Wonen & Werken USA

Terugblik 2016

Hallo Allemaal,

Ja, geloof het of niet maar 2016 is alweer bijna voorbij! En hiermee zijn we ook ver over de helft van ons Amerika avontuur. Is het alleen bij ons dat de tijd zo snel gaat?

Wat is er leuker dan rond de kersttijd terugkijken op het afgelopen jaar? Dat is precies wat ik nu ga doen. Een terugblik van 2016.

Het weer
Wie mooi weer wil, moet soms lijden. Ondanks het feit dat de zomer ongeveer in april begint en in oktober eindigt, waren er toch de nodige stormen dit jaar. North Carolina heeft twee stormseizoenen: 1. de lente, eind februari t/m begin mei en 2. de (na)zomer, juni tot ergens in november. Zoals vele weten staat de (na)zomer bekend als hurricane season. De resten van Matthew waren zeker half december nog te zien aan de kustlijn van Georgia. Maar in de lente komt er een ander fenomeen voor; tornado’s.

In Amerika komen vier keer zoveel tornado’s voor dan in Europa, met een gemiddelde van 1200 per jaar. De meeste tornado’s komen voor in ‘Tornado Ally’, een strook in het midden van Amerika, en Florida. Maar eigenlijk heeft ongeveer heel Amerika ten oosten van de Rocky Mountains kans op tornado’s.

1280px-average_annual_tornado_reports

En zo was het dus ook bij ons raak eind februari. Een flinke storm raasde over Durham en omgeving. Van achter mijn laptop keek ik naar het lokale nieuws die live aan mensen liet weten waar de gevaren zaten en wie direct een veilige plaats moest gaan zoeken. Waar deze veilige plek voor mij precies was, dat wist ik niet, want in een appartement op de bovenste verdieping is het nergens veilig… Bovendien was dit de eerste echte tornadostorm. Hoe weet een Nederlander nu wat die moet doen? Uiteindelijk kwamen er maar liefst 20 tornadowaarschuwingen uit deze storm, waarbij er één 8 minuten ten noorden van ons huis de grond wist te raken. Ik kan je zeggen, het grootste stressmoment van 2016!

Hard werken wordt beloond
Ook op werk gebied was het een goed jaar voor ons. Na ruim een half jaar veel geleerd te hebben als ‘Veterinary Assistant’, kon ik, wegens afscheid van een collega, laten zien dat ik ook op een wat hoger niveau kon werken en werd gepromoot tot ‘Veterinary Technician’. Meer verantwoordelijkheid en meer skills.

Maar het was vooral voor Willem een bijzonder jaar: Hij haalde zijn en-route master! Na 1,5 jaar hard werken, mocht hij deze in ontvangst nemen. Ik ben natuurlijk super trots! Nu nog 1,5 jaar flink aan de bak voor zijn PhD!

Foster kittens
2016 was ook weer het jaar om wat goeds te doen. En hoe kan dat beter dan 2 super lieve kittens te redden? Kai & Hanai verbleven ongeveer een maand bij ons in huis om op gewicht te komen. Maar helaas gaat dat vrijwel nooit zonder slag of stoot. Om de beurt werden ze flink ziek door het grote aantal parasieten die in hun kleine darmpjes zaten. Maar door onze goede verzorging kwam alles goed en waren ze binnen een week geadopteerd!

img_0062

Ook gerelateerd aan het werk: afgelopen dagen hebben we een grote donatie gekregen van maar liefst $10.000! Bekijk hier de video. Hierdoor was het mogelijk om voor de inwoners van Durham gratis een huisdier op de komen halen. Zo krijgen alle dieren nog een warm thuis voor het einde van het jaar! Gelukkig worden de meesten mensen nog wel gescreend, zodat we ongeveer weten naar wat voor huis de dieren gaan. Helaas is het altijd afwachten hoeveel dieren er terug gebracht worden… Maar dat is een zorg voor volgend jaar!

Verkiezingen
Tja, do I need to say more? Wij wachten in spanning af hoe lang het gaat duren voordat Trump, niet alleen Amerika maar ook de rest van de wereld verpest…

Vakanties
Om te eindigen met beter nieuws: wie onze blogs gevolgd heeft, heeft wel gezien dat we dit jaar weer de nodige uitstapjes gemaakt hebben.

Tijdens de zomervakantie heeft Willem 2 maanden stage gelopen in Bangalore, India. Hele bijzondere ervaring. De eerste maand dat hij weg was ben ik thuis gebleven en heb ik doorgewerkt. Ik heb namelijk maar twee weken vakantie per jaar, maar wist er ondertussen twee maanden van te maken. Hey, mij hoor je niet klagen! Helaas waren ze er op het werk iets minder fan van, aangezien het ‘hoogseizoen’ is en het shelter uit elkaar barst van de grote hoeveelheid kittens en puppies.

Uiteindelijk gezellig twee weken naar Nederland, een week zon zee strand in de Malediven (even bijkomen van alle drukte moet ook hè) en de rest van de tijd doorgebracht in crazy India. Ondanks dat we allebei een keer flink ziek waren geweest en de Indiaanse mensen, op zijn zachts gezegd, ‘apart’ zijn, hebben we echt genoten van het heerlijke eten, de mooie tempels, ruïnes en steden.

cropped-cropped-img_5793.jpg

Door de lange vakantie zat er een mooie Amerikaanse road trip niet in, maar die hebben we goed gemaakt door ongeveer elke maand wel een weekendje weg te gaan. Te gek voor woorden, maar er is gewoon zó ontzettend veel te zien! En ik kan je zeggen, we zijn er nog lang niet klaar mee!

We kijken dan ook al uit naar wat 2017 in petto heeft voor ons. Een familievakantie staat in ieder geval al vast en meer dingen op de planning.

Jij gaat het zien, wij gaan het meemaken!

Iedereen een super goede jaarwisseling en dat al je wensen in 2017 uit mogen komen!

Tot dan! Karin & Willem

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: