USA

Zo bezoek je het Witte Huis

Bij een bezoek aan Washington D.C. ontsnap je er niet aan om een glimp op te vangen van het belangrijkste en bekendste huis van de wereld: het Witte Huis. Allemaal leuk en aardig van de buitenkant, maar hoe zit het nu eigenlijk met de binnenkant?

We hadden al vaker gehoord dat je een tour kon doen door het Witte Huis. Wij besloten dit ook eens verder te onderzoeken. Echter kwamen we er al snel achter dat voor Nederlanders niet meer mogelijk is om een tour te boeken. Voorheen moest je een tour boeken via de Nederlandse ambassade in D.C. Dit lees je hier op de officiële website.

We lieten het er even bij zitten totdat we een andere manier ontdekten. We hadden ook gelezen dat je een tour aan kon vragen bij je congressman/woman van je (of een) staat. Op de website van de congressman van North Carolina hadden we de informatie gevonden die we nodig hadden en besloten hem een email te sturen met onze informatie en data waarop we graag een tour wilden doen.

We kregen terug dat dit nog niet mogelijk was vanwege alle veranderingen die gaande waren met de transitie van Obama naar Trump. De administratie van Trump zou beslissen wanneer het weer open zou gaan.
Begin maart 2017 kregen we een email dat de data die we aangevraagd hadden niet beschikbaar waren, maar er was wel plek tussen 25 april en 27 mei. 25 April was een van de data die we opgegeven hadden en vroegen of het nog mogelijk was om een plek te reserveren. We kregen een email dat de aanvraag gedaan was.


Musea bezoeken in D.C.? Deze twee musea kom je
niet binnen zonder (gratis) ticket!


Het wachten was begonnen…Na een maand wachten, zo’n 2 weken voor ons bezoek, kregen we de goedkeuring binnen. De tour van het Witte Huis was officieel!

Op de dag zelf kwamen we 15 minuten voor onze tour begon aan bij de ingang van het Witte Huis (buiten het hek). Er stond een rij van hier tot ginder en snel hadden we door dat ze al enorm uitgelopen waren met de andere tours. Een dik uur stonden we in de regen en kou voordat we eindelijk naar binnen mochten.

Overzicht van de route buiten

Er zijn verschillende beveiligingspunten waar je door heen moet om je papieren te laten zien en je zakken leeg moet halen. Er zijn behoorlijk wat dingen die je niet mee mag nemen, zoals tassen, grote camera’s (met verwisselbare lenzen), eten en drinken.

We waren een van de laatste die binnenkwamen in het huis. Veel mensen waren al doorgelopen. Het is een self-guided tour waarbij je rondkijkt en bordjes leest. Als je meer informatie wilt kun je dat aan de beveiligers vragen.

Overzicht van de route binnen

Hieronder een kort fotoblog van de verschillende kamers.

Vanuit de East Wing ingang uitzicht op de Blue en Yellow Rooms
De bibliotheek
Abraham Lincoln’s servies, in de Center Hall
East Room. De kamer wordt gebruikt voor recepties, bijeenkomsten, feesten, persconferenties, etc.
Blue Room, een van de drie gekleurde kamers. De Blue Room wordt gebruikt voor recepties en kleine diners. Helaas de enige ovale ruimte die we gezien hebben tijdens de tour
Uitzicht op de tuin en het Washington Monument
State Dining Room, met een schilderij van Lincoln. 140 gasten kunnen hier plaatsnemen tijdens belangrijke diners met de president
Cross Hall, ligt tegen de binnenkomst hall aan. Dit gedeelte hoort bij de ingang van het Witte Huis
Even op de foto met de familie bij het officiële embleem
We stappen weer naar buiten aan de voorkant van het Witte Huis

Lees hier meer over de gratis tours die je niet mag
missen tijdens een bezoek aan Washington D.C.!


Kan ik ook een tour aanvragen?
Na het lezen van dit blog wil je wellicht zelf ook een aanvraag doen en dat snap ik helemaal! Een tour aanvragen is gemakkelijk, echter de resultaten ervan zijn nogal wisselend. Waarom de ene aanvraag wel goedgekeurd wordt en de andere niet, is mij niet helemaal duidelijk. Let op: met deze tip is het dus niet gegarandeerd dat je binnenkomt!

Zoals ik eerder zei is het officieel niet mogelijk om voor Nederlanders (die in Nederland wonen) een aanvraag te doen. Maar niet geschoten altijd mis, denk ik dan! Hieronder het stappenplan.

1. Wees er vroeg bij
Een aanvraag van een tour kun niet eerder dan 3 maanden van tevoren boeken. Ook niet later dan 21 dagen voor je bezoek. Doe je een aanvraag buiten dit tijdsbestek dan zal je tour niet goedgekeurd worden.

2. Vraag een tour aan bij een congressman/woman
Een aanvraag kun je doen bij een congressman/woman van elke staat. De beste manier om snel de aanvraagpagina te vinden is door Google te gebruiken.

Google: White House Tour congressman [naam staat]

Je zou direct een hit moeten krijgen met de website van de congressman/woman die te tours regelt. Op deze website staat duidelijk aangegeven wat je moet doen. Het kan zijn dat je een email met je informatie moet sturen naar de desbetreffende congressman/woman óf dat je op de website je informatie al in kan vullen. Vergeet vooral niet je beschikbare data aan te geven!

3. Heb geduld
Via de email zul je op de hoogte gehouden worden van je aanvraag. Dit wil zeggen, bevestiging dat je aanvraag gedaan is en een email dat de aanvraag goed- of afgekeurd is. Helaas heb je nergens de mogelijkheid om te kijken hoe het er voor staan. En zoals ze zeggen: geduld is een schone zaak.

Google Street View
Mocht je een tour van het Witte Huis misgelopen zijn óf je bent gewoon nieuwsgierig hoe het er aan de binnenkant uit ziet. Check dan Google Maps Street View en ‘loop’ vanaf je bank door het Witte Huis!
Klik op de nummers 1 en 2 om verschillende verdiepingen te bekijken.


Bekijk hier andere tips voor je reis
door Noord-Amerika

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: