Reisblogs Noord-Amerika

Virginia: Richmond

Hallo allemaal,

Hierbij weer een nieuw kort verslagje uit Durham.

Ondertussen is het eerste schooljaar voor Willem afgelopen. Sinds onze ouders vertrokken zijn in maart, heeft hij het druk gehad met school. Maar gelukkig alles goed afgesloten, zo ook het belangrijke examen aan het einde van dit semester. Verder is hij nu nog druk bezig met zijn onderzoekproject. Begin juni moet hij een artikel inleveren om op te sturen naar Canada. Dus dat is ook spannend. Verder werkt hij de rest van de zomer door aan hetzelfde project.

Ook ik heb niet stil gezeten. Bij het animal shelter waar ik honden uit deed laten, ben ik ‘geupgrate’ naar een andere functie. Ik werk nu bij medical, de medische afdeling. Hier doe ik 2,5 dag vrijwilligerswerk (lijkt weinig, maar het is een staand beroep, erg vermoeiend). Ik ben onderaan de ladder begonnen om het hele proces in beeld te krijgen. Dit hield in veel schoonmaakwerk. Daarnaast verzorg ik nu niet alleen maar honden, maar ook puppies, moeders met kittens, oudere kittens, konijnen, vogels en cavia’s. De dieren sociaal maken is er ook een onderdeel van, met name belangrijk voor de kittens en puppies.

Daarnaast werk ik ook in ‘surgery’, samen met de dierenarts. Ook hier moet ik veel (overigens wel belangrijk) schoonmaakwerk verrichten. Ook veel dingen bijvullen als spuiten, naalden, medicatie etc. Verder ook de instrumenten steriliseren, medicatie logboek bijhouden en assisteren bij bloedafname en dieren in slaap brengen voor de operatie. Voor spannendere dingen zoals bloedafname, parasietenonderzoek en medicatie klaarmaken en uitdelen moet ik nog observeren. Ook mag ik zoveel meekijken bij operaties als ik wil. Erg interessant allemaal!


Maar goed, zoals de titel zegt gaan we het hebben over Richmond. Hier zijn we een paar dagen naar toe geweest voornamelijk voor een concert, maar daar later meer over.

Richmond is de State Capital van Virginia en ligt op zo’n 2 uur rijden (noord-oosten) van Durham af. Goed te doen dus. Richmond heeft veel geschiedenis, met name door de Amerikaanse burgeroorlog. Het was destijds de hoofdstad van de Confederate States (zuidelijke staten). Ons leek het wel interessant om daar meer over te leren.

Eenmaal aangekomen in Richmond liepen we eerst naar de James River, een flinke rivier die door Richmond loopt. Zoals elke stad met een rivier liepen we de Canal Walk. Maar al snel kwamen we uit bij een mooi uitkijkpunt. Hier zijn nog oude pilaren te zien van oude bruggen die tijdens de burgeroorlog zijn vernield.

pano

Verder bezochten we een historic site midden in stad allemaal van de burgeroorlog. Hier zat een museum bij met resten van machines etc.

IMG_9511

Richmond heeft ook het War Memoral, een plek waar alle namen van soldaten uit Virginia staan uit diverse oorlogen: Wereld Oorlogen, Korea, Vietnam etc. Ook staat er een mooi beeld bij.

IMG_9533

Hierna liepen we door naar Hollywood Cemetery. Hier liggen veel belangrijk mensen uit Virginia begraven. Maar ook duizenden Confederate soldaten uit de oorlog.

IMG_9552

Verder bezochten we ook nog het Capital building, hierin zit het parlement etc.

IMG_9577

En ‘s avonds wat het eindelijk zover: het concert van Xavier Rudd & the United Nations. Van Xavier ben ik echt al jaren en jaren fan. Hij is een Australische artiest die veel muziek maakt met de didgeridoo en gitaar. De laatste paar cd’s zijn veel instrumentaal en steeds spiritueler gericht met name op aarde, natuur en voorouders. Deze zijn gemaakt met Aboriginals. Zijn nieuwe cd is met de United Nations: artiesten uit Zuid Afrika, Samoa, Papua New Guinea en Aboriginals. En zoals mooi beschreven wordt: ”a band with a strong message of all people coming together around the globe to return to spirit, respect the ancient ways and protect the Earth and the very essence of creation”. Voor vele zal het wat zweverig klinken, maar de boodschap wordt er niet minder door en is overigens waar.

Xavier is ook een groot fan van The Sea Shepherd. Bij deze stand leerden we iemand kennen die ook het evenement ‘Empty the Tanks’ organiseerd. Dit is een wereldwijd evenement om te protesteren (net zoiets wat ik vorig jaar gedaan heb) tegen dolfijnen en wavissen in gevangenschap. Het evenement is binnekort in Baltimore en daar gaan we misschien ook naar toe. Zo merk je toch dat de wereld klein is in bepaalde kringen.

Tijdens het concert was het niet druk en we stonden dus mooi vooraan! Het was echt een geweldige avond!

xavier

De dag erop hebben we nog wat rond gewandeld door de stad, met name het Shockoe Slip gebied is erg mooi. Veel oude gebouwen en kunst op de muren. Hier bezochten we het Holocaust Museum, hier leer je toch nog andere dingen die in Nederland niet echt behandeld zijn.

IMG_9580

IMG_9633

IMG_9619
In de middag reden we weer naar het zuiden, maar voor we meteen doorreden naar Durham, bezochten we nog Fort Harrison. En nee het is geen fort, zoals ik dacht. Maar een plek waar tijdens de oorlog gevochten werd voor Richmond. Het zijn grote bergen zand waar achter noordelijke (the Union) of zuidelijke (Confederate) soldaten zaten. Soms zelfs op een paar meter afstand van elkaar. Het is een belangrijke plek.

IMG_9646

Vanuit hier reden we weer naar huis en was dit informatieve en muzikale weekendje helaas voorbij.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: