Reisblogs Noord-Amerika

North Carolina: Uwharrie NF & Charlotte

Hallo allemaal,

Het is al weer een hele tijd geleden dat ik wat geschreven heb op deze website. We zijn vooral druk bezig geweest met werk en school. Maar natuurlijk hebben we ook tijd gemaakt voor een aantal uitstapjes in de buurt. Twee daarvan heb ik in een ander blog gezet anders zou het wel erg lang worden…

Een september was het weer Japan Dolphin Day in Charlotte. Mensen informeren over het gevangen houden van dolfijnen en andere walvissen in gevangenschap. Vorig jaar was ik hier ook geweest en dit jaar ging Willem ook gezellig mee.

We besloten er een weekendje weg van te maken. We bezochten het Uwharrie National Forest, wat ongeveer centraal in North Carolina ligt. Hier maakte we een aantal mooie wandelingen met uitzicht over de bergen. Ook reden we off road door de bergen van Morrow Mountain State Park.

img_2266

Een eindje verder in het plaatsje Midland bezochten we de eerste vastgelegde goudmijn van Amerika. Deze is ontstaan in 1799 en tot 1848 was het de grootste goudmijn met een vondst van 1 miljoen per jaar. We besloten zonder gids de mijn in te lopen. Het is nog behoorlijk muf en donker. Maar erg leuk om eens door een mijn te lopen.

img_2279

Natuurlijk is een bezoek aan een mijn overbodig als je zelf geen gokje waagt om goud te vinden. Voor een paar dollar kreeg je een bak met zand uit de rivier en mocht je het zelf zeven. Er zit namelijk nog steeds behoorlijk wat goud in de grond. Best leuk om te doen en natuurlijk had Willem een stukje goud in zijn bak zitten! Helaas geen kapitaal, rijk zijn we er niet van geworden…

unadjustednonraw_thumb_1495a

‘s Avonds verbleven we op een camping dicht bij Charlotte in de buurt. De dag erop waren we rond 12 uur in het centrum van Charlotte mensen aan het informeren over de dolfijnen slachting in Taiji, Japan.

Samen met een zeer bekende activiste Leilani Munter. Zij is een een NASCAR chauffeuse en rijdt in auto’s die beplakt zijn met de documentaires als The Cove en Blackfish. Ook is ze te zien in de nieuwste documentaire van de makers van The Cove: Racing Extinction. Echt een super gave documentaire!! 2 December komt die op Discovery over de hele wereld dus noteer deze datum in je agenda! Echt een must see!!

11884635_10153329312561130_3593042234959244925_o

Na een geweldige dag was helaas weer tijd om terug naar huis te rijden. Het weekend zit er op. Tijd om weer aan het werk te gaan!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: