Samenwerking

Samenwerking met ‘Leven in SF’: San Francisco onmisbaar aan de westkust

Het is al weer enige tijd geleden dat wij een van de leukste steden aan de westkust bezochten: San Francisco! Het was het eindpunt van een lange reis dwars door de USA. En ik kan wel zeggen dat we een perfect eindpunt gekozen hadden! Door de oprichter van ‘Leven in SF’ werd ik gevraagd mijn ervaringen over deze stad op papier te zetten. Natuurlijk werk ik daar graag aan mee!

Wegens een redelijk strakke planning tijdens onze vakantie hadden wij maar 2 volledige dagen in San Francisco ingepland. Genoeg om de hoogtepunten van de stad te zien maar achteraf vonden wij het jammer dat we er niet langer waren.
Qua oppervlakte is het niet de grootste stad aan de westkust maar er is zó ontzettend veel te zien. Dat verbaasde ons achteraf toch wel. Bedoel, je hoort dat mensen vooral de Golden Gate Bridge bezoeken, met de ferry naar Alcatraz gaan, een ritje maken in de bekende cable cars en rondwandelen in Fisherman’s Wharf. Uiteindelijk kwamen ook wij niet toe aan heel veel meer en dat vonden we toch echt wel jammer. We waren al op het einde van onze eerste dag toen we te horen kregen van de website Leven in SF. Er staan zoveel leuke tips op, maar helaas hadden wij te weinig tijd. Ga je binnenkort naar San Francisco check dan deze website vol weetjes, tips en hidden gems!

Check hier de website en Facebookpagina van Leven in SF

Overnachtingen en het openbaar vervoer
Omdat wij tijdens onze reizen overnachtingen hooguit een paar dagen van tevoren vooruit boeken, waren de hotelprijzen torenhoog in het centrum. We hadden ook niets anders verwacht. Onze eigen schuld. Maar gelukkig zijn er in de omgeving van de stad genoeg alternatieve plekken om te overnachten. Zo boekten wij een hotel in Fremont. Dit ligt op ongeveer 40 minuten rijden van San Francisco af. We parkeerden onze auto voor een paar dollar bij het treinstation in Fremont, kochten een soort ov-chipkaart en namen een directe trein (BART) naar het hartje van San Francisco. Rond dezelfde tijd zou het spitsuur zijn op de weg. En ik heb mij laten vertellen dat je daar niet in wilt zitten.

Het BART systeem (Bay Area Rapit Transit) werkt snel en efficiënt. Verschillende haltes liggen dicht bij bekende attracties zoals Powell Street en het Ferry Building Marketplace. Voor ons was dit een perfecte manier om de stad in te komen. Bovendien scheelde het een hoop parkeerkosten. Een aanrader ook voor degenen die low-budget reizen.

De stad verkennen
San Francisco is een heerlijke stad om rond te lopen. Overal zijn er goede wandelpaden aangelegd waar je niet bang hoeft te zijn dat een fietser of automobilist je omver rijdt. De heuvels in de stad zorgen meteen voor een goede workout in de benen. Sommige attracties liggen echter wat te ver uit elkaar om te lopen.
Een heerlijk stukje wandelen vonden wij het stuk van Ferry Building Marketplace naar Fisherman’s Wharf. Je loop vrijwel langs het water en onderweg kom je van alles tegen om te bekijken. Met een drankje van de Star Bucks of een smoothie uit de Marketplace en wij hadden ook nog eens het zonnetje erbij. Dit was echt genieten!

De gezellige huisjes in SF

In eerste instantie waren wij van plan om ook een fiets te huren en hiermee naar de Golden Gate Bridge te fietsen. Echter kwamen wij onderweg elektrische stepjes** tegen. De stepjes staan overal in het toeristische gedeelte van de stad. Je download de betreffende app van het merk van de fiets, scant de barcode en je kunt vertrekken. Wij vonden dit een hele leuke manier om de stad verder rond te rijden (ze kunnen alleen niet zo goed berg op en er zit een limiet aan hoe ver ze kunnen rijden). Ze gaan ook nog best snel dus je bent zo bij de volgende bezienswaardigheid. En ben je klaar met het stepje, dan zet je hem ergens netjes aan de kant en je logt uit. Heel simpel maar een erg leuk alternatief voor de fiets.

Met de step de Golden Gate Bridge over

Eten in San Francisco
Zoals in elke grote stad is ook hier een overvloed aan keuzes voor restaurantjes. Wat je ook zoekt, je zult het vinden. Als fulltime planteneter is uiteten toch altijd wel een zorg in een vleesland als Amerika. Maar in San Francisco hoef je je daar totaal niet druk om te maken. Vrijwel overal kun je heerlijke plantaardige gerechten krijgen en zijn er zelfs ook een aantal volledig vegan restaurantjes. Je moet er echter wel even voor googlen, maar het is de moeite waard! Een restaurant wat ik eruit wil lichten is ‘Hot Spud’ gelegen in een zijstraat bij Fisherman’s Wharf. Het is een gevulde aardappel restaurant waar je je eigen aardappel naar wens kunt laten vullen met een hoop lekkers. Vooral op frissere dagen, zoals toen wij er waren, is dit heerlijk warm comfort food!

Hot Spud

Attracties
Het heerlijke aan San Francisco vonden wij ook dat er veel verschillende dingen te doen zijn, ook voor jong en oud. Wat je interesses ook zijn er is vast wel iets te doen. Als dierenliefhebber gingen wij zeeleeuwen spotten op Pier 39, terwijl we dezelfde middag nog geschiedenis opdeden in het klooster van San Francisco de Asís in het Mission District. Het ene moment liepen we rond in het leuke Chinatown en daarna waaiden we lekker uit op het strand. Het kan allemaal!

Tientallen zeeleeuwen liggen te zonnen op Pier 39

Het leukste om te doen vonden wij met de step naar de Golden Gate Bridge. Het was een frisse en winderige dag maar het uitzicht op de brug was fantastisch! De brug staken we over en namen een uber naar de ferry in Sausalito. Vanuit hier gingen we met de ferry terug naar de stad. Vanaf de ferry hadden we een mooi uitzicht op de stad en Alcatraz. San Francisco is echt een top stad. Ons zien ze nog wel een keertje terug!


** Helaas weet niet iedereen hoe ze om moeten gaan met deze elektrische stepjes. Leven in SF vertelde mij dat ze willekeurig in de stad achtergelaten werden, zelfs in bomen en in de baai. Hierdoor zijn de stepjes tijdelijk verboden totdat er een betere regelgeving is.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: