Wonen & Werken USA

Klaar!

Hallo Allemaal,

Hierbij een 2e update! Ondertussen is er weer heel wat gebeurd en is ons huisje zo goed als klaar.

Zoals gezegd zijn we meteen de dag erop naar de campus gelopen. De campus is echt heel erg mooi! De Chapel heeft wat oudere bakstenen en de rest van de campus is hierin deels ook gebouwd. Maar vaak wel in een moderner tintje, maar door de oude stenen lijkt het toch nog wat ouder. Er is enorm veel groen. Zo ook een enorme tuin waar je kan wandelen of lekker op bankjes kan zitten. Je hebt bijna niet het idee dat je op een campus loopt. Alles is super goed onderhouden.

dscn2961

Die dag gingen we ook de Dukecard halen. Ik kreeg een speciale kaart voor partners. Met deze kaart heb je toegang tot gebouwen, diverse events, bibliotheken, sportfaciliteiten etc.

Vervolgens gingen we Willems gebouw opzoeken: old chemistry building. Helaas waren veel professoren naar Boston voor een conferentie, maar we hebben kennis gemaakt met 2 andere medewerksters Karen en Nicky, bij hun kun je terecht voor al je vragen. Toen we weer naar buiten wilde lopen kwamen we Christoph tegen. Hij gaf ons een rondleiding door het gebouw. Willem krijgt een kantoor, of eigenlijk bureau, aangewezen en sommige hebben we al bekeken. Ook hebben we ondertussen kennis gemaakt met een aantal andere studenten.

De volgende stop lag in de East Campus, Duke Visa Services, om Willem fysiek aan te melden. Hier waren we vrij snel klaar en liepen verder richting het noorden van Durham om een router te halen voor Wifi.

Terug liepen we via 9th Street, de soort van ‘binnenstad’ van Durham. Het is gewoon een straat met een aantal winkeltjes en restaurantjes, dus niet zoiets als bij ons een centrum.
Omdat al het lopen ons al dik 2 uur gekost heeft (let op wel heuvel op en af!) waren we best moe en besloten we de Duke bus terug te nemen naar ons appartement. Die bus is gratis en heeft een aantal lijnen binnen Durham. Thuis kregen we helaas de Wifi niet goed opgestart met het netwerk van Spencer en besloten we onze buurvrouw E te vragen of ze met ons Wifi wilde delen.

We zijn ook weer naar de Ikea geweest, deze keer waren we gelukkig véél eerder thuis. Oude tafel zonder moeite ingeruild, ondanks dat we daar nog een aantal dagen aan gegeten hebben. Nieuwe tafel gekocht en nog wat andere dingetjes, zoals een mooie grote lamp. Maar wij zullen ons niet zijn als we niet de goede lampen zouden kopen. Maar gelukkig passen ze wel in andere lampen aan de plafond, dus niet helemaal een miskoop.
Later deze week hebben we in een andere winkel nieuwe moeten kopen. In een rek met tientallen (misschien wel 100) verschillende lampen waren ze niet helemaal goed te vinden. Opeens vroeg een medewerker: ‘What are you looking for, dear?’ De man had precies dezelfde mooie stem als Morgan Freeman, die acteur. Helaas was hij het niet, maar heeft ons wel goed kunnen helpen om de juiste lampen in de wirwar te vinden.

Woensdag was een wat drukkere dag. Ikea zou het bed en bureau komen brengen dus moesten beide slaapkamers nog snel even gepoetst worden. Uiteindelijk maar aan een slaapkamer toe gekomen. Want er moesten ook nog wat andere dingen in elkaar gezet worden. Willem ging ondertussen de huurauto wegbrengen en nog even naar de bank.

Tegelijk met de Ikea kwam een monteur de droger maken. De droger kregen we niet aan de praat en omdat onze handdoeken enorm pluisde hebben we ons bijna een week afgedroogd met een theedoek. Handig! ’s Avonds het bureau en de slaapkamer in orde gemaakt en nog wat gepoetst. Het wordt nu wel steeds mooier in huis.

dscn2930

dscn2958

Donderdag hebben we 2 nieuwe fietsen gekocht bij Bullseye Bicycle. Op een ritje wat zo’n 7 minuten met de auto duurt ben je met openbaar vervoer en lopen toch een dik uur kwijt. Maar gelukkig had de aardige eigenaar, Tyler, voor mij nog een tweedehands fiets met bagagedrager en spatborden. Voor Willem had hij helaas niet veel. Maar toevallig kwam er een jongen binnen die zijn fiets wilde verkopen. Precies wat voor Willem. Dus met wat geluk 2 tweedehands fietsen gekocht voor 500 dollar. Mét versnellingen, die zijn wel nodig hier!

Fietsen is echt een hele onderneming. Je lijkt echt de enige te zijn en je mag ook overal fietsen. Op drukke wegen en binnenwegen. Automobilisten halen je ook ruim in, rijden meestal over de andere baan. Nergens zijn echte fietspaden of stallingen om je fiets neer te zetten. En de heuvels zijn wel nog flink wennen! Je trap je soms lam. Ook twee mooie mandjes gekocht voor achterop. Het ziet er niet uit, maar de boodschappen kunnen dan toch wat makkelijker gedaan worden.

Willem heeft op school kennis gemaakt met zijn begeleider. En met hem gehad over de vakken die hij gaat volgen komend half jaar. Hij gaat 3 vakken volgen en moet 5 dagen in de week naar school, maar geen volledige dagen. Hij heeft er zin in!

Zaterdagochtend hebben we eindelijk onze hoes binnen gekregen van de bank. De hoes moest eerst nog gestreken worden, een hele klus…
In de middag zijn we naar de Aziatische supermarkt geweest en zijn we planten gaan halen. We hadden nog wat loze ruimte over en vonden het beide leuk om wat meer groen in de kamer te zetten. We bezochten een klein garden center in Durham. De twee dames in de winkel waren erg aardig en eentje sprak zelfs een beetje Nederlands. ‘Geb jij geld bay?’ vroeg ze als grapje met een zwaar Amerikaans accent.
Uiteindelijk gingen we naar huis met een grote kamerplant, 3 kruidenplantjes basilicum, munt en citroen) en met een zakje zaadjes voor peultjes te kweken. Eens kijken of dat lukt.

dscn2946

Ondertussen zitten we ook op de Wifi van de buren, die een stuk beter is dan de wifi van de overburen. Wifi door 2 betonnen muren is toch iets te veel gevraagd. Ze waren gelukkig wel geïnteresseerd om te delen. Scheelt natuurlijk kosten voor beide, omdat Wifi nogal duur is, actieprijs 35 dollar per maand en dan heb je niet veel bijzonders.
Wat ook getest moest worden op de Wifi is Netflix. We hebben besloten geen kabel tv te nemen (super duur!) maar alleen films en series via Netflix. Geïnstalleerd via de Playstation 4 (eindelijk ik heb hem!) en is ideaal. Onze avonden vermaken we ons momenteel met gamen en films kijken.

Gister hebben we nog een aantal dingen opgehangen in de verschillende kamers, de planten in orde gemaakt, wat gepoetst en gewassen. ’s Avonds kwamen Christoph en George (ook een statistiek student) bij ons eten. Het was een gezellige avond!

Woensdag beginnen de activiteiten van Duke. Waarbij sommige activiteiten voor ons samen zijn en sommige alleen voor Willem. Ben benieuwd wat dat gaat brengen!

Groetjes Karin & Willem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: