Reisblogs Noord-Amerika

Road Trip Oostkust 2017 Deel 1: Washington D.C.

Hallo Allemaal,

Ondertussen zijn we weer een week thuis en hebben we er ook al weer een hele werkweek opzitten. Twee weken hebben we rondgereden door het oosten van Amerika. Ontzettend veel gezien en gedaan. Hier is deel 1 van onze super leuke road trip, samen met mijn (Karins) ouders!

Vrij vragen voor deze vakantie was nogal een gedoe. Ik wilde graag vrij de tijd dat mijn ouders zouden komen, maar ook graag in augustus zodat Willem en ik samen rond kunnen rijden. Tja, dat is voor Amerikaanse standaarden toch wel erg veel. Ik mocht opschrijven hoeveel ik vrij wou hebben en dan zou mijn baas wel kijken.
Zelf hadden we bedacht een week rondreizen met zijn allen en nog een week in Durham blijven, zodat ik gewoon kon werken. Die week hadden we dan ook al op tijd geregeld: We rijden naar Washington D.C. en naar New York. Uiteindelijk kreeg ik de volledige twee weken vrij en werd onze reis aangevuld met Philadelphia en een rondje rijden in de bergen bij Asheville, NC. Later besloten we dat dat toch wel veel rijden was en ruilden we Asheville in voor het Shenandoah National Park in Virginia.

De route:

De dag van aankomst hebben we lekker rustig aan gedaan en bij ons thuis gegeten. Koffer uitgepakt vol Nederlandse lekkernijen, tijdschriften etc. Heerlijk! Rustig ingecheckt in een hotel dicht bij ons huis. Vroeg naar bed want de dag erop vertrokken we op ons gemak naar Washington D.C.

Dag 1
De weg naar D.C. duurde lang. Ondanks dat het maar 4 uur rijden is, zijn er momenteel veel werkzaamheden aan de gang. Hier hadden we een paar weken terug, tijdens een weekendje weg, ook erg last van. Gelukkig hadden we tijd genoeg en gingen onderweg rustig ergens lunchen.
In de namiddag kwamen we aan en besloten direct door te rijden naar Arlington Cemetery.

IMG_8724

Omdat we niet super veel tijd hadden en de lucht een behoorlijke donkere kleur kreeg, besloten we langs de hoogtepunten te lopen. Als eerste bezochten we de John F. Kennedy gravesite. Hier ligt hij begraven. Mooie plek, met ook een mooi uitzicht over het centrum van de stad.

Een ander hoogtepunt van de begraafplaats is de Tomb of the Unknown Soldier. Hier vindt elk half uur de wisseling van de wacht plaats. Erg mooi om mee te maken.

IMG_8711

Vanuit de begraafplaats reden we door naar het U.S. Marine Corps War Memorial. Deze wilden we ook graag zien. De laatste tijd bezochten Willem en ik veel militair gerelateerde dingen. Dit memorial kom je overal tegen. Tijd om hem in het echt te zien!

IMG_8730

Op hetzelfde terrein staat ook het Netherlands Carillon. Een geschenk wat de Nederlanders aan de Amerikanen hebben gegeven. Er omheen stonden allemaal kleurrijke tulpen. Het monument zelf is niet heel bijzonder. Overigens is het flink aan het roesten…

Vijf minuten vanaf het monument lag ons hotel, The Inn of Rosslyn in de wijk, je raad het al, Rosslyn. Dat was een stuk goedkoper dan hotels dicht bij de National Mall toen we wilden boeken. Vanuit het hotel kun je gemakkelijk met de metro/taxi naar het centrum. Bovendien was het vrij goedkoop voor de ligging. En de wijk is super gezellig, veel leuke restaurantjes. We waren super blij met deze boeking.

Maar goed, we waren vooral naar D.C. gekomen om (bijna) alle tours te doen. We hadden dan ook een redelijk druk programma in elkaar gezet. Bijna elke dag hadden we wel een ‘verplichting’.

Dag 2
De eerste tour en museumbezoek was het Capitool en het Library of Congress. Voor ons het was het de tweede keer, maar voor mijn ouders helemaal nieuw. Gelukkig was het erg koud en een regenachtige dag, dus goed om van alles binnen te doen.
Er stond vroeg in de ochtend al een lange rij met mensen om naar binnen te gaan. Wij hadden niet de eerste tour, maar gelukkig mochten we wel al naar binnen.
Toch nog even aan de balie vragen of er nog tickets zijn voor een tour eerder. Helaas alles uitverkocht en kregen we vast onze tickets en stickers mee voor onze tijd.

Kort liepen we door het museum over de bouw en de geschiedenis van het Capitool. Eenmaal in de rij stond er een dame die wat verteld over de restauratie van het Capitool. Dit was namelijk de eerste keer dat we het zagen zonder stijgers. Het moest natuurlijk allemaal in orde gemaakt worden voor de inauguratie van Trump.
Deze mevrouw had een stuk ijzer op een karretje wat van de ronde koepel afgekomen was tijdens de restauratie. Deze mocht je oppakken en bekijken. Behoorlijk zwaar!

De tour begon met een korte film waarna we in rijen naar binnen moesten. Iedere rij kreeg een eigen gids. Met hem liepen we naar de Rotunda en de National Statuary Hall. Vanuit de Rotunda kun je de koepel inkijken. In de Statuary Hall staan, zoals de naam al zegt, veel beelden van alle staten.

IMG_8760

Lees hier meer over hoe ook jij deze tours gemakkelijk kunt regelen

Na een half uur was de tour klaar en besloten we naar het Library of Congress, de nationale bibliotheek van Amerika, te gaan. Via een ondergrondse tunnel liepen we er naar toe. Prachtige bibliotheek om even rond te lopen en de kleine tentoonstellingen te bekijken.

IMG_8793

Vanuit het Capitool wilde graag de National Archives bezoeken, maar hier stond een behoorlijk lange rij. We gingen maar snel door naar het White House visitor center. Klein museum over het Witte Huis. Er speelt ook een korte film en er is een winkeltje bij voor al je Witte Huis aankopen.

Eenmaal buiten stuitte we op de grote March for Science die overal ter wereld gehouden werd: een van de protest marches tegen Trump’s ideeën. De march was behoorlijk lang en het duurde dan even voor we het National Museum of African American History and Culture bereikt hadden. Na ongeveer 20 minuten in de rij (en in de kou) te hebben gestaan, kwamen we erachter dat je kaartjes nodig hebt om binnen te komen. Balen! Uiteindelijk maar naar het National History Museum gelopen en daar wat rond gekeken tot het sloot. Overigens wel Bert en Ernie gezien: De echte staan in dit museum.

Dag 3
Vandaag hadden we een plekje geboekt voor het Holocaust Museum. Maar voor we hier naartoe gingen, bezochten we de National Archives. Om 10 uur zou het opengaan, maar we hadden al gelezen dat tijdens drukke tijden sommige mensen al een uur moesten wachten om binnen te komen. Er kunnen namelijk maar een beperkt aantal mensen tegelijk naar binnen.
We waren er sneller dan verwacht, rond half 10, en er was nog niemand in de rij. We liepen wat rond en maakten wat foto’s. Rond kwart voor 10 kwamen de grote schoolbussen aanrijden en besloten we maar snel in de wachtrij te gaan staan.

IMG_8814

We stonden als eersten in de rij en ook als eersten en alleen voor de Declaration of Independence, Bill of Rights en de Constitution. Hierna liepen we nog wat rond door het museum en liepen we via de National Mall richting het Holocaust Museum.

Het Holocaust Museum is erg groot. Bij binnenkomst kun je een paspoort pakken met een profiel erin van een van de mensen die de holocaust meegemaakt hebben. Je kunt lezen wie je bent en of je het overleefd hebt.
Het museum begint met een korte film, waarna je zelf rond kan lopen. Er is veel te zien en er wordt uitgebreid aandacht geschonken aan alles van de oorlog, niet alleen vanuit een Amerikaans perspectief. Uiteindelijk hebben we langer rondgelopen in het museum dan we dachten.

IMG_3320

Wil je ook naar het Holocaust Museum? Lees hier hoe je aan tickets komt

Zoals weather.com al had voorspeld was het droog buiten en we namen de kans lekker buiten rond te lopen. We liepen om het Tidal Basin naar het Jefferson Memorial, Roosevelt Memorial, Martin Luther King Memorial, World War 2 Memorial en natuurlijk het Washington Monument. We kwamen uit bij het African American Museum en deze keer hadden we wel tickets geregeld! Omdat we zoveel tijd doorgebracht hadden in het Holocaust Museum hadden we nog maar een klein uur in dit museum. Erg interessant om een keer rond te lopen.

FullSizeRender

Dag 4
Deze dag begon vroeg voor mij en Willem. We wilden graag tickets hebben voor de gelddrukkerij. Om 7.45 uur stonden we voor de ticketbalie die om 8 uur opengaat. We dachten al vroeg te zijn, maar er stonden al redelijk wat mensen voor ons. Toen we de tickets binnen hadden reden we weer terug naar het hotel om ons klaar te maken voor een tour door het Pentagon.
Echter hadden we, tot we net terug waren in het hotel, nog geen goedkeuring om de tour te doen. Voor deze tour moet je goedkeuring krijgen van de overheid via een achtergrondcheck.

We waren 15 minuten voor onze aanvangstijd bij het Pentagon. Echter werden we nog niet toegelaten en stelde de bewaking voor om even bij het monument te gaan kijken en dan weer terug te komen. Dan doen we dat maar. Door de stromende regen en harde wind naar het monument gelopen. En het ligt ook niet echt om de hoek: Het is nog een eindje lopen.

IMG_2201

Eenmaal binnen moet je door een strenge controle waarna je weer in een ruimte komt om te wachten. Hier kun je wat foto’s maken of door het kleine museum lopen. Na enige tijd wachten werden we naar een andere kamer gestuurd. Hier vertelde een militair wat over het verloop van de tour en mochten er vragen gesteld worden. Tussendoor werden namen opgeroepen van mensen die met de tour mochten vertrekken. Je wordt in relatief kleine groepjes rondgeleid. Onze gidsen waren twee jonge mannen die veel wisten en alles erg leuk wisten te vertellen.

IMG_3346

Het is zo ontzettend jammer dat er geen foto’s gemaakt mogen worden in het Pentagon zelf. Het is echt totaal anders dan dat je zou verwachten. Het is binnen erg modern. Ik had eerlijk gezegd redelijk oubollig verwacht: Het blijft Amerika… Ook heeft het werkelijk alles: sportschool, zwembad, winkels, restaurants, dokter, kapper, tandarts, alles wat je maar kunt bedenken. Dit is voor mensen die lange dagen maken en zo gemakkelijk wat andere dingen kunnen doen om even niet aan werk te hoeven denken. Ook bezochten we natuurlijk de inslagplaats van het vliegtuig op 9/11 en het memorial wat hiervoor gemaakt is. Erg bijzonder om te zien, het was een leuke ochtend.

Na de tour terug naar het hotel om alle tassen en camera’s op te halen. Opnieuw namen we de taxi naar de National Mall om rustig nog een aantal memorials te bezoeken: Korean War en de memorials van de Vietnam War.

Omdat het weer lekker regenachtig was namen we de uber naar de Supreme Court. Willem kwam erachter dat ze hier ook praatjes geven in de grote zaal. We liepen door het kleine museum en bekeken een film. Hierna gingen we in de rij om de zaal in te kunnen. Twee rijen, verschrikkelijk lang. We dachten dat we er niet in zouden passen, maar gelukkig toch wel. De zaal was wel mooi, alleen het praatje was niet veel aan. Het was later op de dag en mensen zaten weg te dutten.

Voor we naar het Bureau of Engraving and Printing reden, bezochten we nog kort het National Museum of the American Indian.

Eenmaal bij de gelddrukkerij werden we weer goed gecontroleerd bij de beveiliging. Voor de tour begon hadden we kort de tijd om door het kleine museum te lopen en wat te lezen over de dollar. Hier mogen nog foto’s gemaakt worden. Helaas van het drukken zelf niet.

IMG_3385

De tour begon met een korte film over de productie waarna we met de gids naar boven gingen om het ‘in het echt’ te zien. Tijdens de tour kijk je als het ware neer op het productieproces. Je ziet de machines, het geld en het eind resultaat. De gids praat een eindje verder door de microfoon en legt uit wat er gedaan wordt in elk punt van het proces. Echt super leuk om te zien en de moeite waard om er wat vroeger voor op te staan. Miljoenen gaan aan je ogen voorbij, zoveel geld heb ik nog nooit gezien!

Dag 5
De laatste dag in D.C. was een bijzondere. 3 maanden geleden heeft Willem voor ons een aanvraag gedaan bij een congressman in North Carolina om het Witte Huis te bezoeken. Eerst kregen we bericht dat dit niet mogelijk was. Echter zeiden ze dat het tussen bepaalde data niet mogelijk was om het Witte Huis te bezoeken. Maar de dag dat wij er naar toe wilde lag er buiten. Willem vroeg of ze voor die datum wel een aanvraag konden doen en dat was goed! Een tijdje later kregen we via de email een goedkeuring!

IMG_2268

Ons bezoek was echter wel later ingepland dan we wilden/verwacht hadden. Om half 12 moesten we in de rij gaan staan. Na een dik uur wachten in de kou, wind, regen en natuurlijk een hoop beveiliging mochten we naar binnen. Met een heleboel andere mensen liepen we in een soort van rij de onderverdieping van het Huis door. We liepen door veel kleurrijke kamers en zagen het servies wat voorgaande presidenten gebruikt hebben. We hadden een mooi uitzicht over de tuin en liepen onder het Oval Office door. Was echt een hele bijzondere ervaring!

IMG_2301

IMG_2321

Lees hier hoe jij een aanvraag kan doen om het Witte Huis te bezoeken

Vanuit het Witte Huis reden we naar onze volgende bestemming: New York City! Helaas niet zonder slag of stoot. Deze keer veel files maar ook slecht weer. Rijden in Manhattan viel gelukkig weer mee. Ons hotel lag in Long Island City. Het was een vermoeiende dag en met dit prachtige uitzicht vielen we als een blok in slaap.

IMG_3497

Ga hier naar deel 2 van deze reis: New York City!

Gemakkelijk op de hoogte blijven van al onze avonturen? Like dan de Facebookpagina!

7 Comments

 • Lianne

  Ohh …….. beleef het allemaal weer opnieuw, zelfs de vermoeidheid in mijn voeten. Maar we hebben ook heel veel gezien. Echt genoten😄😄

 • Jeanine

  Ik lees het met veel plezier, mijn herinneringen komen tot leven ik deed de oost kust in 2015
  Ik hou zo van amerika
  Ik wil nog terug, maar daar ik singel reis word het steeds moeilijker

 • Barbara Middelkoop-Meijsen

  Hi! Geweldig verslag!! Was de security bij het Pentagon echt zo streng? Kan ik mijn handtas beter thuis laten? Groetjes Barbara

  • Karin

   Hoi Barbara, bedankt voor je reactie! Op de website staat dat je geen tassen mee mag nemen (oa cameratassen en rugzakken). Wij hebben het uit voorzorg thuis gelaten, het is erg jammer als je niet binnen gelaten wordt. Wij hadden alleen een kleine camera, paspoorten en de reservering bij, wat makkelijk in onze jassen paste (het was koud toen wij er waren). De controle is inderdaad streng, net zoals op vliegvelden. Wij zijn na de tour dan ook weer naar het hotel gemoeten om de rest van onze spullen op te halen. Het is een gedoe, maar wel de moeite waard vonden wij! Veel plezier alvast!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: