Wonen in Amerika

Over 7 weken verhuizen wij naar The United States of America!

Zoals velen van jullie al weten vertrekken wij binnenkort naar The United States of Americaaaa! Ik denk dat we over zeven weken druk bezig zijn met zaken regelen in Amerika en ons appartementje mooi aan het inrichten zijn. Spannend!


Wat een druk half jaar was het

Het afgelopen half jaar hebben we dan ook helemaal niet stil gezeten. Willem is druk geweest met toetsen en brieven schrijven naar diverse universiteiten in Amerika en Canada maar ook Engeland en zelfs Zwitserland!

We hebben lang moeten wachten op reacties en deze kwamen dan ook eindelijk in de eerste paar maanden van het nieuwe jaar. Na vele aanmeldingen én acceptaties bij universiteiten heeft Willem zijn studiekeuze laten vallen op Duke University in Durham, North Carolina.

Niet alleen voor ons maar voor vele een compleet onbekende staat en stad. We zijn dus erg benieuwd hoe het hier gaat zijn. We hebben alleen nog maar andere studenten gesproken die er wonen en hun zijn er gelukkig goed over te spreken.


Appartement en visum regelen

Na de acceptatie zijn we direct gaan kijken naar ons visum, welke we konden krijgen en hoe we dit moesten regelen. Wat een gedoe zeg, alles is nog niet zo zwart-wit.

Inmiddels is ons oog ook gevallen op een leuk appartement dicht bij de campus en de afdeling waar Willem gaat werken. We hebben al contact gehad met de nieuwe huurbaas en momenteel wordt het appartement compleet gerenoveerd. We zijn super benieuwd naar ons eerste huisje!


Vliegtickets moeten we ook hebben

Pas geleden hebben we eindelijk de vliegtickets geboekt. Best eng, want nu komt het echt dichtbij. Visums enzo regelen is allemaal toch nog wel wat verder van mijn bed, een vliegtickets is wellicht iets meer behapbaarder.

Ik ga in eerste instantie mee op een Esta en zal na twee maanden terug vliegen naar Nederland om mijn visum te regelen. We hebben in de tussentijd besloten om elkaar het ja-woord te geven, waarmee we weer andere visums aan moeten vragen.


Wat nog meer?

Willem heeft zijn Fulbright beurs binnen gesleept! Dit is een speciale beurs in samenwerking met de Amerikaanse en Nederlandse overheid. Het is een redelijk prestigieuze beurs en moeilijk te krijgen. We zijn dus erg blij dat hij deze ontvangen heeft, waardoor we ook wat extra geld te besteden hebben het eerste half jaar in Amerika.

Ook heeft hij zijn diploma gehaald! Niet geheel onbelangrijk natuurlijk. We hebben echt een ontzettend leuke dag gehad in Middelburg met de vieringen en lekker uiteten met zijn alle. Een bijzonder dag. Binnenkort gaan we nog een keertje terug om zijn kamer leeg te halen, dan is het echt afgelopen.

Het is een spannende tijd en we hebben er dan ook erg veel zin in!! Via dit blog wil ik jullie thuis (zo nu en dan) op de hoogte houden van onze Amerikaanse avonturen. Wil je bericht krijgen als ik wat geschreven heb? Meld je dan links aan voor de mailinglist en krijg je automatisch bericht via de email! Ik zal de blog namelijk niet continue breed verspreiden.


Lees hier meer over onze avonturen
in Amerika

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: