Reisblogs Noord-Amerika

Virginia: Blue Ridge Parkway

Ons uitstapje naar de Blue Ridge Mountains, in de herfst van 2015, was zo goed bevallen dat we maar al te graag terug wilden! Dit keer bezochten we de bergen en de bekende parkway in de staat Virginia.

Ondanks dat het april was en de temperaturen in Durham al lekker opliepen, was het in de bergen nog behoorlijk fris en hadden we zelf sneeuw! Kamperen zat er deze keer dan ook echt niet in. Bovendien waren we een paar weken voor het echte seizoen in de bergen zou beginnen: alle restaurants, toiletten en bezoekerscentra waren gesloten. Hier hadden we niet helemaal bij stil gestaan. Maar goed, het heeft ook voordelen! Zo was het lekker rustig op de weg en wandelpaden.

Onze zaterdag begon suuuuper vroeg. Willem had bedacht nog eerst een korte wandeling te maken naar de top van Pilot Mountain in het gelijknamige state park. Gelukkig kon je vrijwel aan de top parkeren. Een leuke wandeling is die om de top van de berg. Je loopt een rondje van 1,3 km met mooie uitzichten.

IMG_4707

Na Pilot Mountain reden we naar het dorpje Mt. Airy wat dicht bij het begin van de Blue Ridge Parkway ligt. Dit kleine historische plaatsje bestaat vooral uit een kleine straat met diverse prullaria- en ijscowinkeltjes. Hier kregen we te horen dat we naar de lokale steengroeve moesten. Deze graniet steengroeve bleek later de grootste ter wereld te zijn!

IMG_4728

Eenmaal bij de North Carolina-Virginia State Line reden we eindelijke de Blue Ridge Parkway op!

IMG_4730

De eerste stop was Mabry Mill, een van de meest gefotografeerde plekken van Amerika. Overigens ook niet heel gek aangezien de Blue Ridge Mountains en Parkway de meest bezochte plek zijn van Amerika! Inderdaad, dat lees je goed, niet de Grand Canyon!

IMG_4744

Onderweg stopte we nog bij het plaatsje Roanoke. Hier staat de Roanoke Star. Gebouwd in 1949 en is de grootste handgemaakte, verlichte en vrijstaande ster van de wereld! Tja, zo kom je nog eens van alles tegen waar je nog nooit van gehoord hebt.

IMG_4812

Vlak voor het einde kwamen we dan eindelijk aan bij de echte must see van deze route: de Crabtree Falls. En nee, dit is niet zomaar een schraal watervalletje. Het is de grootste waterval ten oosten van de Mississippi rivier. In andere woorden, de grootste van de oostkust! Totale hoogte is 365 meter en bestaat uit 5 verschillende kleinere watervallen. Direct naast de waterval is er een pad waarmee je langs de waterval omhoog kunt lopen. Het pad is totaal 3,2 km (enkele reis) en de klim is behoorlijk fors.
Veel stukken van de paden waren bevroren, waardoor het goed uitkijken was dat we niet weggleden. Bovendien wordt je onderaan de waterval eraan herinnerd dat er al meer dan 25 mensen zijn overleden die te dicht bij de waterval wilde komen.

IMG_4872

Na de flinke wandeling was het wel welletjes. We hebben ons doel bereikt en de hele parkway in Virginia gereden. Op naar huis!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: