veel indruk op mij. Niet alleen was er een hoop kunst gemaakt van plastic maar indirect werd er ook veel informatie gegeven en tips over producten die je wel en niet moet kopen. Erg interessant!

Brunswick Town State Historic Site
Dag twee begon vroeg in Brunswick Town, aan de westkant van de Cape Fear River. Brunswick Town is een koloniale spookstad uit de 18e eeuw.
In de 19e eeuw werden de overblijfselen van de stad aan de kant geschoven om plaats te maken voor Fort Anderson, wat gebruikt werd tijdens de burgeroorlog.

Southport
Verder naar het zuiden, direct gelegen aan de rivier, ligt het plaatsje Southport. Een gezellig klein plaatsje met een aantal winkeltjes en restaurantjes. In het visitor center haalden we een wandelroute en liepen door het plaatsje heen. Onderweg kwamen we veel koloniale huizen tegen, waarvan een groot deel prachtig gelegen ligt aan de rivier.

Wrightsville Beach
De laatste stop van het weekend was Wrightsville Beach. Hier waren we ook al eens eerder. Net zoals alle andere plaatsjes is het klein maar gezellig. Wellicht is Wrightsville mijn favoriet. Aan de ene kant de haven en aan de andere kant de zee.

We worden direct begroet met een prachtige zonsondergang vanuit de haven. Ook op het strand is het goed toeven met zo’n prachtige lucht.

Het was een heerlijk weekend, jammer dat we weer naar huis moeten…

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: