Reisblogs Noord-Amerika,  Wonen & Werken USA

Maryland: Empty The Tanks Baltimore! (En ik heb een baan!!)

Hier weer een nieuwe update met goed nieuws: ik heb namelijk een BAAN!!

Ik heb even geen tijd gehad om te typen en ben dan ook al weer aan mijn 4e werkweek bezig. Mijn titel, die ik met trots kan zeggen (vind ik zelf), is ‘veterinary assistant’ (dierenartsassistente) bij het animal shelter waar ik voorheen vrijwilligerswerk deed.

Een tijd geleden hadden ze al aangegeven dat ze iemand nodig hadden bij de chirurgie afdeling en ze gaven aan mij wel graag te willen hebben. Ik vond dat natuurlijk prima! Het vrijwilligerswerk was al erg leuk en er betaald voor krijgen is natuurlijk nog beter! Een tijdje heeft het in de lucht gehangen totdat ik om meer duidelijkheid vroeg. Ik stond ook op het punt een studie te beginnen.

Maar het was vrij zeker dat ik kon beginnen, de vraag was alleen nog wanneer en of het full time of part time was. 3 weken terug vroegen ze of ik 22 juli kon beginnen, full time. Dat was zeker goed! Mooi nog een paar weken vrij om te genieten van het mooie weer. Maar dezelfde week belde ze me op vrijdag op of ik ook die maandag al kon beginnen. En natuurlijk kon ik daar geen nee tegen zeggen. Gelukkig mocht ik wel op de dagen dat ik wat te doen had vrij nemen. En natuurlijk maak ik daar gebruik van!


Zo heb ik afgelopen vrijdag 5 juni vrij gehad omdat we dat weekend naar Baltimore zouden gaan. Hier zou het jaarlijkse ‘Empty the Tanks’ plaatsvinden bij het National Aquarium. Een wereldwijde protestdag tegen dolfijnen en walvissen in gevangenschap. Ons leek het leuk om daar naar toe te gaan en we zouden dan meteen wat meer van de staat Maryland kunnen zien.

Zaterdag ochtend vertrokken we om 6 uur richting het noorden. Baltimore ligt ongeveer op 4 à 5 uur rijden van Durham, afhankelijk van het verkeer. We hadden een mooi hotelletje in het centrum van de stad en dicht bij de haven waar we meteen naar toe gingen. Hier ontmoeten we andere mensen die al een tijdje stonden en langzaam aan werd het steeds drukker en drukker. Het is een vredig protest en we geven flyers en informatie aan mensen die dat willen.

IMG_1948

Sommige mensen vatten het protest goed op en geven ons complimenten, andere weten niet wat ze er van moeten vinden en andere kraken ons natuurlijk af (om wat voor reden dan ook). Beetje jammer. Net zoals een medewerker van het aquarium. Of we niet over deze streep heen wilde komen, want dat was terrein van het aquarium (gewoon een stoeprand midden op de weg…) en ook melde hij dat we niks waren vergeleken met de rellen die Baltimore eerder had. Bij deze rellen is ontzettend veel vernield. Het verschil tussen een vredig protest en een vernielend protest was wellicht niet duidelijk voor deze man.

Wat ook interessant was is dat de dierenarts van het aquarium een praatje kwamen maken. Hij vond het erg goed wat we deden. Een toeschouwer begon hem meteen te ondervragen, waarom hij dit goed vond en toch nog in het aquarium werkte? En of het hem wat deed alle feiten die er nu zijn? Hij was echt serieus. De arts wist wel wat te vertellen, maar werd steeds ondergesneeuwd door deze man. In Baltimore willen ze een sea sanctuary maken, een gebied in zee waar de dolfijnen rond kunnen zwemmen in een groter (wel afgezet) gebied. Alleen de plannen hiervoor liggen al een hele tijd en er lijkt geen vooruitgang te zijn.. Daar kon hij helaas ook niet veel over vertellen..

Baltimore group

Maar goed na 2 uur daar in de volle zon gestaan te hebben, was het afgelopen en gingen rondlopen in Baltimore. Gewoon wat rondslenteren, niks bijzonders. De enige attractie in onze Lonley Planet was het aquarium, maar goed daar gaan we dus niet naar toe. We zagen diverse oude gebouwen en een kleine vuurtoren.

IMG_0279

IMG_0283

Ook liepen we op een gegeven moment door een straat waar alle winkels kapot en gesloten waren. Dit waren de resten van de rellen die dus eerder hier waren geweest. Het leek net of je in een spookstad liep.

IMG_0299
We aten een soort van 2e lunch in een lekker veganistisch restaurantje. We dronken gezonde drankjes, alles vers. En deelde een heerlijk ‘southern’ broodje: pulled pork gemarineerd in bbq saus. En natuurlijk gemaakt van tofu! Willem zei dat het erg in de buurt kwam van een ‘echt’ broodje varken. Heerlijk!

De volgende dag hebben we kort nog in een ander stadsdeel rondgelopen. We bezochten de farmers market, waar we een shotje wheatgrass dronken. In het Nederlands tarwegras. Kleine grassprietjes worden uitgeperst. Het bevat schijnbaar veel vitamines en mineralen. En bovendien was het nog best lekker ook! Zoeter dan verwacht en natuurlijk grassig (goh echt?)….

IMG_0329

IMG_1963
Vanuit Baltimore reden we naar Annapolis, de hoofdstad van Maryland. Willem wilde graag naar de Naval Academy. Hij had er goede dingen over gehoord dus gingen we er een kijkje nemen. Overigens is het kleine stadje Annapolis, ook erg leuk om rond te lopen. Het heeft een wat meer historischere look met alle oude huizen etc.
Maar in ieder geval, op de Academy zagen we een aantal mooie gebouwen, een kerk met een tombe eronder en wat mooie beelden hadden ze staan.

IMG_0365
Vanuit hier reden we weer op tijd naar huis, het was namelijk nog zo’n 4,5 uur rijden… Zo voor een goed doel toch een geslaagd weekend kunnen maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: