Wonen & Werken USA

Een nieuwe pagina!

Je zult wel denken: een nieuwe pagina? Ik zie niks, alles is toch nog hetzelfde?

Nou ondertussen is er veel veranderd: Kaat Keeps Going is namelijk een officiële internetpagina geworden. En eigenlijk ben ik daar toch wel een beetje trots op!

Zes jaar geleden maakte ik voor het eerst een waarbenjij.nu website aan. We maakten een 2 weken durende reis door Bali en Java (Indonesië) en deze gratis website was super handig om ter plekke leuke verhaaltjes te schrijven.
Super leuk natuurlijk, maar toen we naar Amerika vertrokken en ik vooral meer foto’s wilde plaatsen die zo mooi tussen de tekst instonden, kwam ik erachter dat deze website niet meer voor mij geschikt was.

Ik ging op zoek naar wat anders en kwam uit bij wordpress.com. Een site waar je zelf een gratis of betaalde website kunt maken. En ja, helemaal in je eigen stijl. Als complete leek en echte digibeet, duurde me het ongeveer een week om de site precies te hebben zoals ik wilde. Ja het was even puzzelen, maar de moeite meer dan waard.

Ruim 2,5 jaar zat ik dan al weer te bloggen op deze gratis website, maar ik wilde langere tijd al meer. Aan Kaat Keeps Going was ik immers gehecht geraakt en wilde niet dat iemand dit onder mijn neus wegkaapte. Na lange tijd wikken en wegen hebben we besloten om Kaat Keeps Going officieel te maken.
Afgelopen zondag maakte we de website aan en zochten we een goede plek om de website te ‘hosten’ (een bedrijf dat webruimte aanbiedt). We kwamen uiteindelijk, na wat navragen en reviews lezen op internet, uit op de website Versio.nl. Zij waren de goedkoopste en hebben speciale WordPresspakketten. Met één druk op de knop zou alles gefixt moeten zijn. Het blog omzetten was immers ook binnen dezelfde software (WordPress). Maar  het omzetten van de website bleek toch iets meer voeten in de aarde te hebben!

Website_Building.jpg

De hele zondag zijn we bezig geweest met het vrijwel opnieuw in elkaar zetten van de website. Zelf gehoste / “eigen” websites met WordPress werken via WordPress.org en niet met WordPress.com. De .org versie heeft op een of andere manier dan ook minder functies. Vreemd, krijg minder terwijl ik betaal. Er moesten een hoop zaken gedownload worden om ervoor te zorgen dat ook echt alle informatie (foto’s, video’s, en de volgers) meegenomen konden worden naar de website. Dit was al een heel gepuzzel. Dus zit je er aan te denken om een website te maken, ga direct werken met de .org versie!

Maar dat was nog niet het ergste. De complete layout van mijn website was totaal anders en kon het dus ook niet krijgen zoals bij de gratis website, omdat simpelweg die functies niet bestonden! Waardeloos! Ik had er al meteen spijt van.

Na ongeveer 2 uur klagen, je kent het wel, vond Willem een website op het internet met dezelfde klachten. Je bent nooit alleen. De website werd gerund door een techneut uit Bangladesh en wist precies hoe alles opgelost moest worden. Ideaal! Echter zijn er nog steeds kleine details die niet helemaal zijn zoals het hoort. Hier werk ik momenteel nog aan met hem.

Maar naast al dit goede nieuws heb ik ook besloten om naast het oude vertrouwde blog twee compleet nieuwe rubrieken aan te maken om ook lezers buiten de familie- en vriendenkring te voorzien van overzichtelijke informatie en tips. Sinds kort had ik al een andere toegevoegd: Lifestyle, Wonen & Werken USA. Ik ga meer bloggen over het leven in Amerika en hoe het er hier allemaal aan toe gaat. Maar ook wat wij gedaan hebben en soms nog steeds moeten doen om te kunnen blijven genieten van ‘The American Dream’.
Daarnaast heb ik nog de rubriek Reistips toegevoegd. In deze rubriek komen tips over werkelijk ALLES wat je maar kunt bedenken!

Ik heb ontzettend veel zin om meer te gaan schrijven! Ik ben dan ook erg benieuwd wat jullie er van gaan vinden. Feedback of tips zijn natuurlijk altijd welkom! Wees niet bang om een reactie te plaatsen!
Ben je nog geen lid? Vul hier rechts je emailadres in en klik op ‘volg ons’ om automatische updates te krijgen. En vergeet natuurlijk ook onze Facebookpagina niet te liken en te delen met vrienden en familie!

foto facebook cover

Over iets meer dan een week rijden we samen met mijn ouders o.a. richting Washington, New York, Philadelphia en het Shenandoah National Park. Kijk erg uit naar de reis maar natuurlijk nog meer om mijn ouders te zien!!

Groetjes Karin & Willem

3 Comments

 • Rianne van den Boom

  Hoi Karin,

  Knap hoor, echt doorgezet, ik zou het al opgegeven hebben. Ben benieuwd naar de reisverhalen die erop komen te staan.
  Het begint nu echt op te schieten dat jullie pap en mam komen.
  Hele fijne Pasen en veel plezier de komende weken.

  Rianne

 • Ingrid van den Boom

  Hoi Karin,
  Leuk om te lezen dat jullie hebben doorgezet met het maken van de site. Ik denk er ook al lang aan om een nieuwe site te maken ( samen met Sanne), maar dat schuif ik steeds maar vooruit.
  Vind het leuk om jullie berichten op de nieuwe site te zien.
  Fijn Paasweekend en alle goeds samen.

  Groetjes Ingrid

  • Karin

   Dank jullie wel!

   @ Ingrid: Ik zou echt de site maken, het is een beetje een gedoe maar zodra je het allemaal onder de knie hebt en je krijgt eruit wat je wilt is het echt de moeite waard! Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: