Reisblogs Europa

Nederland: Home sweet home

Hallo Allemaal,

Eindelijk was het zover! Na ruim een jaar niet in Nederland te zijn geweest, vlogen we 19 december 2015 terug naar huis om kerst en oud en nieuw te vieren!

De 2 dagen thuis na Cancun waren nog best druk: wassen, huis een beetje in orde maken, koffer uitpakken en weer een andere inpakken, gewoon werken en nog een kerstviering. Maar goed dat we nog jong en flexibel zijn!

De vlucht ging gelukkig erg goed (veel geslapen, dit moest ook vanwege het tijdsverschil) en door het verjaardagsfeest van de opa van Willem bleven we de 20e goed wakker en bleef een flinke jetlag gelukkig de rest van de vakantie uit.

Op de eerste dag van onze vakantie moesten we er al vroeg uit voor ons bezoek aan het Amerikaanse consulaat in Amsterdam. Onze stempels in het paspoort waren verlopen en om Amerika weer in te kunnen moesten deze vernieuwd worden. Na bijna 3 uur wachten en een interview dat alleen over Duke basketball ging, stonden we eindelijk buiten. De rest van de middag nog lekker gewinkeld in de Kalverstraat (wat een mooie en moderne kleren hebben ze in Nederland!).

De andere dagen voor kerst hebben we in Helmond gewinkeld en voorbereidingen getroffen voor kerst. Ook mijn verjaardag gevierd. Het was erg leuk om iedereen weer te zien en even te kletsen!!

Kerstavond heerlijk gegeten met de pizzarette! Nog niet genoeg pizza’s op in Amerika? Nee is veel minder lekker en ongezelliger daar.

IMG_2022

1e kerstdag was met de familie Smits van Willem. Iedereen deed een gang koken waarna we met de jeugd gingen stappen in Deurne. Erg gezellig!

IMG_0894

2e kerstdag kerstspelletje bij Koosje en Truusje. Veel leuke cadeautjes en iedereen was dus erg fanatiek! Na het spelletje gingen we met zijn alle lekker uiteten.

De dagen voor oud en nieuw hebben Willem en ik een beetje zelf ingedeeld. Willem had die dagen wat drukker ingepland dan ik. Samen zijn we nog wezen winkelen met onze moeders en Mirte, zusje van Willem. Hier natuurlijk weer veels te veel verwent!
Ook hebben we nog een uitstapje gemaakt naar Delft. Hier zagen we de vrienden van Willem die bij hem op de universiteit in Middelburg gezeten hebben. Iedereen was nu in Nederland. Het was leuk om te horen hoe het met iedereen gaat.

delft

IMG_1048

Met sinterklaas hadden we het theaterstuk Anne, in Amsterdam, cadeau gekregen. Ik weet nog toen we weggingen dit er aan zat te komen. Toen zei ik nog, jammer dat we die niet meer kunnen zien. Was dus een leuke verassing! Met beide gezinnen gingen we naar Amsterdam. Het was een erg mooi theaterstuk! Wel anders zo zonder zang enzo, maar totaal niet saai.

IMG_1079

Ondertussen was het weer oud en nieuw. De tijd ging ongelofelijk hard. Koffers moesten al weer ingepakt worden. In de middag zijn we naar Saikit en Martine gegaan om het nieuwe jaar te vieren. Samen hapjes gekookt, veel gekletst en wat spelletjes gespeeld.

IMG_1094

De laatste dag hadden we bij Willem thuis nog nieuwjaarsreceptie met de familie van den Boom. ‘s avonds nog laatste dingen van het koffer ingepakt. En toen was het helaas al weer tijd om te gaan. De 2 weken zijn echt voorbij gevlogen, ze waren dan ook echt super leuk!! Afscheid nemen van iedereen was toch echt moeilijker dan voorheen. Maar de gedachte dat we elkaar van de zomer weer zien (wanneer precies is nog niet helemaal duidelijk) maakt het misschien toch een beetje makkelijker: een goed vooruitzicht!!

Tot dan!

Groetjes Karin en Willem

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: