Reisblogs Noord-Amerika

North Carolina: Hanging Rock State Park

Hallo Allemaal,

Pfff, het wordt eens tijd om deze site bij te werken. Laatste update over onze uitstapjes in Amerika was in februari begin dit jaar. We zijn van de zomer dan wel lang weg geweest maar hebben ons zeker niet verveeld in de tussentijd.

2016 is het jaar dat de state parks in North Carolina 100 jaar bestaan. Dat kunnen we niet zomaar voorbij laten gaan, we bezochten daarom in maart een van de bekendste van de staat: Hanging Rock State Park. Het park ligt op een kleine 2 uur rijden van ons af en er is ontzettend veel te zien en te doen. We rijden vroeg aan om drukte te voorkomen. Kosten voor zo’n dagje weg: een schrale $7 per auto.

Dan begint de klim naar de Hanging Rock. Een 2 km wandeling (enkele reis). Omhoog is het klimmen en klauteren, maar het uitzicht wat je krijgt is zeker de moeite waard!

IMG_4361

We relaxten, genoten van het uitzicht en liepen weer rustig terug naar beneden.

IMG_4491

Was het dat? Nee zeker niet! Hanging Rock mag dan wel de topattractie zijn, er is nog veel meer te zien in het park. Je kunt bijna eindeloos hiken naar mooie uitzichtpunten en er zijn een vijftal watervallen te zien. Wij bezochten er 4.

Na een kleine wandeling van een halve kilometer kwamen we aan bij de Upper Cascade Falls, een 8 meter hoge waterval.

upper

We lopen weer terug naar de parkeerplaats om vervolgens de Indian Creek Trail te nemen naar de Hidden Falls en Window Falls.

hidden

window

Voordat we naar huis rijden bezoeken we nog de laatste waterval: Lower Cascades Falls. We rijden naar een kleinere parkeerplaats om deze 10 meter hoge waterval te bewonderen

IMG_4485

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: