Reisblogs Noord-Amerika

North Carolina: Blue Ridge Mountains tijdens de herfst

Het laatste uitstapje wat we een paar weken geleden gemaakt hebben is naar de Blue Ridge Mountains. Dit berggebied ligt in het westen van North Carolina. Net voor de Appalachen. De bergen heten zo vanwege de blauwe gloed die op de bergen lijkt te liggen. Door deze bergen loopt de Blue Ridge Parkway een weg van 755 km lang, slingerend door de bergen met prachtige uitzichten. Door iedereen wordt het aangeraden om in Oktober naar de bergen te gaan vanwege de verkleuring van de bladeren. Dit zou een prachtig effect moeten geven. Dit is meteen ook de drukste periode in de bergen met miljoenen bezoekers. En je moet natuurlijk precies op tijd zijn, de bomen kunnen nog te groen zijn of kaal..

Maar goed we hadden maar 2 dagen en daarin kun je natuurlijk niet alles bezoeken. We besloten om ons te richten op het Pisgah National Forest. De eerste dag kwamen we in de avond aan op de camping. Hier hadden we al een prachtig uitzicht over de bergen met mooie herfstkleuren!

IMG_2577

Dit wordt een geweldig mooi weekend dachten we, totdat we in de auto stapten en de weg er zo uit zag:

IMG_2583

Veel was er dus niet te zien en het gooide onze hele planning in de war. Na enige tijd besloten we toch te de berg Table Rock (1200 meter) te beklimmen. Echter op de top leek het of we aan het einde van de wereld stonden.

IMG_0520

Erg jammer maar we besloten verder te rijden naar het dal waar we een aantal mooie watervallen bezochten. Hier moesten we via een off road weg heen rijden, maar onze Yaris hield het goed vol!

IMG_0544

IMG_0606
Ondertussen merkte we dat het begon op te klaren en terwijl we naar Grandfather Mountain reden, kregen we deze mooie uitzichten te zien

IMG_2658

Bij Grandfather Mountain (1812 meter) vind je de Mile High Bridge. Een 69 meter lange brug tussen 2 rotstoppen in. Best gaaf om daar over heen te lopen! En vanuit de top had je echt een prachtig uitzicht!

IMG_2793

De volgende dag reden we meer richting het zuiden van het park. We bezochten Little Szwiterland, een klein gat dat eigenlijk totaal niks weg heeft van Zwitserland… Maar goed, we reden door over de Blue Ridge Parkway en hadden, nu het gelukkig wel redelijk opgeklaard was, prachtige uitzichten

IMG_2858

Als laatste bezochten we Mt. Mitchell, die met een hoogte van 2037 meter de hoogste berg van de oostkust is. Gelukkig kun je het grootste gedeelte ook met de auto omhoog!

IMG_3013

En als laaste nog een perfecte foto die laat zien waarom de bergen Blue Ridge heten

IMG_3014

Helaas was het weekend al weer voorbij, er is nog zoveel meer moois te zien in de bergen. We hebben al besloten vaker terug te gaan om lekker te wandelen en kamperen in dit prachtige berggebied!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: