Reisblogs Noord-Amerika

South Carolina: Charleston

Eind september hebben we ook ons eerste bezoek gebracht aan de staat South Carolina. Hier waren we eerder wel al door heen gereden om naar Florida te gaan, maar nu werd het toch echt tijd om de historische plek Charleston te bezoeken. Het was er bewolkt, regenachtig maar vooral erg benauwd.

Charleston is de oudste stad in South Carolina. Maar ook een havenstad waar veel slaven Amerika in kwamen, verkocht werden en verder het land in vervoerd werden.

IMG_2416
Charleston heeft ontzettend veel leuke straatjes en koloniale gebouwen, geeft een Europees sfeertje

Allereerst bezochten we Fort Sumter. Een zeefort voor de kust van Charleston. Op deze plek begon de Amerikaanse burgeroorlog in 1861.
Met de ferry gingen we naar het fort (waarbij we tijdens de terugweg een dolfijn zagen in de haven). Bij het fort had je de mogelijkheid om zelf rond te lopen of om te luisteren naar een gids, die veel vragen stelde en historische kaartjes uitdeelde aan iedereen die een goed antwoord gaf.

IMG_2392

IMG_2383
De volgende stop was de Rainbow Row. Een lange rij gekleurde huisjes met daarin winkeltjes. De langste van Amerika wel te verstaan.

IMG_2424

IMG_2435

Een eindje verder op het Sullivan’s Island bezochten we een ander fort: Fort Moultrie. Het eerste fort wat gebouwd is om Charleston te beschermen. Later was de haven samen met het andere fort volledig beschermd tegen indringers.

IMG_2477

Op de terugweg naar Charleston bezochten we Shem Creek Park op het eiland Mt. Pleasant. Een boardwalk in de natuur, erg mooi met diverse vogels en ander dieren.

IMG_2488
IMG_2508
IMG_2520

Ook wilde we graag een plantage bezoeken. We besloten Middleton Place te bezoeken. Echter bleek deze plantage later bekend te staan om zijn tuinen en niet om het groeien van gewassen als katoen. Maar goed de tuinen waren erg mooi en zijn een van de oudste van Amerika.

IMG_2540

Ook hier zagen we veel diverse vogels en krokodillen in de tuin!

IMG_2524

Nadat we zelf rondgelopen hadden in de tuinen, liepen we nog kort mee met een gids die vertelde over de slavernij in Charleston en de slaven die in deze tuinen werkten. Erg interessant. We aten hier nog een late lunch en reden weer 4 uur terug naar het noorden, de volgende dag moest er gewoon weer gewerkt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: