Reisblogs Noord-Amerika

Upstate New York deel 2: Adirondacks en Albany

Hallo allemaal,

Zoals het vorige blog zei ruilen we na een nacht Vermont al in voor, opnieuw, upstate New York. Nee, Vermont vonden we zeker niet saai maar er is gewoon meer wat we willen zien in upstate New York. Hiermee wordt ook de rijroute een stuk logischer en korter. 

Ga hier naar het blogoverzicht van deze reis

Vanuit Warren, Vermont was het een uur rijden naar de grens van New York. Je kunt op meerdere plekken de ferry nemen, maar wij kozen één van de weinige bruggen, de Lake Champlain Bridge. Die ligt op de hoogte van Warren en was daarom voor ons het snelste.

Crown Point
Wanneer je via de brug New York binnenrijdt, kom je direct Crown Point binnen. Deze plek heeft een rijke historie die terug gaat naar 1731. Een Franse kolonie bouwde hier een fort. Tijdens de Fransen- en Indianenoorlog (met de Britten) maakte de Fransen hun fort kapot om het uit Britse handen te houden. In 1759 kregen de Britten het gebied in handen en bouwden ze Fort Crown Point. Nog lang nadat de Britten de oorlog wonnen in 1763, heeft het fort veel betekend tijdens andere oorlogen.

Ausable Chasm
Dé topattractie van het oosten van het Adirondackgebergte is de Ausable Chasm. De 3,2 km lange kloof is erg populair en toeristisch. We twijfelden eerst wel of er naar toe wilden aangezien we al de ontzettend mooie kloof in Ithaca gezien hadden. Na een tegenvallend bezoek aan de Flume Gorge in New Hampshire, wilden we niet opnieuw teleurgesteld worden aangezien de toegang niet goedkoop was.

Bij aankomst was het gigantisch druk. We hebben een hele tijd in de rij moeten staan voor tickets. Je kunt er van alles doen zoals hiken, raften en bergbeklimmen. Wij gingen gewoon lekker wandelen. We kozen voor de Inner Sanctum wandeling, de mooiste wandeling, die je de kloof in brengt. De kloof is erg mooi en gelukkig helemaal anders dan wat we al gezien hadden.

De route is maar beperkt in de kloof en na een tijdje moet je weer omhoog. Vanuit hier liepen we verder over de Rim Walk, een route aan de rand van de kloof.

Vanuit het eindpunt kun je ook weer terug lopen, maar wij besloten de gratis bus te nemen die ons weer afzette bij de ingang.

Lees hier meer reisblogs over New York, inclusief New York City!

Fort Ticonderoga
De laatste stop van de dag was Fort Ticonderoga. Dit fort ligt in het zuidoosten van het Adirondackgebergte.

Bij aankomst was het fort nog maar een uur geopend en bleek de entreeprijs ook nog duurder te zijn dan we dachten. Echter stelde de aardige dame voor ons kaartje te stempelen zodat we de dag erop ook nog gebruik konden maken van het ticket. Daarnaast kregen we ook nog AAA (Amerikaanse ANWB) korting zonder dat we er echt naar vroegen. Ideaal!

Het fort is gebouwd in de 18e eeuw door de Fransen om hun land te verdedigen. Het fort is nog in een erg goede staat en goed onderhouden. Het fort is verder niet van de overheid maar het is een non-profit-organisatie. Je geld gaat dus direct naar het onderhoud van het fort zodat toekomstige generaties er ook van kunnen genieten.

Ook liepen we kort door de tuinen die net buiten het fort liggen.

Gedurende de dag doen ze allerlei activiteiten. Tours met een gids, diverse demonstraties (schoenen maken, kanon en geweren afvuren) en ze hebben verschillende boottochten. Wij deden mee met de guided tour en keken naar hoe de geweren van vroeger afgevuurd werden.

Ondanks de voorspelde regen bleef het toch aardig droog bij het fort, maar helaas moesten we toch verder richting het zuiden. We reden naar de hoofdstad van New York, Albany.
Onderweg naar Albany was er behoorlijk wat regen en langzaam rijdend verkeer waardoor we er wat langer over deden dan gepland.

Albany
Eenmaal in de stad parkeerden we onze auto in een garage die onder de grond ligt. Hierdoor hoef je niet in de regen te lopen naar het visitor center, het Capitool en het New York State museum.

Allereerst deden we mee aan een tour in het Capitool. Ja, we sparen ze allemaal in Amerika.. Het state Capitool in New York is er dan ook niet zomaar een. Het is namelijk het duurste Capitool in Amerika (veel duurder dan D.C. Capitool). Destijds wilden ze dat het ook het mooiste Capitool werd, maar zodra Theodore Roosevelt gouverneur werd, kwam de knip erop. 30 Jaar en $25 miljoen (prijs van nu $720 miljoen) dollar verder vond hij dat het Capitool wel af was. Maar liefst 5 verschillende architecten hebben aan het gebouw gewerkt. Tijdens de tour zagen we dan ook veel verschillende kamers.

De tour was gratis en duurde ongeveer een uur. Hierna had je nog de mogelijkheid vrij rond te lopen.
Wij verlieten het Capitool en liepen naar het New York State Museum. Ondertussen was het al half 5 geweest en we hadden dus maar kort de tijd om rond te lopen. Maar wat we gezien hadden was erg mooi!

Na sluitingstijd liepen we naar buiten om het Capitool van de buitenkant te bekijken. Helaas regende het nog flink. Snel probeerden we de ingang te vinden naar de autogarage onder ons.  We kregen geen ingang gevonden. Bij navraag aan een beveiliger bleek dat we gewoon een gebouw in moesten lopen en de lift moesten nemen.

Binnen tien minuten stonden we bij de auto en reden we richting de eindbestemming van de dag, Williamstown, in het westen van Massachusetts. Een klein college town waar het beste liberal arts college staat van Amerika (en dus ook van de wereld dan eigenlijk..). Gezellig plekje waar we ‘s avonds door heen gewandeld hebben en lekker hebben gegeten.

En je raadt het waarschijnlijk al. De volgende staat die we aan doen is Massachusetts! We zijn van plan dwars door de staat te rijden richting Boston en de kust.

Benieuwd naar Massachussetts? Klik hier voor het eerste blog

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: