Samenwerking

Samenwerking met ‘Globalizious’: De reizen van… Kaat Keeps Going

Onlangs had ik wederom een ontzettend leuke samenwerking met reisblogster Globalizious. Voor haar reisrubriek ‘De reizen van’ interviewde ze mij over mijn vliegtuigrituelen, mijn wishlist en zonder welk item ik niet op vakantie kan.

Bekijk hier de website en Facebookpagina van Globalizious

Ga hier naar het originele artikel op de website van Globalizious

Vandaag het verhaal van Karin, geboren en getogen in het gezellige Noord-Brabant. Zij blogt voor haar reiswebsite www.kaatkeepsgoing.nl. Daarnaast kun je haar avonturen live volgen via foto’s en stories op Instagram. Haar website gaat over reizen en wonen in het buitenland. Samen met haar man reist zij de hele wereld over. Maar soms is reizen alleen niet genoeg en daarom besloten zij naar het buitenland te verhuizen. Ze hebben vier jaar in Amerika gewoond in North Carolina en wonen sinds kort in het mooie Singapore. Zij vindt het heerlijk om op die manier de wereld te ontdekken. Lees haar antwoorden!

Waar was je eerste vlucht naartoe?
Ik moest het even navragen maar mijn eerste vlucht was naar Fenals in Spanje (bij Lloret de Mar). Ik was toen 2,5 jaar oud. Weet er zelf helemaal niets meer van haha!

Zit je het liefst bij het raam of aan het gangpad in het vliegtuig?
Voor korte vluchten van een paar uur maakt het me niet veel uit, maar op langere vluchten is er geen discussie mogelijk: Gangpad. Mijn tas kan mooi bovenin zodat ik meer ruimte heb bij mijn benen. Ik kan opstaan wanneer ik wil zonder anderen lastig te vallen. Ik besteed redelijk wat aandacht aan het kiezen van een stoel, check regelmatig of er wat veranderd is en pas eventueel mijn stoelkeuze weer aan. Als je vliegtickets boekt in Amerika kun je deze binnen 24 uur annuleren. Na een boeking bleek er geen plek te zijn aan het gangpad. Ik heb het ticket geannuleerd en een andere (duurdere) vlucht geboekt. Ook heb ik wel eens tijdens het boarden nog mijn stoelkeuze aangepast via de app. Mijn stoel is heilig.


Hoe breng je de tijd in het vliegtuig door?
Ik kijk altijd hoe laat ik aankom op de bestemming. Vroeg in de ochtend? Dan slaap ik zoveel mogelijk. Ergens in de middag/avond? Dan blijf ik wakker. Ik werk meestal op mijn laptop: blogs schrijven of foto’s uitzoeken. Ik luister naar muziek of speel een spelletje op mijn telefoon. Films kijk ik niet gauw tenzij er goede aangeboden worden.

Reis je graag de wereld over of blijf je dichter bij huis?
Toen wij nog in Nederland woonden gingen we het liefst zo ver mogelijk weg. In Amerika hebben we voornamelijk roadtrips met de eigen auto gemaakt of een weekje naar de Cariben. In dat geval wat dichter bij huis. Vliegtickets Amerika uit zijn duur dus dan vlieg je niet snel naar Azië of Zuid-Amerika bijvoorbeeld. Nu we in Singapore wonen is reizen door Azië spotgoedkoop en blijven we waarschijnlijk in Azië hangen, los van een bezoekje naar familie in Nederland natuurlijk!

Ga je met een volledig uitgestippelde route weg of zie je het ter plekke wel?
Een beetje van beide. Ik vind het ontzettend leuk om te lezen over een nieuwe bestemming. We weten globaal wat we willen zien en hoe we willen reizen maar hebben meestal niet echt dingen vast staan. Hierdoor hebben we wel de mogelijkheid af te wijken van onze ‘planning’ indien we leuke tips krijgen van locals of onderweg interessante dingen tegenkomen.


Wat is je mooiste reisfoto?

Het is niet mijn mooiste foto maar wel mijn mooiste herinnering. Wij bezochten de actieve krater op Hawaii twee dagen voordat die uitbarstte (voorjaar 2018). Er was een prachtig lavameer te zien. Vroeg in de ochtend, in alle stilte, genoten we met een handjevol andere mensen van het spuwende spektakel en de krakende geluiden van de vulkaan. Ik had nog nooit zoiets meegemaakt en waarschijnlijk is het once in a lifetime!

Wat is het meest vervelende dat je hebt meegemaakt tijdens het reizen?
Gelukkig *afkloppen* hebben wij geen echt nare dingen meegemaakt onderweg. Ik heb wel eens flinke voedselvergiftiging gehad in India en Australië wat natuurlijk vervelend is maar niet dramatisch. Onderdelen van mijn camera zijn kapot gevallen of we zijn soms dingen vergeten vanuit de hotelkamer of camping. Afgelopen vakantie was er nog wat gestolen uit de huurauto omdat ik per ongelijk de achterraam open had gemaakt en dit niet gemerkt had. De dief moet flink gebaald hebben met mijn toilettasje vol zakdoekjes, stiekjes, lippenbalsem en haarklipjes. Nee, geen spannende verhalen.

Welk land raad je anderen aan absoluut te bezoeken en wat raad je zeker af?
Ik vond de Malediven echt geweldig. Mensen denken dat je daar alleen maar in een superluxe en duur resort kunt slapen. Niets is minder waar. Er zijn veel lokale eilanden met gezellige guest houses waar je voor een paar tientjes per nacht een prima kamer hebt. Ik zou geeneen land afraden tenzij het er gevaarlijk is en er een negatief reisadvies geldt. Elk land heeft zijn mooie en minder mooie kanten. Daarom ben je ook op reis om alle kanten van een land te ervaren en te zien.


Zonder welk item ga je echt niet weg?
Los van mijn paspoort met eventueel nodige visumpapieren ga ik niet op stap zonder mijn camera. Met mijn camera leg ik alle mooie momenten vast. Ik vind het heerlijk om tot jaren na de vakantie nog foto’s terug te kijken en herinneringen op te halen. Als ik hem zou vergeten zou ik ter plekke een nieuwe kopen.

Wat staat er bovenaan jouw wish list?
Ik zou ontzettend graag willen zwemmen met bultruggen in Tonga. De eerste keer dat ik dit zag was ik echt meteen om. Ik heb de hele avond research gedaan en proberen mijn man over te halen dat we dit direct moesten boeken. Helaas niet gelukt maar nu we in Singapore wonen is de kans groter dat we er een keer naartoe gaan omdat de reisafstand een stuk kleiner is. Ik hou ontzettend veel van zeeleven en dit is toch wel een van de meest ultieme trips voor mij.

Wat is je allerbelangrijkste travel tip?
Smile! Met een lach op je gezicht ben je overal welkom en gaan er soms bijzondere deuren open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: