Wonen & Werken USA

De activiteiten weken

Hier is alweer onze 3e update van Amerika. Het is al weer een tijdje geleden en ondertussen is er veel gebeurd en hebben we veel nieuwe mensen leren kennen. We zitten hier ondertussen alweer een maand! Wat gaat het snel.
De post is stiekem toch een lang verhaal geworden…

Willem heeft het vooral druk gehad met de verschillende intro dagen/activiteiten. Op deze dagen komen de meest uiteenlopende onderwerpen aan bod. Van verzekeringen tot telefoonabonnementen en van buitenschoolse activiteiten tot psychologische onderwerpen. Ook heeft hij een workshop gehad over veiligheid. Verder heeft hij een intro dag gehad van de statistiek afdeling. Zelfs een bijeenkomst in het Hilton Hotel. En is hij met zijn mede studenten uit eten geweest.
Hij heeft een schriftelijk en mondeling examen Engels moeten doen om te kijken hoe het niveau is en of hij extra lessen Engels moet volgen. Gelukkig was hij hiervoor geslaagd, geen extra werk nodig!
Ook heeft hij auditie gedaan voor de harmonie van Duke. En is natuurlijk aangenomen! Dus hij kan weer lekker blijven spelen. Nu is het echte werk begonnen: lessen volgen en huiswerk maken!

Er zijn ook veel dingen waar we samen naar toe gegaan zijn. Zo zijn de activiteiten weken begonnen met een International Student Resource Fair. Markt waarbij nieuwe studenten verschillende zaken kunnen regelen: telefoonabbo, rekening openen, spullen laten graveren, informatie over auto/fiets/bus, verzekeringen etc. Hier hebben we een tijdje rond gelopen en gepraat met studenten en medewerkers. Veel hadden we al geregeld. We hadden ons uiteindelijk opgegeven voor een campustour en diner. De campustour gaf helaas ook niet veel aanvulling, omdat we veel al gezien hadden en zelfs de weg beter wisten dan de tourguide. Maar wel gezellig gekletst met andere studenten. Met het diner gingen we met 16 mensen naar Bali Hai, Mongolisch eten. Erg lekker en gezellig!

Ook bezochten we het welkomsetentje van IHouse (International House). Precies zoals je ziet in de film, bij die American High School movies ofzo. Je komt binnen in een gymzaal, beetje versiert, veel tafels en stoelen. Groot buffet met verschillend Amerikaans eten. Gelukkig ook een vegetarische afdeling. En een nog grotere tafel met cake en cup cakes! De president van Duke en leidinggevende van IHouse gaven een speech. Verder oké gegeten en gezellig gekletst, waarna het best snel weer afgelopen was.

De officiële opening van het schooljaar werd uitgevoerd in de Duke Chapel. Diverse hoofden van de verschillende studierichtingen werden voorgesteld en ook hier gaf de President van Duke weer een leuke speech. Best inspirerend, vooral dat hij zei dat er zoveel mogelijkheden in Duke en Durham zijn, dat het je eigen schuld is als je er niet aan mee doet. Er is ook enorm veel te doen. Na een uurtje was er een receptie. Hier een aantal medestudenten van Willem ontmoet. Hapje gegeten en wat gedronken, waarna we met zijn alle zijn gaan eten.

imag0954

Jaarlijks wordt er door de stats afdeling een feestje georganiseerd. Alle studenten incl. families zijn dan uitgenodigd. Het was bij een professor thuis. Hij had een super mooi huis met gigantische tuin. Bij aankomst dachten we dat een aantal vrouwen voor het eten aan het zorgen waren, bleek het een hele catering te zijn! Incl. bar met diverse bieren en wijnen, hapjes, nootjes en een goed buffet. Veel nieuwe mensen leren kennen waaronder ook docenten. Was een gezellig en interessante avond!

Er zijn ook een aantal dingen waar ik alleen naar toe gegaan ben. Zo RecFest 2014. Een recreatiefestival dat wordt georganiseerd vanuit de sportschool. Naast de promotie van sportclubs vooral veel gratis spullen: T-shirts, bekers, frisbees, eten en drinken.

recfest-14

Ook ben ik naar een speciale IHouse bijeenkomst geweest voor partners. Dit was een gezellige ochtend met andere partners (alleen maar vrouwen) die hun ervaringen vertellen, andere mensen leren kennen en rondlopen op de kleine markt om informatie te krijgen over vrijwilligerswerk en de verschillende clubjes die ze hebben waar je aan deel kan nemen. Ik ga ze allemaal uitproberen. Zo ga ik morgen met een Japans meisje, Rika, naar English Conversation Club. Verder hebben ze nog een English Hour, gewoon gezellig kletsen, International Friends, bijeenkomst waar diverse activiteiten gedaan worden en een Book Club. Dus ben benieuwd wat dat gaat brengen.

Het houdt niet op met alle activiteiten. Verstrooid over de komende maand zijn er nog meer. Ik ga bijvoorbeeld naar een bijeenkomst over de Amerikaanse cultuur en naar een fair voor vrijwilligerswerk. Samen met Willem gaan we ook naar een bijeenkomst over eten in Durham. Waarschijnlijk ga je dan met mede studenten ergens uiteten om meer te weten te komen over Durham en het lekkere eten wat ze hier serveren.

Maar gelukkig was niet alles school gerelateerd en hebben we ook veel andere dingen ondernomen. Om maar met iets leuks te beginnen hebben we heerlijk gegeten bij Four Square. Een etentje wat Thijs, Wim, Rens en Tobias (vrienden van Willem) ons hebben gegeven voor ons huwelijk. Credits naar hun, het was erg lekker! De kok kwam zelf steeds serveren. Ook hier hebben we in dit restaurant onze eerste flinke onweersbui overleefd. Deze was zo hard dat zelfs de lampen er van gingen knipperen.

Via via had Willem gehoord dat bij ons in de straat de Indian Independance Day zou zijn. Om 8 uur in de ochtend begon het. Er was een groep van ongeveer 20 mensen en wij waren de enige 2 ‘buitenlanders’. Gelukkig konden we wel een aantal mensen. Bij aankomst kregen we een vlag opgeplakt en werd hun volkslied gezongen. Daarna was het tijd voor hapjes (pastei met aardappel, bananenchips en iets zoets, geen idee… was wel lekker) met indiaanse kruiden thee. Gezellig gekletst en na een klein uurtje weer naar huis gegaan.
Later dezelfde dag hadden we IHouse bezocht. Speciaal ‘huis’ voor internationale studenten/partners. Er waren helaas nog geen activiteiten, maar wel een hoop informatie meegenomen. Alle activiteiten zijn dus ook voor partners en er zitten een aantal leuke tussen!

Ook hebben we de Durham Farmers Market bezocht. Dé markt van Durham. Gezellige markt met eetkraampjes, spulletjes en natuurlijk groente en fruit. Ook had ik gezien dat Hope Animal Rescue er zou staan om hondjes te verkopen die gered zijn. Super leuke hondjes zaten er bij! Helaas mocht ik er geen meenemen van Willem, maar wel volgende week weer gaan kijken… Ik heb me opgegeven voor vrijwilliger. Wie weet komt er nog wat uit!

imag0971

Op een warme dag zijn we naar het buitenzwembad van Duke gefietst. Hier kun je lekker liggen en baantjes trekken in het zwembad. Het is niet heel groot en mooi ofzo. Er zit bijvoorbeeld ook geen restaurant bij o.i.d. Maar wel heerlijk met warm weer.

We hebben verschillende etentjes gehad: We hebben onze buren beter leren kennen, verschillende etentjes met de klasgenoten van Willem en een Nederlands stelletje had ons uitgenodigd om te komen eten. Hun hadden we eerder leren kennen op de uitreiking van de Fulbright beurs. Het was erg lekker en gezellig!

Mijn fitness abbo is geregeld en ben al lekker wezen sporten. In september hebben ze een leuke outdoor cursus in Stand Up Paddle. En in oktober (als het goed is) begin ik met een duikintroductie. 5x gratis duiken incl. uitleg. In februari 2015 is er een echte cursus waar je dus een certificaat van kan halen. Wie weet ga ik daar ook aan mee doen.

Ik ben ook begonnen met een cursus over meditatie. Het was best druk de eerste keer met veel jongens en meisjes van verschillende nationaliteiten. Het ging vooral over waarom het goed is (heel veel redenen) en basisoefeningen doen. Een instructeur vertelde mooi dat waarom je wel goed voor je lichaam moet zorgen met gezond eten en beweging maar niet voor je geest. Terwijl daar juist alles mee gebeurt.

Wegens ons 2 jarig samen zijn hebben we een zondag besteed in en rondom Durham. We bezochten de American Tabacco. Oude fabriek van Lucky Strike, stukje historisch Durham.

dscn2995

We hebben gewandeld langs de rivier van Eno River State Park. Hier zagen we diverse salamanders en ook een slang. Als laatste in het zuiden van Durham een grote mall bezocht met erg veel winkels. Dat winkelen gaat hier wel goed komen haha.

dscn3026

Afgelopen zondag ben ik naar een bijeenkomst geweest van de Swim Club om te kijken of ik daar bij ga. Helaas heb ik er toch vanaf gezien, omdat het anders als ik dalijk vrijwilligerswerk erbij ga doen het erg druk wordt. Voor de club moet je ook weer extra betalen. Dat is zonde als ik er niet bij kan zijn.
Daarna zijn Willem en ik doorgefietst naar de Food Truck Rodeo in Durham Central Park. Hier hebben ze veel food trucks, dus kleine vrachtwagentjes die eten verkopen. Er was live muziek en lekker eten. Gezellig gekletst met bekende en vreemde mensen. In de avond was er een concert van de Duke Symphony Orchestra. Lekker op het gras liggen en naar muziek luisteren. Veel mensen waren aanwezig. Sommige met hun hele hebben en houwen: stoeltjes, tafeltjes en karretjes vol eten en drinken.4

Gister ben ik naar de Japan Dolphin Day in Charlotte geweest. Mijn bus vertrok om 06.40u vanaf het station en 3,5 uur later was ik in Charlotte. Op de hoeken van de straat stond politie omdat het Labor Day (feestdag) was en er zou een parade voorbij komen. Ze keken echter niet op of om naar ons. We hebben veel mensen geïnformeerd over de slachting in Japan. Kregen veel positieve feedback van mensen uit de parade en hebben zelfs een stukje meegelopen, waarna we live op de lokale nieuwszender kwamen! Het is erg leuk om mensen te leren kennen die dezelfde interesses hebben als jij.

dolphin-day-charlotte-1

Onze nieuwste aanwinst in de familie is een mooie Toyota Yaris uit 2007. Dit voor Amerikaanse begrippen ‘kleine’ bakje hebben we van een Deens meisje gekocht. Ze heeft er 1 jaar in gereden. Het is een automaat en ziet er mooi en netjes uit. Als het goed is krijgt Willem binnenkort zijn ID van North Carolina binnen, dan kunnen we een kentekenplaat ophalen (iemand nog leuke suggestie?? Je mag hier je eigen naam verzinnen namelijk! Dus kom met goede ideeën en wie weet!) en mogen we in de auto rijden. Die staat nu nog gezellig voor de deur.

Goed dit was het dan zo’n beetje. Nu is het ‘normale’ leven aan de gang. Willem is bezig met zijn 2e schoolweek en ook mijn activiteiten staan nu wekelijks vast, totdat ik dalijk weer naar Nederland ga. Dan zal er wel weer het een en het ander veranderen.

En zoals ze hier zeggen: ‘Have a good one!’

Groetjes Karin & Willem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: