Reisblogs Noord-Amerika

North Carolina: New Bern & Bath

Hallo Allemaal,

De eerste (en hopelijk laatste) winterstorm van 2016 hebben we overleefd. 2 weken geleden zaten we niet ingesneeuwd maar meer ‘ingeijzeld’ vast thuis. De vrijdag waarop alles begon ben ik nog even gaan werken: de diertjes schoongemaakt en genoeg eten en drinken gegeven voor het weekend. Zaterdag zijn we het huis niet uit geweest: non-stop sneeuw en ijzel. Zondag moesten we toch echt boodschappen doen. De zon scheen gelukkig wel al weer maar alles was een grote ijsbaan. De dagen daarna dooide het overdag, maar ‘s nachts vroor alles weer aan, hierdoor waren sommige stukken weg of parkeerplaatsen nog slechter geworden. Mede door het feit dat je de stukken ijs erg slecht ziet, black ice noemen ze dat hier.

Gelukkig was het afgelopen weekend al weer 20 graden en besloten we er lekker op uit te gaan. We wilde al een tijdje naar het plaatsje New Bern dat aan de kust van North Carolina ligt.

Maar voor we New Bern inrijden, hebben we nog heerlijk een ochtend wandeling gemaakt in het Croatan National Forest. Dit bos ligt net ten zuiden van New Bern.

IMG_3754

New Bern is vernoemd naar de Zwitserse stad Bern en is in 1710 gesticht. Je kunt er dan ook Zwitserse souvenirs kopen. Destijds was het de koloniale hoofdstad van North Carolina. Zelfs tot na de Amerikaanse Burgeroorlog (eindigde in 1865).

IMG_3776

Erg veel is er niet te doen in New Bern, het is ook maar een klein plaatsje. Om 10 uur kwamen we aan en aten onze laat ontbijt of vroege lunch aan de waterkant in een klein parkje. De meeste dingen gingen pas om 12 uur open dus we liepen wat rond langs de waterkant en bekeken oude gebouwen in het centrum.

IMG_3781
IMG_3851

IMG_3877

Om 12 uur bezochten we DE attractie van New Bern: de winkel waar Pepsi Cola geboren was. Rond 1890 ontwikkelde apotheker Caleb Bradham een drankje om maagpijn te verhelpen ‘Brad Drink’. Later werd dit drankje steeds meer verkocht en vernoemd naar Pepsi Cola.
De apothekerswinkel is omgetoverd in een soort museum en je kunt er een hoop Pepsi spul kopen.

IMG_3863

Later die middag besloten we nog naar het plaatsje Bath the rijden. Klein kustplaatsje ten noorden van New Bern. Bath is dan ook North Carolina’s oudste plaatsje. In 1705 gesticht en was destijds de eerste ‘Port of Entry’ voor de USA.
Hier hebben we een half uur weten te besteden. Het plaatsje is erg klein en helaas was alles dicht (het was zondag en buiten het seizoen). Vanuit hier reden we, met een mooie ondergaande zon, naar huis.

IMG_3896


Een paar andere nieuwtjes:
– Ik ben begonnen met een online studie Veterinary Assistant (Dierenartsassistente). Deze studie is op eigen tempo te doen, duurt ongeveer 7 maanden en gaat over van alles en nog wat waar ik dagelijks op het werk mee bezig ben. Eigenlijk wilde ik een 2 jarige associates degree halen, maar North Carolina heeft sinds het nieuwe jaar de regels veranderd waardoor deze studie niet meer mogelijk was. Erg jammer, want het diploma had natuurlijk wel meer waarde en sloot nog beter aan met mijn werkzaamheden. Met deze opleiding krijg ik in ieder geval een goede basis en kan altijd verdieping vragen op het werk.

– Ook Willem heeft leuk nieuws: hij gaat van de zomer een paar maanden stage lopen in nergens minder dan Bangalore, India. Grote plaats in het zuiden van India. Hoe deze periode zou lopen was erg lang onduidelijk ook omdat Willem naar een conferentie in Sardinië wilde (hier was hij aangenomen met zijn artikel). Helaas is de stage niet flexibel en kan hij niet naar de conferentie. De stage zal 2 maanden duren. En volgens de visa regels mag ik niet langer dan een maand in Amerika blijven zonder Willem. Dus binnen 30 dagen vertrek ik ook. Aan het einde van de stage willem we wat rondreizen en zullen ook langs komen in Nederland!! Hoe en wat hiervan staat nog niet vast.

Allemaal spannend dus!

Groetjes Karin & Willem

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: