Reisblogs Azië

Kort bezoek Narita, Japan

De laatste dag van onze geweldige reis in Australië eindigde in Narita, Japan. We hadden meer dan 10 uur overstap tijd en besloten ‘s nachts niet op het vliegveld te blijven hangen maar lekker het stadje in te trekken.

We haalden onze koffers op en boekten een hotel in het dorpje Narita. Dit ligt op een paar uur rijden van Tokyo. Helaas was het te ver om Tokyo te bezoeken en besloten we het dorpje te ontdekken.

Ineens zit je in een hele andere wereld met Japanse tekens en teksten die je niet kunt lezen. We gingen sushi eten in een van de tentjes die we tegen kwamen.

IMG_3891

Eerder hadden we de etiketten doorgenomen over hoe je je moet gedragen tijdens het eten. Nou iemand met smetvrees is er niets bij: Niet met stokjes prikken in het eten, niet andermans eten aanraken met stokjes, niet van bordjes eten met meer eten er op, stokjes terug doen in het papiertje anders raakt de ober deze aan, niet smacken, niet teveel soja saus in je bakje doen dat is respectloos, niet boeren etc etc. De sushi was erg lekker en het bestellen uitdagend, omdat niemand Engels kan. Mensen zijn bovendien erg aardig! Maar daar staat Japan ook wel om bekend.

IMG_3897

‘s Avonds heerlijk geslapen in een normaal bed. Dat was lang geleden! Japan is echt nog een land waar ik heel graag naar toe zou willen om het verder te ontdekken. De uurtjes die we hier doorgebracht hebben, smaken zeker naar meer!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: