Reisblogs Noord-Amerika

Virginia: Weekendje Skyline Drive, Shenandoah National Park

“Almost heaven, west Virginia,
Blue ridge mountain, Shenandoah river”

Precies, wie heeft hier nooit van gehoord? Het nummer Country Roads blaast dan ook heerlijk door onze autoradio wanneer wij naar het Shenandoah National Park rijden in het noordwesten van Virginia. Ons laatste uitstapje, eind mei, voordat Willem naar India vertrok.

Het Shenandoah National Park is het enige nationaal park van Virginia. Het ligt ongeveer op iets minder dan een uur rijden van Washington D.C. af. Ben je de drukte in de stad beu of wil je steden afwisselen met mooie natuur? Dan is dit de perfecte plek! Met meer dan 800 km aan wandelpaden, verschillende watervallen en prachtige uitzichten hoef je je geen moment te vervelen. Door het park is er maar een weg: de Skyline Drive. Dit is dé topattractie van Shenandoah. Ondanks dat mensen op veel plekken in het park mogen komen is toch nog 40% beschermd gebied.

De Skyline Drive is 169 km lang en is eigenlijk een verlengstuk van de Blue Ridge Parkway. Shenandoah is een onderdeel van de Blue Ridge Mountains.
Maar goed, wij reden de Skyline Drive op vanuit het zuiden. Aangezien het een Nationaal Park is moet je entree betalen, hiervan wordt alles netjes onderhouden. Voor $20 mag je een week in het park blijven en krijg je een kaart waarin alle activiteiten en wandelpaden staan. Kamperen is vanaf $15, maar wel primitief. Ben je niet zo van het kamperen dan zijn er ook andere opties zoals cabins en resorts.

Wij begonnen ons weekend met een 1,6 km lange wandeling naar de top van Blackrock Central. De top van deze berg is bezaaid met grote stukke lava stenen.

img_5167-2

Lava stenen zijn op meerdere plekken te bewonderen. Zo ook op Compton Peak, maar dan weer in een hele andere formatie. De lavastromen zijn op verschillende tijden ontstaan en hard geworden, waardoor deze blokken zijn ontstaan.

img_5284-2

Het park heeft 9 watervallen. De bekendste is Dark Hollow Falls. Het is 1,2 km om bij de waterval te komen en het is een flinke afdaling (en niet te vergeten weer de klim omhoog). Maar het is de moeite waard om deze 21 meter hoge waterval te kunnen bewonderen! Mocht het erg goed weer zijn dan kun je ook een duik nemen in het frisse water.

img_5182-2

Ben je een dierenliefhebber dan kom je ook helemaal niks tekort in de bergen. Overdag zie je vooral veel verschillende vogels, vlinders en grote gieren. Sta je vroeg op dan heb je een grote kans om herten te zien die staan te grazen langs de weg. Ook kun je een van de 6000 Amerikaanse zwarte beren tegen komen. Waar? Nou overal: op de camping, langs de weg of op het pad waar je lekker aan het wandelen bent. Zo kwamen wij deze moeder beer tegen met 2 jongen.

img_5235-2

En natuurlijk het uitzicht niet vergeten te bewonderen vanuit een van de 70 overlooks langs de Skyline Drive!

pano14

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: