Wonen in Amerika

Week twee in Durham: Laatste loodjes, de stad verkennen en bezoek

Een tweede update uit Amerika. We blikken terug op onze tweede week na de verhuizing. We gaan steeds meer ondernemen, zien meer van de stad en ontvangen zelfs al ons eerste bezoek! Hoe leuk is dat!?


Een bezoek aan Duke University

Nu we eindelijk wat meer gesetteld zijn, is het tijd om wat meer van onze omgeving te verkennen. Willem zal dus de komende vier jaar op Duke University gaan studeren dus wat beter dan daar beginnen?

De campus ligt op loopafstand van ons appartement, ongeveer 20 minuten lopen. We hebben bewust gekozen om geen appartement op de campus te nemen omdat het niet alleen veel duurder is, maar we het ook leuk vinden om ons met andere mensen te mengen dan van de universiteit.

De campus is echt heel erg mooi, allemaal relatief nieuw maar in een oud Europees sfeertje. De Chapel heeft wat oudere bakstenen en de rest van de campus is hierin deels ook gebouwd. Er zijn veel groene grasvelden en bomen waaronder je kunt zitten of schuilen van de felle zon. Zo ook een enorme tuin botanische tuin waar je kan wandelen of lekker op bankjes kan zitten. Je hebt bijna niet het idee dat je op een campus loopt. Alles is super goed onderhouden.

dscn2961
Duke University Chapel

Op de campus haalden we meteen onze DukeCard op. Dit is een speciale kaart voor medewerkers, studenten en partners zodat je toegang hebt tot gebouwen, diverse events, de bibliotheken, sportfaciliteiten etc.

Vervolgens gingen we Willems gebouw opzoeken, het ‘Old Chemistry Building’. Het werd dus vroeger voor scheikunde gebruikt, wat goed te zien was aan de gebeeldhouwde symbolen boven de deur.

Helaas waren veel professoren naar Boston voor een conferentie, maar we hebben kennis gemaakt met twee andere medewerksters Karen en Nicky, bij hun kun je terecht voor al je vragen. Toen we weer naar buiten wilde lopen kwamen we Christoph tegen. Hij gaf ons een rondleiding door het gebouw. Willem krijgt een kantoor, of eigenlijk een bureau, aangewezen waar hij aan kan werken. Het is fijn om even de verschillende opties gezien te hebben voor hij een besluit maakt in welke kamer hij wil zitten.


Papierwerk regelen op de East Campus

De volgende stop van de dag lag in de East Campus van Duke. We besloten er naar toe te wandelen maar het was nog een eind lopen. East Campus is een nieuw gedeelte van de campus, hier ligt vooral de huisvesting van jongere studenten. Wij bezochten de Duke Visa Services, om Willem fysiek aan te melden. We leverden een boekwerk aan papier in en mochten vrijwel direct weer vertrekken. Voor 15 minuten hebben we dus maanden werk gehad! Niet normaal..


Downtown Durham

Terug naar het appartement liepen we via 9th Street, de soort van ‘binnenstad’ van Durham. Het is gewoon een straat met een aantal winkeltjes en restaurantjes, dus niet zoiets als bij ons een echt centrum. We hadden nog steeds geen fatsoenlijk internet en kochten dus een router.

Goede wandelpaden zijn er niet in Amerika, dus besloten we maar snel de bus terug te pakken. We namen de Durham Bus, deze is gratis en rijdt een rondje door een aantal wijken die van en naar het centrum van de stad lopen. Super handig!


Ikea komt nooit van ons af

We zijn ook weer naar de Ikea geweest, deze keer waren we gelukkig véél eerder thuis. Oude tafel zonder moeite ingeruild, ondanks dat we daar nog een aantal dagen aan gegeten hadden, niet zeggen! Nieuwe tafel gekocht en nog wat andere kleine prullaria die we dus de eerste dag vergeten waren of gewoon miskopen rechttrekken.

Zo hadden we de eerste dag verkeerde lampen gekocht die helemaal niet pasten. Lekker handig! Maar goed dat we nog een keer terug moesten.


Eindelijk, ons bed is er!

Als je denkt bijna alles gehad te hebben, komt er altijd wel weer iets naar boven. Zo kregen we de droger niet aan de praat en hebben ons een week af moeten drogen met theedoeken. De badhanddoeken pluisden enorm, we zaten niet alleen zelf maar ook de hele badkamer zat onder de pluisjes.

Snel nog even de slaapkamer flink gepoetst want tegelijkertijd met het fixen van de droger kwamen ze het nieuwe bed en bureau brengen. Eindelijk kunnen we fatsoenlijk slapen!

dscn2930
dscn2958
dscn2946


Nieuwe fietsen

Deze week hebben we ook twee nieuwe fietsen gekocht bij Bullseye Bicycle. Op een ritje wat zo’n 7 minuten met de auto duurt ben je met openbaar vervoer en lopen toch een dik uur kwijt. We besloten dat er toch maar fietsen moesten komen, ondanks dat deze behoorlijk aan de prijs zijn hier.

Gelukkig had de aardige eigenaar, Tyler, voor mij nog een tweedehands fiets met bagagedrager en spatborden voor een redelijk prijs. Voor Willem had hij helaas niet veel. Maar toevallig kwam er een jongen binnen die zijn fiets wilde verkopen. Precies wat voor Willem. Dus met wat geluk twee tweedehands fietsen gekocht voor 500 dollar. Mét versnellingen, die zijn wel nodig hier!

Fietsen is echt een hele onderneming. Je lijkt echt de enige te zijn en je mag ook overal fietsen. Op drukke wegen en binnenwegen. Automobilisten halen je ook ruim in, rijden meestal over de andere baan. Nergens zijn echte fietspaden of stallingen om je fiets neer te zetten. En de heuvels zijn wel nog flink wennen! Je trap je soms lam. Ook twee mooie mandjes gekocht voor achterop. Het ziet er niet uit, maar de boodschappen kunnen dan toch wat makkelijker gedaan worden dan tevoet. Wellicht moeten we maar snel op zoek naar een auto…


We komen de dagen wel door

Willem heeft deze week op school kennis gemaakt met zijn nieuwe begeleider. Willem gaat drie vakken volgen en zal vijf dagen in de week naar school moeten. Gelukkig niet de hele dag les, want hij gaat ook beginnen met onderzoeksprojecten. Het zal druk worden maar hij heeft er ontzettend veel zin in!

Verder komen we de dagen samen door, door meer van de stad te ontdekken. We hebben een grote Aziatische supermarkt bezocht en hebben bij het lokale tuincentra nieuwe planten gehaald. Een beetje groen in huis kan geen kwaad.

Ook hebben we deze week onze eerste gasten in huis mogen ontvangen: Christoph en George (ook een statistiek student) kwamen bij ons eten. We kletsten gezellig over de school en over Durham. Leuk om zo al kennis te maken met nieuwe mensen.

Volgende week beginnen de activiteiten van Duke. Waarbij sommige activiteiten voor ons samen zijn en sommige alleen voor Willem. Ben benieuwd wat dat gaat brengen!


Lees hier meer over onze avonturen
in Amerika

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: