Reisblogs Noord-Amerika

South Carolina: Myrtle Beach

April is de perfecte tijd om uitstapjes te maken naar grotere steden of naar het strand. Temperaturen zijn prima en niet te heet, vooral wanneer je nog een stukje naar het zuiden rijdt. Het is maar twee uur rijden naar onze zuidelijke buurstaat South Carolina, de plek om een heerlijk vakantiegevoel te krijgen. Waarom? Zodra je de staat binnenkomt wordt je begroet door wuivende palmbomen. Het is niet voor niets dat de palmboom op de vlag van SC staat!

Vroeg in de ochtend rijden we eerst naar de hoofdstad van South Carolina, Columbia. We beginnen de dag met een rustige Riverwalk wandeling langs de Congaree rivier. Helaas had het een week voor ons bezoek flink gestormd en waren veel stukken van de riverwalk afgebroken en was het onmogelijk om de hele walk af te maken.
Buiten de stad ligt er nog het Columbia Canal, gebouwd in 1824 door Ierse immigranten. In de omgeving kun je heerlijk wandelen in de bossen of langs het water.

IMG_4963

Op zaterdag is er, net al in Durham, de wekelijkste markt. Deze markt wordt aangegeven als een van de must see attracties in Columbia. We sjokte door de lange straat, neusden tussen de leuke spulletjes en aten een paar lekkere middag snacks uit een van de vele food trucks.
Willem is een groot fan van het bezoeken van State Houses, het overheidsgebouw van de staat. Je kunt rondlopen in de kamers waar wordt gestemd en overleg wordt gehouden door belangrijke mensen van de staat. Het SC State House is gebouwd in 1855.

IMG_4969

Aan het einde van de middag reden we vanuit Columbia richting de kust. Onderweg maakte we een tussenstop om bij het enige National Park van South Carolina te wandelen: Congaree National Park. In tegenstelling tot veel andere National Parken is deze gratis. Weer vanwege de storm was het alleen mogelijk om een wandeling te maken over de boardwalk. Met een brochure vol informatie over dieren en planten, loop je de bijna 4 km lange route door het moeras.

IMG_1379

De zondag begint vroeg in het plaatsje Georgetown gelegen aan de Winyah Bay. Dit is het op twee na oudste dorpje van South Carolina. Het historic district (Front Street) ligt direct aan het water en het duurt 6 minuten om van het begin tot het einde van het district te lopen. Het district bestaat uit gezellig aangeklede oude gebouwen met winkeltjes en restaurantjes. We lopen een rondje over Front street en over de boardwalk langs het water.

We rijden noordwaards over de US 17 Business (nee we nemen niet de snelweg, dat is saai) naar Murrells Inlet en Surfside Beach waar we heerlijk genieten van het zonnetje, de natuur en het strand.

IMG_5012

Voordat we naar huis rijden stoppen we nog in de, jawel, minigolf hoofdstad van de wereld: Myrtle Beach! Er liggen meer dan 120 professionele golfbanen en voor de niet profs onder ons nog eens meer dan 60 minigolf banen! Wij gingen natuurlijk voor een van de beste banen in Myrtle Beach, the Jungle Lagoon. Deze heeft niet een, maar twéé 18 holes banen waar je voor $11 de hele dag zoveel balletjes kan slaan als je wilt. Hoogtepunt van deze golfbaan: een grote waterval en een meters hoge berg waar je een mooi uitzicht hebt over Myrtle Beach.

IMG_1394

Van al dat golven wordt je toch wel moe, tijd om weer naar huis te rijden!

One Comment

  • Lianne

    Zo weer van alles gezien. Nog effe en jullie zijn echte Amerika kenners met al die weetjes over plaatjes die je nu allemaal leert. Ben benieuwd wat ik allemaal leer over een half jaartje xx ma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: