The Monthly

The Monthly #2: Een nieuwe baan

The Monthly is een rubriek waar ik de meest uiteenlopende onderwerpen bespreek. Het gaat niet alleen over de leuke en minder leuke dingen die wij afgelopen maand meegemaakt hebben in Singapore. Ik schrijf ook over persoonlijke ervaringen of gedachtes die te maken hebben met reizen of wonen in het buitenland. Daarnaast lees je hier ook kleine reisblogs, als het ware samenvattingen van reisjes die wij gemaakt hebben. Via deze persoonlijke rubriek nemen we je mee in ons leven in het buitenland.


Wat gaat de tijd tocht snel. Augustus is inmiddels voorbij. Voorbij gevlogen. Deze maand gaat het voor ons allemaal wat rustiger, hoewel Singapore verschillende feestdagen vierde en ook op persoonlijk vlak gingen we erop vooruit. Je leest het allemaal in The Monthly #2.

National Day
Een van de grootste feestdagen in Singapore is National Day. Dit jaar werd Singapore 53 jaar oud. De hele stad is vanaf het begin van de maan al versierd met vlaggen en banners en overal kun je lezen hoe geweldig Singapore wel niet is. Ik heb er eerder al een blog over geschreven die te vinden is in de link hieronder. Wij vierden deze feestdag op de manier zoals de locals dat doen: Picknicken in een park en genieten van de show en vuurwerk dat gehouden wordt.

Lees meer over de National Day in Singapore

Hongerige geesten 
Sinds 25 augustus is het deze maand ook de maand van de ‘Hungry Ghosts’. In het Boeddhisme en Taoïsme geloven ze dat hemel en hel open gaan en dat de overledenen familieleden op komen zoeken. Overal op straat en in tempels staan tafeltjes en grote tonnen waarin vuur brandt. Op de tafeltjes staat eten en wierook, offers voor de overledenen. In de ton wordt onder andere papieren geld, auto’s, iPhones en huizen verbrand. Dit zodat de overledenen dit weer mee kunnen nemen naar de hemel of hel.
Maar natuurlijk komen er ook kwade geesten naar de levende wereld. Tijdens deze maand kun je ook beter niet trouwen, een huis kopen of een goed business deal afsluiten. De kwade geesten kunnen roet in het eten gooien. Geloof je er zelf niet in dan is dit de perfecte tijd om wél te trouwen of een huis te kopen: Je zult de beste deal van het jaar krijgen.
Door offers te brengen hopen de mensen de geesten te vriend te houden. Geloven ze daar in de 21e eeuw nog in? De meesten wel. En zelfs als ze twijfelen zeggen de meesten: “better safe than sorry”.

Ik heb een baan!
In de vorige Monthly tipte ik het al even aan: Ik had mijn eerste sollicitatie erop zitten. Na het werkinterview hoorde ik bijna twee weken niets meer van de dierenarts waarmee ik contact had. De baan was was het duidelijk niet geworden. Ondertussen had ik weer een andere sollicitatie de deur uit gedaan bij de lokale shelter. Stiekem heeft shelterwerk toch wel mijn voorkeur. Ze hadden twee posities openstaan waarin ik ervaring had. Ik hoopte dat hier iets uit zou komen.

Willem drong toch aan om een mail te sturen naar de dierenarts, om navraag te doen hoe het nu eigenlijk zat. Niet veel later kreeg ik een e-mail terug met dat ik aangenomen was. Ze gaven met een fulltime offer met weinig vrije dagen maar ze zei wel: “Je voorkeur was parttime, hoeveel dagen wil je werken?” Ik stuurde mijn antwoord terug en een week later kreeg ik bericht dat het goedgekeurd was. Ik word aangenomen als een zogenoemde ‘casual worker’, waarbij ik kan kiezen wanneer ik werk. Maar daarbij zitten geen betaalde verlof- of ziektedagen. Dat is voor mij geen probleem. Ik ben al lang blij dat ik mijn CV kan onderhouden, nieuwe dingen leer in het vakgebied van mijn keuze en daarbij mijn sociale agenda en mijn blog ook wat bij kan houden. Dit miste ik wel erg in Durham omdat ik daar wel fulltime werkte.

Ik ben aangenomen als dierenartsassistente in een dierenziekenhuis in de wijk Ang Mo Kio. Deze wijk ligt een stuk ten noorden van ons. Ik moet dan ook twee metro’s en een bus nemen om er te komen. Ruim een uur reistijd wat voor Singaporese begrippen erg lang is. Maar het ziekenhuis heeft tien minuten van ons vandaan nog een andere vestiging zitten, dus hopelijk kan ik daar later aan de slag.

Geluk bij een ongeluk
Willem heeft deze maand wat meer pech. Hij raakte betrokken in een ongeluk toen hij vanuit werk naar huis kwam gereden. Een groep mensen stak de straat over waarvan iedereen stopte toen ze Willem aan zagen komen, op een meneer na. Die was niet aan het opletten. Willem moest zo hard op de rem dat hij van de fiets viel.
Eenmaal thuis kreeg hij wat meer last, maar een flinke val is niet niks en waarschijnlijk was het flink gekneusd. Echter, de dag erop kon hij zijn arm amper nog strekken en besloot hij naar de huisarts te gaan. Deze stuurde Willem door naar de eerste hulp om foto’s te maken. Volgens de arts was het gebroken en ze zetten er tijdelijk gips omheen.
Een paar dagen later ging Willem naar de specialist die bevestigde dat het niet gebroken was, maar door de zwelling in de elleboog kon Willem amper zijn arm bewegen. Hij kreeg een fatsoenlijke mitella mee en moest vooral rust houden met de arm. Over twee weken zouden ze weer opnieuw naar de arm kijken. Inmiddels is het alweer een kleine week geleden en kan Willem zijn arm al weer bijna recht. Gelukkig gaat dat helemaal de goede kant op!

Uitstapjes
Ook deze maand maakten we weer diverse uitstapjes binnen Singapore. Heerlijk dat er zoveel te zien in een relatief klein gebied. We bezochten  het vreemde themapark Haw Par Villa. In het park staan 1000 beelden opgesteld die allemaal te maken hebben met de Chinese mythologie, en sommigen zijn behoorlijk gewelddadig en bizar…

Een tripje naar Sentosa, het bekende pretparkeiland wat net onder Singapore ligt, mocht deze maand ook niet ontbreken. Hoewel we besloten Univerals Studios nog even achter ons te laten, liepen wij gewoon wat over het eiland heen om de sfeer te proeven. Hoewel het strand helemaal aangelegd is door mensen, is het een heerlijk plek om een aantal uurtjes door te brengen.

Hier lees je meer maandelijkse avonturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: